Skocz do zawartości
mamin13

Nowy cennik w Telewizji N, idą zmiany? Nowe kanały HD? Co jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Tu, niestety, masz rację.

Chociaż po ostatnich zmianach, można mieć taką koncepcję, że eŃka mnie docenia. Dlaczego? Ponieważ, dając mi wszystko w "standardzie" nie mam motywacji do wypowiedzenia umowy. Skoro tak, to mój box zostaje na półce. W ten sposób zaoszczędzam na opłacie aktywacji nowego sprzętu. Zatem, mam premię za pozostanie z eŃką. :)

Trochę pokręcone to tłumaczenie, ale zawsze...Zwłaszcza, że aktywacja białego boxa dotychczas była "gratis", a teraz kosztuje. Wystarczyło pokombinować z opłatami, aby abonenci byli szczęśliwi... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przecież ostatni "sezon" Top Gear już leciał cały w HD... w tym roku będzie za pewne tak samo.

Polskie BBC HD to ten sam klon BBC HD co w Skandynawii. Oferta programowa bardzo mocno zubożona względem wersji brytyjskiej. Wygląda na to, że Top Gear na razie nie jest przewidziany... W dodatku mamy 2.0 z lektorem albo 5.1 w oryginale oraz... NAPISÓW BRAK!, co w kanale mającym propagować kulturę brytyjską na świecie wydaje się być istotną ułomnością.

Cóż, może program się rozkręci na kilka miesięcy (lub lat), ale na razie szału nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Tu, niestety, masz rację.

Chociaż po ostatnich zmianach, można mieć taką koncepcję, że eŃka mnie docenia. Dlaczego? Ponieważ, dając mi wszystko w "standardzie" nie mam motywacji do wypowiedzenia umowy. Skoro tak, to mój box zostaje na półce. W ten sposób zaoszczędzam na opłacie aktywacji nowego sprzętu. Zatem, mam premię za pozostanie z eŃką. ;)

Trochę pokręcone to tłumaczenie, ale zawsze...Zwłaszcza, że aktywacja białego boxa dotychczas była "gratis", a teraz kosztuje. Wystarczyło pokombinować z opłatami, aby abonenci byli szczęśliwi... :lol:

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Wcale nie oczekiwałem,że dadzą mi coś za "darmo" i nie oczekiwałem specjalnego traktowania, wszystko jest ok.

Co prawda mogliby dołożyć coś extra na 1 czy 6 miesięcy ale spokojnie, nie jest tak tragicznie.

14 miesięcy, pakiet w zasadzie pełny za 48 złotych...może być. Tym bardziej, że w moim przypadku wcale nie tęsknię za dekoderem z nagrywarką więc opłata za dekoder i aktywacje odpada.

Edytowane przez krzysztof2010

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
TVNHD+1. Nie no cudnie. Nie myślałem, że taki poziom debilizmu zostanie kiedyś w ITI przekroczony. Zrozumiałbym TVN7HD( a może i nawet delikatnie się ucieszył) ale to coś? Przestało być śmiesznie. Jest już tylko żałośnie.

Ten program to strzał w 10-kę. Właśnie dla takich debili jak ja, którzy mają 4-kę małych dzieci, kupę roboty i czasami nawet brak czasu, żeby nastawić nagrywanie. Wielokrotnie umykało mi coś ważnego albo interesującego w TVN i nie było szansy na obejrzenie, musiałbym bez przerwy nagrywać TVN, żeby mieć pewność, że nie pominę nic dla mnie ważnego.

Taki kanał daje mi właśnie szansę (i wszystkim Białym) na obejrzenie interesującego programu bez stresu, że spóźnię się 10 minut.

P.S. Cały ten wątek spowodował, że powstało ponad 70 postów o doopie Maryni, wystarczyło poczekać do 1 maja i wszystko byłoby jasne. A tak to kilka osób zwiększyło znacznie liczbę postów, niektórzy dodatkowo obrazili się na N-kę, inni już przeszli do Cyfry czy Polsatu, inni twierdzą, że TNK to porażka, tak jakby prawie 400 tys. użytkowników to było nic, jeszcze inni z uporem maniaka piszą o eŃ-ce, a nie o eN-ce, tak jakby nie docierało, że telewizja nosi nazwę N, a nie Ń, to nie koŃ :lol:

pozdr.

Arek

Edytowane przez AreckiW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A koŃ jaki jest każdy widzi .... HD bez HD , bo te kilka pokazówek to nie jest standard, a od święta - jakość pada na ryj, a ONI zwiększają liczbę

beznadziejnych (jak dla mnie) kanałów i wymuszają podwyżki ... N-ce potrzebna chyba jakaś "Rewolucja", ale nie promocyjna a programowa.

BTW : DVB-T z pobliskich niemiec wygląda o niebo lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
. Wielokrotnie umykało mi coś ważnego albo interesującego w TVN i nie było szansy na obejrzenie, musiałbym bez przerwy nagrywać TVN, żeby mieć pewność, że nie pominę nic dla mnie ważnego.

pozdr.

Arek

A co, ku...rwa ważnego jest w TVN? Tańcowanie, czy Majka? A może Detektywi? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A koŃ jaki jest każdy widzi .... HD bez HD , bo te kilka pokazówek to nie jest standard, a od święta - jakość pada na ryj, a ONI zwiększają liczbę

beznadziejnych (jak dla mnie) kanałów i wymuszają podwyżki ... N-ce potrzebna chyba jakaś "Rewolucja", ale nie promocyjna a programowa.

BTW : DVB-T z pobliskich niemiec wygląda o niebo lepiej.

Jak chcę pocieszyć oko czymś w rodzaju HD, włączam piękne widoczki na Astra Promo.

Niestety musimy poczekać na "lepszą" jakość, wcześniej czy później pewnie się doczekamy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A co, ku...rwa ważnego jest w TVN? Tańcowanie, czy Majka? A może Detektywi? :lol:

A ku....wa prawie wszystko, a co ! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre.

Zwłaszcza "prawie", czyni wielką różnicę :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

jeśli Cię to nie interesuje, to po co w ogóle zabierasz głos ?

A chociażby to, że mogłeś obejrzeć Transformers w HD na TVN, czego na CP czy C+ na razie nie uświadczysz...

Przecież czepiasz się bez przerwy czegoś, co Cię nie interesuje, zabierasz głos i masz zdanie na temat wszystkiego, nawet tego, co Cię nie dotyczy, czego nie używasz, nie oglądasz, albo się na tym nie znasz, albo Cię nie interesuje. Typowe polskie podejście: "ja ku...rwa wiem wszystko i jestem ku...rwa mądrzejszy od wszystkich, i gdybym to ja ku....rwa był nadawcą, to ja ku...rwa oddałbym wszystkim, wszystko za darmo i jeszcze dopłacił, żeby ku...rwa wszyscy byli zadowoleŃi..., bo mnie teraz ku...rwa Ńka orżnęła na 48 zł za aktywację i pójdę ku....rwa z krucjatą do UOKiKu, albo na Wawel do prezydentów i królów ze skargą, żeby mi eŃka oddała kasę za te 18 kanałów HD i żeby mi order przypięli, że jestem stałym aboŃentem za 48 zł miesięcznie. No ku...rwa !!!!

EOT

Edytowane przez AreckiW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A chociażby to, że mogłeś obejrzeć Transformers w HD na TVN, czego na CP czy C+ na razie nie uświadczysz...

Ale co ci da +1 jak się spóźnisz na film 1,5h? Idąc twoim tokiem rozumowania powinno być TVN+2, TVN+3, TVN+4, TVN+5 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ten TVN+1 to wielka pomyłka , daliby w końcy jakos kanał SF w HD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kanały +1 w dobie tunerów PVR to jakaś kpina z inteligencji abonentów. Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kanały +1 w dobie tunerów PVR to jakaś kpina z inteligencji abonentów. Pzdr.

A jaki to tuner PVR nagrywa jednocześnie wszystkie kanały?

No chyba ze ktoś cały czas ma ustawiony dekoder na tvn.

Jak to będzie działało w praktyce, potrzeba czasu aby sprawdzić.

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Jeżeli, uważasz że jesteś dow[beeep]NY to, nie jesteś. :lol:

Już raz zwrócono Ci uwagę, że uprawiasz nachalną reklamę. Teraz jeszcze dodatkowo obrażasz forumowiczów.

Gmeru, bardzo proszę o interwencję, bo pmcomp szalaje.

Tobie n-ka zrobiła jakąś wileką krzywdę, wynika to z historii Twoich wypowiedzi, którą przed chwilą prześledziłem. Uważam, że miejscem na odreagowanie powinna być strona SAT Kuriera, tam znakomicie wpiszesz się w klimat.

Co do obrażania, pokaż mi gdzie kogoś obraziłem. Chyba masz nerwy napiete jak postronki i czasami ci puszczają z powodu jw.

O n-ce czy innych platformach będę pisał co chcę i kiedy chcę, zgodnie z regulaminem. I jak będę chciał to będę nachalnie reklamował i wara Ci do tego ;) . I będziesz musiał to ścierpieć niestety :lol: :lol: :lol: .

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal stoję na stanowisku, że TVNHD+1 to jedna wielka pomyłka. Wątpię czy przetrwa chociaż rok.

Ale, ale. Co by rozładować atmosferę. CinemaxHD ma całkiem znośną jakość( dopóki nie trafi na transponder morderców jakości z Cyfrowego Polsatu;) ). Ciekawy jestem dzisiejszej Appaloosy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Uprasza się wszystkich dyskutujących o trzymanie się tematyki wątku głównego, to raz. Dwa, żeby była jasność: każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie, pod warunkiem że czyni to w sposób kulturalny i zgodny z regulaminem.

Jeden może wyrażać niezadowolenie przez 500 postów, to i ktoś inny ma prawo do wyrażania zdania przeciwnego tyle samo razy, bo i czemu by nie. Nie ma żadnego powodu aby mu tego zabraniać, a już na pewno powodem po temu nie może być wyłącznie fakt, że jest to zdanie odmienne od naszego. Na tym przecież polega wolność dyskusji.

Ale absolutnie nie ma zgody na wycieczki osobiste i wzajemne obrzucanie się błotem, więc proszę o umiar. W przeciwnym razie będę zmuszony do uspokojenia nastrojów na drodze administracyjnej. A to nie będzie przyjemne dla nikogo.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

oczywiście za wulgaryzmy w moim poprzednim poście przepraszam, ale to była reakcja na wieczne narzekanie kolegi wieslawefa na N-kę, jakby mu krzywdę jakąś wyrządziła, że mu orderu nie nadała za bycie członkiem/abonentem i odebrała majątek w postaci opłaty aktywacyjnej 48 zł, i ukarała go jeszcze w dodatku za zaledwie 17 + 1 kanałów HD w swojej ofercie... Mi nie przeszkadza to, że jemu się N-ka nie podoba, ale drażni mnie to, jakie "śmieszne" zarzuty kolega stawia.

To tak, jakbym kupił sobie np. Ferrari i miał za złe producentowi, że Ferrari za dużo pali, że serwis drogi, nie mówiąc już o tym, że co to za tandeta, że to Ferrari nie pływa, nie fruwa i się nie teleportuje, w dodatku powinni mi dać drugie Ferrari gratis za to, że przecież kupiłem to pierwsze, no bo jestem stałym użytkownikiem i mi się należy...Do sądu z nimi.

Odpowiadając na opinie o kanale TVN HD+1, dla mnie jest to kanał przydatny i często będę z niego korzystał.

Postrzeganie wartości danego kanału zależy od potrzeb i zainteresowań danego użytkownika, ja np. za zbędny całkowicie uważam kanał Wojna i Pokój, rzecz jasna nie wypowiadając się na temat jego wartości poznawczych. Ale nie znaczy to, że będę się gniewał na N-kę za istnienie tego kanału.

Natomiast to, co w dalszym ciągu mi ewidentnie nie pasuje to to, że TVN zamula swoją ofertę dublującymi kanałami Premium w wersji SD (Cinemax 2, HBO 2, HBO Comedy, Filmbox, Filmbox Extra, Filmbox Family). Wolałbym jeden porządny kanał HD w miejsce tych kanałów SD, których po prostu nie oglądam i nie mam zamiaru dla zasady. Po prostu nie oglądam już filmów SD. Nie po to mam n-box HD i TV HD, żeby sobie życie "umilać" filmami w SD. Never !!!

pozdr.

Edytowane przez AreckiW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie jestem po lekturze warunków promocji "Mini Full" , którą chciałem właśnie wziąć po wypowiedzeniu obecnej umowy (jak się nie mylę "Świąteczne korzyści " - ta sprzed 1,5 roku) i znowu nasza kochana n-ka znalazła sposób aby wcisnąć klientom opcję dodatkową VOD-seriale ( dla mnie zupełnie zbyteczna ;) ) .

Jak byk napisali w regulaminie , że z VOD seriale można zrezygnować na koniec okresu promocyjnego :lol: !!

czyli : 1 miesiąc 0zł ale następne 12 m. musowo 15zł (łącznie 180 zł w błoto jak dla mnie) !

A już się łudziłem ,że korzystnie będzie w moim przypadku (3 pakiety+ IiR 48zł) wypowiedzieć obecną umowę i na coś nowego się załapać ale z tym sprytnie opisanym punktem regulaminu to mnie nie złapią :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla mnie TVN+1 (pomimo, że mam recorder) to bardzo dobra sprawa (w Sky UK jest dostępna od wielu lat i oferują ją nadal (mimo, że tez mają PVR!) na wielu kanałach). Co innego nagrywać, co innego oglądać, np. teraz będę mógł obejrzeć Fakty o 20 - bardzo mi to pasuje. Nie oglądam codziennie, nie chce nagrywać, chcę włączyć i po prostu oglądąć - TVN+1 mi to daje. Sama oferta full pakietów za 48 zł (czy nawet teraz za 54 zł) to IMO naprawdę dobra oferta. Jeśli chcę super HD to oglądam z BluRay - a kanały HD w naszych platformach - może to nie szczyt możliwości HD, ale dla 90% Polaków jakość jest i tak kosmiczna. Dla maniaków zostaje właśnie BluRay i analizowanie które wydanie jest lepsze itd. - bo "maniak" widzi różnice, a normalny, standardowy odbiorca ma kanał TVN HD i nawet z mniejszym bitrate jakość dla niego jest wystarczająca. Pamiętajmy też, że jednak N ma jakąś liczbę abonentów i waży koszty/przychody. Może jakby tych abo było 5 razy więcej to by kupili dodatkową pojemność. Prowadzą biznes i musi im się to opłacać - inaczej ... a prawda jest też taka, że idziesz na imprezę i w jeden wieczór wydajesz więcej niż przez miesiąc na TV (z kanałami HD)! Jeszcze 2-3 lata temu mogliśmy pomarzyć o takiej ofercie jak mamy teraz.

To co mnie wkurza w N to EPG (podejrzewam, że w innych platformach też z tym nie jest jakoś lepiej). To jest porażka żeby na większości kanałów EPG nie miało nic wspólnego z rzeczywistością... Brak dbania o rzeczy podstawowe, szczegóły to jest generalnie to co mnie w naszym kraju rozwala i tu niestety N wpisuje się w ten trend.

Edytowane przez ekstro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wiedziony sugestią m12 policzyłem różnicę między promocjami (w obydwu wybrałem Recorder):

Wszystkie pakiety

54*13+20*7 +99 = 842 +99 = 941 zł (miesięcznie: 72,40 zł)

Mini Full

78*13 +48 = 1014 +48 = 1062 zł (miesięcznie: 81,70 zł)

Różnica wynosi 121 zł.

Podzielmy ją przez 13 miesięcy = 9,30 zł -> tyle płacimy miesięcznie za HBO HD ... bo tylko tym się różnią te promocje.

Porównując do promocji full:

13*99 + 48 = 1335 zł (miesięcznie: 102,70 zł) -> za wszystko + Turbo Recorder 500GB

Edytowane przez Fantom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://satkurier.pl/news/54829/tvs-hd-1-nadaje-w-jambox.html :lol:

Mnie nie było. Zaraz zasiadam tyle nowości do zobaczenia. BBC HD czy Cinemax HD to niezła niespodzianka. A to jeszcze nie koniec z tego co wiem. W końcu będzie można zobaczyć coś na Cinemax ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
deleted...

To co mnie wkurza w N to EPG (podejrzewam, że w innych platformach też z tym nie jest jakoś lepiej). To jest porażka żeby na większości kanałów EPG nie miało nic wspólnego z rzeczywistością... Brak dbania o rzeczy podstawowe, szczegóły to jest generalnie to co mnie w naszym kraju rozwala i tu niestety N wpisuje się w ten trend.

EPG jest tworzone na podstawie ramówek dostarczanych przez nadawców. Jeśli EPG nie zgadza się z rzeczywistością, to jest to wina nadawcy, nie operatora platformy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BBC HD to według mnie póki co przegięcie tylko Hotel Babilon... FoxLife HD za to nie jest zły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BBC HD czy Cinemax HD to niezła niespodzianka.

"Niespodzianką" to jest rzeczywiście ramówka dzisiejszego dnia BBC HD. Jakiś dramat :lol:;):lol: .

Ode mnie wielka malina. Nie mogą się chyba tłumaczyć, że nie wiedzieli, że dzisiaj startują.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi