Skocz do zawartości
mamin13

Nowy cennik w Telewizji N, idą zmiany? Nowe kanały HD? Co jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Na temat zmian zapisow w umowach kontraktowych sie nie wypowiadam bo nic nie wiem na ten temat - bedzie pismo to bedzie sie do czego odniesc.

Ale zaciekawil mnie "pomysl" TVN HD+1 .

Jezeli platforma n poprawi jakosc nadawania kanalow SD i HD (szczegolnie HD) wraz z inwestycjami w nowe transpondery na HB - to prosze bardzo, niech robia sobie TVN HD +1/+2/+10....

Ale jezeli TVN HD+cos tam ... wlacza kosztem i tak juz kiepskiech jakoscowo kanalow to ja przepraszam, ale bedzie to zwyczajne skur...two!

Jeden juz taki kuriozalny projekt zrealizowali - nFilmHD VOD jako element oferty kanalow premium, czym to sie skonczylo to wszyscy wiemy - w VOD prawie zero miejsca na HD. Jezeli ktos juz raz wpadl na idiotyczny pomysl moze wpasc tez drugi raz!

Wlasnie wrocilem z usa - ogladalem Direct'a i troche Dish'a (ale tylko SD) i powiem szczerze, ze tam nie spotkalem sie (moze przez brak czasu by skakac po "milionie" kanalow nadawanych w jakosci HD) z programem YXZ HD+1/+2/+10.... a tam wlasnie maja mozliwosci by robic duble+1 kanalow w jakosci HD (SD oczywiscie sa).

I jeszcze jedna mysl:

Projekty nFilmHD VOD jak i ewentualny teoretyczny TVN HD+1 powstaja chyba w glowach ludzi, ktorzy nie lubia dekoderow z nagrywarkami i cudownego EPG .... ciekawe co na to byly prezes Maciej Sojka - pamietam jak jeszcze nie tak dawno pieknie prezentowal rewolucyjny dekoder z cyfrowa nagrywarka i EPG...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamieszczam informację znalezioną na jednym z portali. Nie wiem czy można traktować ją jako "prawdziwą" czy jest wyssana z palca. Ocenę pozostawiam szanownym forumowiczom...

"dostałem dziś ten list od N (faktura za ostatni miesiąc kończącej się umowy + te nowości)

cena za pakiet wzrasta do 20zł

pakiet Informacja i Rozrywka, oprócz tego, że będzie obowiązkowy, to będzie dla wszystkich mieć normalną pełną cenę

dla nowych klientów od 1-go czerwca przestają obowiązywać dotychczasowe promocje z rabatowymi cenami za pakiety (tylko standardowe ceny pakietów)

dla dotychczasowych abonentów z zawartymi umowami promocyjnymi, promocje te dalej obowiązują do ich wygaśnięcia, jednak nie dłużej niż do 01-09-2010 (potem przechodzą automatycznie na standardowe ceny pakietów)

dodają nowe kanały: Orange Sport Info, History i TVNHD +1

w opisie History nie napisali, że HD więc chyba będzie to SD

jeśli chodzi o ten nowy TVN to nie wiem o co kaman, napisali: "teraz już nic nie przegapisz, obejrzysz najlepsze pozycje TVN"

o Multiroom piszą wkrótce... i że będzie pełne HD"

...

Edytowane przez krzysztof2010

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zamieszczam informację znalezioną na jednym z portali. Nie wiem czy można traktować ją jako "prawdziwą" czy jest wyssana z palca. Ocenę pozostawiam szanownym forumowiczom...

Nie wierzę w takie nowiny.

Gdyby to zrobili pozbawili by się 50% abonentów.

Z takimi cenami przestali by być konkurencyjni w stosunku do pozostałych platform. Byli by zdecydowanie (i to sporo!) najdrożsi.

Pomyślcie chwilę: np. za 3 pakiety(+podstawowy) dotychczasowo płaciliśmy 48 zł. Teraz było by to 80 zł. Zupełnie nierealne.

No chyba że zostanie to połączone z nowymi "promocjami".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście myślę, że jest to możliwe. Nie mogę zgodzić się jedynie z tą informacją :

"dla dotychczasowych abonentów z zawartymi umowami promocyjnymi, promocje te dalej obowiązują do ich wygaśnięcia, jednak nie dłużej niż do 01-09-2010 (potem przechodzą automatycznie na standardowe ceny pakietów"

W przeciwnym wypadku masz rację, że ludzie niestety będą masowo wręcz uciekać, a o to przecież żadnemu operatorowi nie chodzi.

Tym bardziej, że Cyfra + wprowadziła swoją promocje ze stałą ceną Tutaj szczegóły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Osobiście myślę, że jest to możliwe.

Jeśli faktycznie nowiny się potwierdzą (a naprawdę w to nie wierzę) to biorę Cyfrę+. Trudno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osoby które podpisały promocję na 12, 18 czy 24 miesiące mają gwarancję ceny

Edytowane przez besson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie tak ...

Jednak nadawca może powiedzieć, że nie ma możliwości spełniać w dalszym ciągu dotychczasowych warunków umowy i "zaproponuje" dwie opcje:

- nowe warunki (aneks do umowy)

- zerwanie umowy

i innej opcji nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja umowa kończy się w czerwcu. Myślałem, że znowu ją wypowiem, aby wziąć kolejną (standardowa procedura, bo przedłużenie umowy to nieporozumienie). Oczywiście patrzyłem na zagadnienie pod kątem mistrzostw świata w RPA. Po tych "nowościach" mam wrażenie, graniczące z pewnością, że w eŃce też zauważyli, że będzie Mundial. Na TVP HD oczywiście w "pełnym" HD. Sytuacja z Pekinem znowu się powtarza.

Fantom, popieram Cię w zamiarach. Też przejdę do konkurencji, zwłaszcza, że projekt DVB-T przyspiesza. Może na Mundial, TVP HD będzie dostępne z drutów? Jeżeli tak, to (a)hoj z wami. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem przed chwilą z przedstawicielem Cyfry+...hmm.

Jeżeli ktoś zdecydowałby się na jeden z proponowanych pakietów promocyjnych np. Komfortowy+ za 69,80 i tak będzie pozbawiony możliwości oglądania niektórych kanałów HD.

Należy wówczas wzbogacić ofertę o dodatkowe opcje HD czyli : Canal+ Film HD, Sport HD oraz HBO HD w cenie promocyjnej na 18 miesięcy 6,30.

Do tego należałoby jeszcze dodać kolejną opcje w promocji czyli : 5 x HD za kwotę 11.83. Po tych zabiegach wszystko razem kosztowałoby nas 87,93 .

W takiej konfiguracji byłoby to w jakiś sposób porównywalne z ofertą TV "N" , a nawet korzystniejsze gdyby nie konieczność

płacenia za użyczenie dekodera.

Co prawda przez pierwsze 6 miesięcy Cyfra nie pobiera opłat, jednak po tym okresie należy się liczyć z wydatkiem dodatkowych 20 złotych miesięcznie :)

O tym wszystkim doskonale wiedzą ludzie z Telewizji Nowej Generacji więc wykorzystując pewne okoliczności z tym związane, zdecydują się najprawdopodobniej na podniesienie opłat za poszczególne pakiety.

Naturalnie powodów dla takich działań jest zdecydowanie więcej, podałem tylko jeden z nich który wcale nie musi i nie jest najważniejszy.

Oby moje słowa w g.....o się obróciły, ale ? ;)

Przedstawiciel handlowy na forum TV "N" w jednym z postów napisał : Tym bardziej, że większość typów jest błędna.

Pozostaje nam mieć nadzieję, że wszystkie spekulacje wezmą "w łeb" i kto wie, może zaskoczą nas czymś pozytywnym czego najmniej się spodziewamy, tego Wam i sobie życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, myślenie w eŃce, nie jest ich najmocniejszą stroną. Jednak biorąc pod uwagę, że jest to zwyczajny kur[beeep]el pośród operatorów TV Sat, można mieć nadzieję, że jednak się opamiętają.

Co oczywiście nie zmienia faktu, że kanał TVN HD +1 (i n...krotność) to kolejny pomysł pseudo marketingowy, przeznaczony dla użytkowników białych boxów. Bo przecież standardem powinno być "zatrzymujesz, przewijasz, cofasz..." i takie tam pierdoły. Zatem, oferta oglądania kolejnych tańców i sztuczek cyrkowych, z godzinnym opóźnieniem, aby każdy mógł zobaczyć tę chałturę, chyba nie dla abonentów nrecorderów jest tworzona. :blush:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W związku z tym całym zamieszaniem przyszło mi do głowy żeby nie czekać tylko skorzystać z ostatnich dni promocji i podpisać umowę teraz.

Promocja: 48zł za wszystkie pakiety, 49zł recorder, umowa na 13 miesięcy.

Co prawda moja umowa kończy się w maju ale zawsze może ją podpisać moja żona (adres zameldowania mamy akurat różny).

Z drugiej strony może się okazać, że niepotrzebnie wieszamy psy na N'ce i uraczą nas jeszcze czymś lepszym. Kto to wie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TVN HD +1 jest tworzony głównie z myślą o reklamodawcach. Jeśli ktoś nagra coś sobie na rekorderze to kiedy pojawią się reklamy to je przewinie. Na kanale +1 nie będzie dało się przewinąć reklam. Można powiedzieć że ten kanał to sposób na ominięcie limitów czasu reklamowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W związku z tym całym zamieszaniem przyszło mi do głowy żeby nie czekać tylko skorzystać z ostatnich dni promocji i podpisać umowę teraz.

Promocja: 48zł za wszystkie pakiety, 49zł recorder, umowa na 13 miesięcy.

Z drugiej strony może się okazać, że niepotrzebnie wieszamy psy na N'ce i uraczą nas jeszcze czymś lepszym. Kto to wie.

Pomysł myślę, że dobry byle nie wprowadzili : "dla dotychczasowych abonentów z zawartymi umowami promocyjnymi, promocje te dalej obowiązują do ich wygaśnięcia, jednak nie dłużej niż do 01-09-2010 (potem przechodzą automatycznie na standardowe ceny pakietów"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TVN HD +1 jest tworzony głównie z myślą o reklamodawcach. Jeśli ktoś nagra coś sobie na rekorderze to kiedy pojawią się reklamy to je przewinie. Na kanale +1 nie będzie dało się przewinąć reklam. Można powiedzieć że ten kanał to sposób na ominięcie limitów czasu reklamowego.

Czyli jednak dla posiadaczy białych boxów. Ciekawy jestem ilu takich abonentów jeszcze się ostało.

A może inaczej. Jest białych boxów w magazynach cała masa. Dla nich stworzymy "super - hiper" ofertę. Abonentów przybędzie. Bo, jak dotąd TNK, kariery nie zrobiła. Nawet jako "gratisowy" dodatek do ofert telefonów komórkowych. - "Dla mojej Krysi najlepszy zestaw.." :blush: czy tak jakoś...

Edytowane przez wieslawef

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te na 13 też. Warunki umów promocyjnych zawarte przed zmianą cennika się nie zmienią i będą trwały do końca okresu określonego w umowach.

Wszystkie informacje o zmianie, anulowaniu czy skróceniu okresu umów to kompletna bzdura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli jednak dla posiadaczy białych boxów. Ciekawy jestem ilu takich abonentów jeszcze się ostało.

Bardzo proszę kolegę o nie obrażanie użytkowników białych tunerów, w tym mnie ! :D

Tuner jest ok , problemów z HDCP nie mam, żadnych problemów...z nim nie ma :blush:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mylisz się Kolego. Ja też (miedzy innymi) ma białego boxa. :D Twoje insynuacje nie polegają na prawdzie :blush:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka, że czarnucha ma mniejszość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Krysię w białych kozaczkach, też mniejszość prowadza pod pachą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA ! ! ! Na stronie Telewizji "N" pojawił się komunikat o kończącej się promocji Wielka Rewolucja za 48 złotych.

W trakcie pisania tego tekstu pozostałe promocje wiosenne czyli FULL i MINI FULL na razie pozostają bez zmian !

ntv.jpg

Wieczorem 25.04 oraz rankiem 26.04 pojawiła się informacja : 0 dni do końca promocji, ale nadal 48 złotych.

Również dzisiaj 26.04 tylko po południu, znowu zrobiło się : 1 dni do końca promocji.... fajnie :D

Dzisiaj tj 27.04 godzina 22... Promocja 48 złotych, a wszystkie komunikaty poznikały :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pomysł myślę, że dobry byle nie wprowadzili : "dla dotychczasowych abonentów z zawartymi umowami promocyjnymi, promocje te dalej obowiązują do ich wygaśnięcia, jednak nie dłużej niż do 01-09-2010 (potem przechodzą automatycznie na standardowe ceny pakietów"

Sam się właśnie nad tym tematem zastanawiam. Mam teraz opcję FULL za 99,00 pln + Recorder Turbo. Umowa na 24 miesiące ( chociaż jak będę chciał to skróci się do 12 miesięcy bo brałem przez internet ) ale mam w umowie punkt, który mówi, że jeśli nie będę nic kombinował z pakietami to nawet po zakończeniu okresu promocji nadal będę posiadał pełną ofertę N ( poza pakietem NOC ) za 99,00 pln. I co teraz ? Jak to wszystko rozumieć ? Szykować wypowiedzenie i brać Cyfrę + czy warunki dla mnie nie zostaną zmienione ? Ciekaw jestem jak to zostanie rozwiązane ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Otóż niekoniecznie. Pewnie będą osoby, które opiszą tę sytuację do UOKiK, oczywiście jak już będzie wiadomo, o co kaman.

Ostatnio takie właśnie zgłoszenie spowodowało kontrolę Urzędu w eŃce. Tylko dzięki "współpracy" z inspektorami uniknęli wielomilionowej kary (10% przychodów z roku poprzedniego). Wtedy rzecz dotyczyła obsługi abonentów przez BOK. Ludzie płacili nieprawdopodobne rachunki telefoniczne, bo pracownicy BOKu nie odbierali telefonów. Wydawało się, że to błahostka, ale byli tacy, którzy pomachali szabelką i wygrali. Dodatkowo urzędnicy przyjrzeli się całemu systemowi obsługi abonentów i było wielkie "bum".

Coś Ci sie nie pomyliło czasem?

Ostatnio to Cyfrowy Polsat płacił karę w UOKiK, mało tego dalej toczą się postępowania.

Źródło: SatKurier, polska prasa.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

N'ka też miała z tym problemy. Pamiętam , ze mieli jakies kontrole w czasach gdy czekało się na linii BOK po 20-30 minut ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sam się właśnie nad tym tematem zastanawiam. Mam teraz opcję FULL za 99,00 pln + Recorder Turbo. Umowa na 24 miesiące ( chociaż jak będę chciał to skróci się do 12 miesięcy bo brałem przez internet ) ale mam w umowie punkt, który mówi, że jeśli nie będę nic kombinował z pakietami to nawet po zakończeniu okresu promocji nadal będę posiadał pełną ofertę N ( poza pakietem NOC ) za 99,00 pln. I co teraz ? Jak to wszystko rozumieć ? Szykować wypowiedzenie i brać Cyfrę + czy warunki dla mnie nie zostaną zmienione ? Ciekaw jestem jak to zostanie rozwiązane ....

Przecież jeżeli ktoś brał promocję GWARANTOWANA CENA przez cały okres trwania umowy nawet jak się coś zmieni w cenniku itd to jak może teraz coś mu się zmienić? .....

Ale panika :) . A zmiany będą jak na lekarstwo. Spokojnie. Pewno jutro, pojutrze już będzie jasne co zyskamy. Z tego co wiem nie ma co panikować. Będzie więcej + niż - a i tak w przypadku HD i dostępności do tych kanałów będzie najtaniej. Sprawy programowe to już inna bajka. Canal+ się nie urodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi