Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze ta Grecja od biedy pozostaje ;) Sam chyba w końcu muszę się zdecydować bo taki film trzeba mieć na krążku. Ale w życiu nie z Polski...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szanownych kolegów B) Kłania się kolejny "koń" wychowany na Alienach... Mikołaj właśnie wrzucił przez komin polskie wydanie i już miałem zdzierać folię drżącymi łapkami gdy przeczytałem w tym miejscu,że nie ma polskich napisów do dodatków... :blink: Kurka siwa! Co prawda zestaw kupiłem za sporo mniej niż stoi na półce w Empiku (trafił mi się spory rabat) ale upewniałem się przed zakupem odnośnie napisów i po dwakroć mnie zpewniano,że są... Na szczęście mam to na piśmie więc już wysłałem zgłoszenie reklamacyjne... Zobaczymy co z tego wyjdzie bo mnie wkurzyli na maksa... :angry: Ten Imperial gdyby to było US przeczołgano by przez wszystkie sądy... Tu musiałbym użyć słów powszechnie uważanych za wulgarne... :angry:

Edytowane przez racer1972

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Imperial gdyby to było US przeczołgano by przez wszystkie sądy...

W Polsce też zostanie przeorany, spokojnie. Jeszcze się śmieją...do czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze ta Grecja od biedy pozostaje ;) Sam chyba w końcu muszę się zdecydować bo taki film trzeba mieć na krążku. Ale w życiu nie z Polski...

Grecja na 100% potwierdzona że są napisy PL do filmów, nadal nie wiadomo jak dodatki. Czekamy na informację od pierwszego zadowolonego klienta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grecja na 100% potwierdzona że są napisy PL do filmów, nadal nie wiadomo jak dodatki.

No, to by był SKANDAL, gdyby okazało się, że dodatkowe 2 płyty z Grecji miałyby PL napisy, a polskie wydanie NIE !!! :lol:

Podobnie było z Ojcem Chrzestnym - chyba tylko w Włoszech była wersja PL z dodatkową płytą , więc wyjątki jednak są ..... !!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dopiero nazywa się prezent pod choinkę :hura: specyfikacja pochodzi z Greckiego wydania BD

Σκηνοθεσία / Director (Co-director): RIDLEY SCOTT

Πρωταγωνιστούν / Cast: SIGOURNEY WEAVER

Διάρκεια / Duration: ΤΑΙΝΙΕΣ / MOVIES: 552 λεπτά/min, EXTRAS: 65+ ώρες/hours

Έτος / Year: 1979-1997

Κυκλοφορία / Release: 08/12/2010

Υπο-Διανομέας / Sub-Distributor: ODEON

Studio: 20TH CENTURY FOX

Οθόνη / Video - Aspect Ratio: 2.35:1

Ήχος / Audio: ENGLISH 5.1 DTS HD MASTER AUDIO, CZECH, HUNGARIAN, THEATRICAL SCORE 5.1 DOLBY DIGITAL, COMMENTARY 2.0 DOLBY DIGITAL

Υπότιτλοι / Subtitles: ΕΛΛΗΝΙΚΑ/GREEK, ENGLISH, SIMPLIFIED CHINESE (MANDARIN), CZECH, HUNGARIAN, ICELANDIC, HINDI, TELEGU, MALYSIAN, POLISH, PORTUGUESE, SERBIAN

Περιοχή / Region: ALL REGIONS (ABC)

Διαθεσιμότητα / Availability: 2-4 ΗΜΕΡΕΣ / 2-4 DAYS

więcej info pod tym linkiem:

http://www.blu-rayshop.gr/product_info.php?products_id=2039

chyba znów uwierzę w MIKOŁAJA ;)

Edytowane przez marcint75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś powiedzieć w jakim języku są okładki poszczególnych płyt?

Na zdjęciu jest tylko pudełko, tam elegancko jest wszystko po angielsku.

Prawdę mówiąc dla mnie jest ważny nie tylko film, ale również okładka i zrezygnuję z zakupu, jeśli okaże się że napisy są grackie.

Dlatego bardzo proszę o info w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem do sklepu i bardzo szybko dostałem odpowiedź wraz ze zdjęciem okładki.

Generalnie opisy z tyłu są po grecku.

Prawdę mówiąc nie wygląda to tak źle jak myślałem, dlatego sprawę zakupu jeszcze przemyślę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sugeruj się tyłem okładki, to zapewne tak jak w przypadku polskiego wydania, tylko jedna dodrukowana karteczka zakrywająca oryginalne pudełko ...

taki mały myk, że niby to się postarali ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesyłka z UK już jest:)

Teraz zabawa z napisami, pozdrawiam Imperial!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe którą wersję wybierzesz - czy kinówki, czy "poprawione" ? A napisy sa na różnych poziomach, co amatorsko wykonać nie będzie proste ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybieram "poprawione", będzie małe wyzwanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest temat VAMETa - zaraz pewie pojawią się gotowce ....:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest temat VAMETa - zaraz pewie pojawią się gotowce ....:)

Raczej nie liczyłbym na to. Swoje zdanie wyraziłem w tamtym wątku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KOSMOS !! :)

Zakup wraz z dostawą z UK ( paczka rejstrowana, kurierska ) to wydatek 125 pln. a za wersję z PL napisami życzą już sobie osiołki ... UWAGA - 699.99 pln.

(zwykła-nie JAJO) http://allegro.pl/obcy-alien-antologia-twarz-6blu-ray-drake2-i1370637235.html ... może dlatego, że ma ... lektora PL ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To się nazywa BICIE ! ! ! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się do gazet nadaje ;)

BTW zamowilem niedawno aliena z amazon.co.uk bo generalnie sr$m na polskie napisy, i wyslali inaczej niz zwykle, zwykly royal maila (free saver shipping), normalnie zawsze byl dhl przy tej opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemieckie wydanie też ma tylko wkładkę a pod spodem English ;) Już krzyczą 699 zeta? Swoją drogą wychodzi na to,że w Empiku kupiłem za pół darmo... Cieszyć się czy płakać? :lol:

Edytowane przez racer1972

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesyłka z UK już jest:)

Teraz zabawa z napisami, pozdrawiam Imperial!

Mam zrobione napisy do wszystkich 8-u części trylogii.

Służę.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wszystkich 8-u części trylogii.

:lol:

leżę

Trylogia panie kolego, jak sama nazwa wskazuje, może mieć tylko i wyłącznie trzy częsci, ani mniej ani więcej.

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trylogia panie kolego, jak sama nazwa wskazuje, może mieć tylko i wyłącznie trzy częsci, ani mniej ani więcej.

Więcej luzu. A co powiesz na 8 wersji w ramach quadrologii? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więcej luzu. A co powiesz na 8 wersji w ramach quadrologii? :lol:

Wersja to nie utwór. Poprawna nazwa czterech utworów artystycznych, które coś łączy to tetralogia. Trylogia, tetralogia... saga?.

Przy okazji aby nie odbiegać od tematu blu-ray chciałem poinformowac, że ukazało się ciekawe wydanie tetralogi Wagnera "Pierścień nibelunga" na blu-ray (to najsłynniejsza na świecie tetralogia). To te opowieści i postacie które zainspirowły Tolkiena do napisania "Włdacy Pierścieni".

Bardzo ciekawe wydanie z udziałem teatru La Fura Del Baus zostało wydane na blu-ray. Scenografia została stworzona przez najnowsze techniki multimedialne.

radzę obejrzeć zwiastun na http://www.youtube.c...h?v=pp310WNjhO8 . Ciekawe widowisko. Maszyny w jakich poruszają się postacie tej inscenizacji wygladają jak wyjęte z fimu "Obcy".

Edytowane przez gees

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi