Skocz do zawartości
remigiuszgazda

ustawienia anteny

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry mam n box recoder kupilem konwerter white tech uniwersal twin lbnhdtv dvb-s2 ustawilem moc sygnalu 85% a jakosc na 100% czy wszysko mi bedzie odbierac prawidlowo mam czasze 65 cm czy da sie ustawic wieksza moc niz 85% i drugie pytanie czy z tego samego talerza bez ruszania anteny moge jakos odbierac programy z astry z góry dziekuje za pomocne podpowiedzi pozdro!!! i jeszcze jedno jakie ustawienia ustawic w dekoderze d Tone burst bez diseqc czy diseqc i jaki lbn 1,2,3 czy 4 dla hotbirda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Moim zdaniem antenka za mała. Min to 80-100cm. Koszt antenki to ok 100zł więc warto wymienić.

2) Teoretycznie można wstawić zeza ale czy na takim małym talerzu to będzie dobrze odbierało?

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na antenie ;65-ce; bardzo trudno ustawic zeza aby oglądac Astrę .Jeżeli odbierasz tylko H.Birda to ustawiasz bez Diseqc , a siła jest wystarczająca i tym parametrem się nie martw , najważniejsza jest jakośc sygnału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogłeś kupić monoblock twin.

Ja właśnie takiego kupiłem,czyli wszystko w jednym,na astre i hotbirda.

Przy moim konwerterze mam ustawione :

Ant 1 Tone Burst, Hot Bird LNB 1 , Astra LNB 2

Ant 2 j.w.

siła 89-94% , moc 100 %

Antene mam chyba 80ke.

Kumpel brał Nke z anteną+konw. twin za 90 zł

Edytowane przez pawel973

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monoblock twin to jest zez z wbudowanym diseqc i jako twin.

Ma 2 wyjscia i normalnie nagrywa inny program niż oglądasz.

Ja kupiłem Inverto z allegro. Dobre sa też Golden Interstar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje ci diana a ty gdzie sie tego wszyskiego nauczylas bo ja jestem dobry w temacie pc ale sat nie ale wszyskiego w zyciu sie sam nauczylem bo to moja pasja metoda prób i bledów thx.)

Edytowane przez autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie się uczyłem (jestem on :) ) od teorii ,poprzez błędy do w miarę wystarczającej dla mnie znajomości zagadnienia tvsat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi