Skocz do zawartości
janosikowy

Królestwo Niebieskie

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem ciekawą recenzję tego filmu, może ktoś wie kiedy będzie u nas wydany w takiej wersji. http://blurejs.blox.pl/2008/11/KROLESTWO-N...cenzja-Blu.html

Nie wiem co niby dolegało starszej wersji. Mam i moim zdaniem jest OK (wersja z UK z roku 2007, kupiona na lotnisku w Londynie dokładnie w dniu premiery PS3 :lol: ).

Być może była w MPEG-2 jako jeden z pierwszych filmów, które ukazały się na BD, co absolutnie nie przeszkadzało w odbiorze.

Tym bardziej, że dźwięk był chyba DTS HD MA (Piszę z pamięci).

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam wersję reżyserską tego filmu, ale z inną okładką niż ta z linku do recenzji (wersja UK, www.fox.co.uk).

189 minut

Audio:

English DTS HD MA 5.1

Napisy:

Angielskie

Francuskie

Hiszpańskie

...plus PL

51ozO7+FT9L.jpg

Edytowane przez djrobus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
djrobus wersja z uk posiada polskie napisy ?

No właśnie, bo tak jakoś niepewnie i nieśmiało dopisane to pl, a przecież to by było mega wydarzenie, tym bardziej, że film na dvd.co.uk kosztuje niecałe 10 funciaków. Proszę więc o potwierdzenie tegoż wyniosłego wydarzenia. Ja najpierw miałem 2 płytowe polskie wydanie dvd (takie z holograficzną okładką - mam je do tej pory w sumie), potem polskie wydanie Dir's cuta, ktore sprzedałem za dość sporą kasę na allegro, a teraz mam 4 płytowego dir's cuta w metalowym pudełku z uk, polskich napisów brak, jakby się okazało, że blu-ray jest tłumaczony, to bym sobie uzupełnił kolekcję i o ten nośnik:) Czekam więc na 100% info jak to jest, i czy to jest wydanie z UK.

Pozdro.

p.s nie można przeglądać forum nie będąc zalogowanym, wcześniej można było i teraz nie mogę sobie czasem w pracy poczytać, a zalogować się tam nie mogę, bo wielki brat czuwa:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze nie widzialem tego filmu w wersji z PL

handlarze z allegro mają tylko to co ma pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisy: Angielskie, Francuskie, Hiszpańskie i koniec.

Plus PL oznacza, że Kolega kilkoma kliknięciami wykonał wersję CUSTOM i ma PL napisy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest jakakolwiek szansa, że wydanie rozszerzone wyjdzie u nas na blu - ray? Bo na chwilę obecną można dostać tylko na allegro wydanie angielskie ale bez wersji z napisami pl za 70 -90 zł w zależności od sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie posiada niestety.

Dodałem PL i w ten sposób mam wydanie 2xBD heh

sorki za zamieszanie

Edytowane przez djrobus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie posiada niestety.

Dodałem PL i w ten sposób mam wydanie 2xBD heh

Dodałeś do całej struktury czy tylko do ts'a?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Na oko" to jest to samo co europejski DC. Poza inną okładką europejska wersja zawiera dokładnie identyczne co wersja US języki: "Latin Spanish, Canadian French i English for the hearing impared" (czyli w sam raz na kontynent Północno-amerykański). Poza tym też jest w MPEG-2 i też ładnie wygląda.

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska wersja: LEKTOR I NAPISY PL

Tytuł oryginalny: Kingdom of Heaven - Director's Cut (Blu-ray)

Reżyseria: Ridley Scott

Obsada: Orlando Bloom, Eva Green, Jeremy Irons, David Thewlis, Liam Neeson, Edward Norton, Brendan Gleeson, Marton Csokas, Ghassan Massoud

Wersja reżyserska

Kowal Balian stracił rodzinę i bliski jest utraty wiary. Wojna religijna w odległej Ziemi Świętej nic dla niego nie znaczy, a mimo to wciągnięty zostaje w jej wir. We wstrząsanej intrygami średniowiecznej Jerozolimie zako[beeep]e się w siostrze króla, wyrasta na przywódcę i staje na czele mieszkańców, którzy bronią miasta przed przeważającymi siłami wroga... Przeznaczenie dosięga Baliana, gdy w jego życie wkracza wielki rycerz Godfrey z Ibelin, krzyżowiec, który na krótko powraca do ojczystej Francji po walkach na Wschodzie. Godfrey wyznaje, że jest ojcem Baliana, pokazuje mu prawdziwe oblicze rycerskości i zabiera w długą podróż do mitycznej Ziemi Świętej.

Kompatybilność: PlayStation 3, odtwarzacze Blu-Ray

Czas: 190 min.

Format obrazu: 2.35:1 1080p High Definition 16:9

Dźwięk: Angielski DTS-HD Master Audio 5.1; Polski lektor Dolby Digital 2.0; Portugalski Dolby Digital 5.1;, Hiszpański Dolby Digital 5.1; Rosyjski DTS 5.1; Mandaryński Dolby Digital 5.1;Czeski Dolby Digital 5.1; Tajski Dolby Digital 5.1; Turecki Dolby Digital 5.1;

Napisy: Angielskie, Polskie, Portugalskie, Hiszpańskie, Rosyjskie, Estońskie, Łotewskie, Litewskie, Bułgarskie, Mandaryńskie, Chorwackie, Czeskie, Arabskie, Greckie, Kantońskie, Węgierskie, Islandzkie, Indonezyjskie, Hebrajskie, Koreańskie, Polskie, Portugalskie, Rumuńskie, Słoweńskie, Tajskie, Tureckie

Region: A, B, C

Dodatki: Zwiastun kinowy

Premiera: 23 marzec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Polski lektor Dolby Digital 2.0

Co prawda według mnie taki film należy oglądać z oryginalną ścieżką dźwiękową, ale jak widzę takie kaleczenie wydania Blu-ray przez naszych wydawców... Szkoda że nie zrobią lektora PL w Dolby Digital 1.0 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co prawda według mnie taki film należy oglądać z oryginalną ścieżką dźwiękową, ale jak widzę takie kaleczenie wydania Blu-ray przez naszych wydawców... Szkoda że nie zrobią lektora PL w Dolby Digital 1.0 :rolleyes:

fakt

wszystkie inne języki w DD 5.1 a nasz w DD 2.0 - upokarzające trochę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawie wszyscy dystrybutorzy wklejają ścieżkę dźwiękowa z wydań DVD vide bondy i kasują za to 2-3x tyle co na zachodzie. ostatnio miły wyjątek to kill bille

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Królestwo Niebieskie poleciało sobie w kosmos... Będzie wydane dopiero w drugiej połowie 2010.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zaje..... ! Tych dystrybutorów porypało na maksa! A już cieszyłem się, że w tym tygodniu kupie a tu klops ech polska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Królestwo Niebieskie poleciało sobie w kosmos... Będzie wydane dopiero w drugiej połowie 2010.

jak zwykle,można czekać do usranej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi