Skocz do zawartości
pawcio81

Underworld: Evolution

Rekomendowane odpowiedzi

Z Underworld: Evolution bym uważał, bo to wydaje Best Film ale nie za pośrednictwem Pro-motion tylko sami. A że doświadczenia nie mają żadnego a HD DVD, które wydawali najwyższych lotów nie było, więc trzeba uważać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dzisiaj kupiłem film w media. Dźwięk tylko zwykły dts , płyta 25 gb. Oczekiwałem lepszego wydania.

Pozdrawiam

59 złociszy

Edytowane przez kristof65

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzisiaj kupiłem film w media. Dźwięk tylko zwykły dts , płyta 25 gb. Oczekiwałem lepszego wydania.

Czyli tak jak myślałem. Authoring robiony za psie pieniądze na pirackim oprogramowaniu w garażu u teścia szefa Bestu... :) A ten DTS to pewnie i tak reencode z Dolby Digital które było na DVD.

Jaka cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze, że tak jest (tzn. ja tylko przypuszczam) hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli tak jak myślałem.

Na podobnym poziomie wydali film "Księżna" i bez audio HD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zakupiłem przed chwilą. Dzisiaj wieczorem będę się na tymi pozycjami znęcał :rolleyes: Po okładce już widzę, że audio słabiutkie, 25i zamiast 24p i jeszcze do tego zablokowany region. Jakby ktokolwiek z regionu A chciał coś takiego kupić, a może boją się o Rosjan? Nie powinni, bo oni mają wiele lepsze wydania.

Ciekawy jestem czy obraz jest taki sam jak na HD DVD czyli w wersji telewizyjnej zamiast kinowej.

"Księżną" też mam.

Edytowane przez maxiuca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kur..., nie uwierzycie:

DTS ma 768 kbps!!!! Gorzej niż na HD DVD (tam było 960 kbps). Dolby bez zmian w stosunku do DVD i HD DVD - 448 kbps!!!

SŁABO!!!

No ale w sumie kto tam słucha dźwięku w filmach, przecież film się ogląda a nie słucha.

Reszta za chwilę jak ochłonę :rolleyes:

Edytowane przez maxiuca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łehehe a ja właśnie obejrzałem Cranka i też khm mówiąc delikatnie: bez rewelacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle pierwsze filmy, które wydało Pro-motion są słabe, dopiero niedawno niektóre wydania zaczęły im wychodzić spoko. Ale też nie wszystkie (Home, Jackie Brown).

Ale porównaj sobie Underworld wydany przez Pro-motion z tym Underworld: Evolution Bestu.

Edytowane przez maxiuca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niepodważalny fakt hehe, że są lepsze wydania ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj też otrzymałen ten film. Potestowałem sobie przez chwilkę.

Dźwięk rzeczywiście DTS - 786kbs - ale całkiem dobry.

Obraz - całkiem niezły (ma kilka momentów gorszych), ale ogólnie wygląda dość ciekawie.

Ogólnie film dobry - dlatego polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie powinni, bo oni mają wiele lepsze wydania.

No właśnie, w moich łapskach jest wydany przez Rosjan film Admirał info

I zabieram się jak sójka za morze do mini recenzji tego wydania. Wiem, że chyba w Polsce to nie wyjdzie ale jestem pod wrażeniem jeśli chodzi o jakość video/audio. W dodatku nie jest to bajka w stylu Nocna/Dzienna Straż, ale solidnie zrealizowana fabuła o pewnym admirale i bandzie bolszewickich kozoj.Eb.c.Ó.w :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi