Skocz do zawartości
buku

ITI HD SAT TV PL zaprasza na pokaz

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='rudolfina' date='11.08.2006, 23:12 ']Oj potrzeba nam "tlenu",potrzeba. W języku polskim znak zapytania coś oznacza.
Dla "tlena" chyba nic ale to naprawdę nie moja wina.
A tak na poważnie: po prostu skojarzyłem 3 nowe kanały w ITI z informacją , którą zacytowałem i postawiłem znak zapytania.
Pozdrowienia dla bardzo agresywnego (jak się wydaje) "tlena".
[right][post="8247"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Tak a propos... Nie ma to zadnego zwiazku z HDTV, ale [url="http://www.nilspettermolvaer.no/"]http://www.nilspettermolvaer.no/[/url] - Petter Molvaer - plyta "Khmer", utwor Tlon - to jeden z genialniejszych kawalkow wspolczesnego jazzu. Szczerze polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam
muzyka łagodzi obyczaje :)
dzięki za link do Nilsa P.

ps:szanowni mod-zi,nie dajcie się podpuszczać różnym takim B)
pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='rudolfina' date='11.08.2006, 22:12 ']Oj potrzeba nam "tlenu",potrzeba. W języku polskim znak zapytania coś oznacza.
Dla "tlena" chyba nic ale to naprawdę nie moja wina.
A tak na poważnie: po prostu skojarzyłem 3 nowe kanały w ITI z informacją , którą zacytowałem i postawiłem znak zapytania.
Pozdrowienia dla bardzo agresywnego (jak się wydaje) "tlena".
[right][post="8247"][/post][/right][/quote]

Przepraszam, tak zrozumiałem twojego posta. I nie było w tym agresji :). Zobaczycie bedzie dobrze i wcale nie drogo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj dobrze będzie mówię Wam :):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w sierpniowym TV Sat Magazynie napisane jest, że jednym z tych 3 kanałów HD będzie oprócz Sportu w HD, także Discovery HD.
Ciekawe, czy to się potwierdzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='AreckiW' date='17.08.2006, 12:17 ']w sierpniowym TV Sat Magazynie napisane jest, że jednym z tych 3 kanałów HD będzie oprócz Sportu w HD, także Discovery HD.
Ciekawe, czy to się potwierdzi?
[right][post="8550"][/post][/right][/quote]

Fajnie by było :huh: Mnie discovery na początek by wystarczyło z przyrody w HD.

Ja natomiast słyszałem plotkę jakoby miałoby zostać wprowadzone więcej nowych kanałów niż przez ostatnie 5-6 lat razem wziętych. Kanałów nowych a nie znanych i oklepanych. Dostępnych tylko na nowej platformie ;) Jeżeli chcą wytrwać to tylko takie coś może naprawdę nekręcić rynek : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TVN uruchomi trzy nowe kanały tematyczne
18.08.2006

Grupa TVN planuje uruchomić pod koniec września lub na początku października dwa nowe kanały tematyczne - TVN Med i TVN Lingua.
W tym roku firma chce uruchomić jeszcze jeden kanał tematyczny, którego koszt rozruchu może sięgnąć 5-8 mln zł - poinformował w czwartek PAP Piotr Walter, prezes TVN.

"Oba kanały (TVN Med i TVN Lingua) chcielibyśmy uruchomić pod koniec września, na początku października" - powiedział prezes.

"Jeśli chodzi o trzeci kanał, który chcemy uruchomić w tym roku, to wniosek o koncesje jeszcze nie jest złożony, ale złożymy go w najbliższym czasie" - dodał.

TVN Med będzie skierowany do lekarzy, a TVN Lingua to będzie kanał do nauki języków obcych.

Prezes nie ujawnił czemu będzie poświęcony trzeci z kanałów.

"Koszt jego rozruchu będzie nieco odstawać od kosztów rozruchu innych kanałów i może wynieść między 5-8 mln zł" - powiedział.

Walter zapowiedział, że grupa TVN po uruchomieniu trzech kanałów w tym roku skupi się nad rozwojem obecnej oferty.

"Docelowo naszą strategią jest uruchomienie trzech kanałów, a następnie zatrzymanie się przy tych kanałach, aby mocno popracować nad tym co mamy" - powiedział.

Grupa TVN nadaje obecnie osiem kanałów, w tym pięć kanałów tematycznych.

Prezes liczy na wzrost oglądalności kanału TVN w tym roku.

"Liczy na nieduże, ale wzrosty" - powiedział, pytany, jak szacuje oglądalność kanału TVN na koniec roku.

Walter ocenia też, że na przełomie roku widać będą pierwsze efekty integracji z Grupą Onet.pl.

Obecnie trwa wezwanie TVN na akcje Grupy Onet.pl, w wyniku którego zamierza kupić około 17,7 proc. akcji właściciela portalu.

Obecnie TVN, poprzez spółkę Grupa Onet Poland Holding BV posiada 6.622.449 akcji Grupy Onet.pl, które stanowią 82,3 proc. kapitału zakładowego i dają prawo do takiej samej liczby głosów na WZA.

źródło:[url="http://wirtualnemedia.pl/document,,1543879,TVN_uruchomi_trzy_nowe_kanaly_tematyczne.html"]WM[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego jeszcze kanał sportowy HD, który też będzie nowością i bardzo na niego liczę. Cały skład z TVN24 plus nowi ludzie będą go zasilać (pamiętacie szukali ludzi do niego) zatem szykuje się kilerek : > Liczę także, że w przyszłości ujrzę tam ligę polską w HD :huh:

Co do przyrody to ciekawe ciekawe....czy to będzie coś co już istnieje czy autorski. Stawiam jednak na jakieś discovery albo national geographic HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' date='20.08.2006, 21:20 ']Co do przyrody to ciekawe ciekawe....czy to będzie coś co już istnieje czy autorski. [right][post="8698"][/post][/right][/quote]

Hmm, w temacie "przyrody" :blink: to w programach autorskich wygrywają nasi sąsiedzi z południa (znaczy Czesi i Węgrzy plenery mają przecież lepsze , ni nie :) ). Popatrzcie tylko na te swojsko brzmiące nazwiska: Anna, Jasmin, Petra i takie tam różne.

Przyroda musi być, a jakże :) .

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam czy jest juz moze znana cena tego zestawu i w jakiej rozdzielczosci bedzie to nadawane???? tzn 720p czy najwyzszej 1080p??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czekam na to ITI jak na zbawienie. Jakość sygnału polskich platform nadawana z SAT robi się wręcz beznadziejna. Jakbym oglądał stare DivX. Zaczynam ubolewać, że zakupiłem LCD. Wychodzi cała prawda.
Na moim DM7000 i DBOX2 już nawet wymiana softu nie pomaga. Robi się coraz gorzej.
Pozostaje DVD i filmy w HD.
Niech sobie kosztuje wiele, ale chociaż raz na jakiś czas popatrzę może na coś w dobrej jakości i to w rodzimym języku.
Ciekawi mnie tylko to ile w ramówce dziennej będzie audycji w czystym HD a ile w zwyklym SD upscalowanym.

Pozdrawiam

braavoo

PS.
ITI przybywaj. ETI phone home.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Pyton' date='21.08.2006, 02:12 ']Witam czy jest juz moze znana cena tego zestawu i w jakiej rozdzielczosci bedzie to nadawane???? tzn 720p czy najwyzszej 1080p??
[right][post="8723"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

1080i. Czyli standardowo jak wszystkie stacje w EU. 720p głównie w US jest. 1080p to tylko Blu-ray, (kiedyś HDDVD) i do gier PS3.

[quote name='braavoo' date='21.08.2006, 09:58 ']Czekam na to ITI jak na zbawienie. Jakość sygnału polskich platform nadawana z SAT robi się wręcz beznadziejna. Jakbym oglądał stare DivX. Zaczynam ubolewać, że zakupiłem LCD. Wychodzi cała prawda.
Na moim DM7000 i DBOX2 już nawet wymiana softu nie pomaga. Robi się coraz gorzej.
Pozostaje DVD i filmy w HD.
Niech sobie kosztuje wiele, ale chociaż raz na jakiś czas popatrzę może na coś w dobrej jakości i to w rodzimym języku.
Ciekawi mnie tylko to ile w ramówce dziennej będzie audycji w czystym HD a ile w zwyklym SD upscalowanym.

Pozdrawiam

braavoo

PS.
ITI przybywaj. ETI phone home.
[right][post="8734"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Dokładnie niech sobie nawet więcej kosztuje ale przynajmniej dostanę to co chce czyli porządny obraz SD i zbawienne HD. Napewno część rzeczy będzie upscalowane bo już chyba jak gdzieś czytałem lecą testy TVN i to jest raczej upscal.
Zobaczymy jak to będzie z czystym HD ale i jestem też bardzo ciekaw tego upscala:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmeru, jaki to model rynkowy będzie - tuner na własność, czy kontrakt na 100 lat? :)

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='TOmeKK' date='21.08.2006, 11:11 ']Gmeru, jaki to model rynkowy będzie - tuner na własność, czy kontrakt na 100 lat?  :)
Pozdr.
[right][post="8741"][/post][/right][/quote]

A co ja wróżka? :)B) Myślę, że taki tuner może być za dobry żeby był na własność :) więc pewno jak wszędzie będzie jakaś umowa :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' date='21.08.2006, 11:30 ']A co ja wróżka?  :)  B) Myślę, że taki tuner może być za dobry żeby był na własność :) więc pewno jak wszędzie będzie jakaś umowa :blink:
[right][post="8744"][/post][/right][/quote]

Nie wróżka, ale się coś wie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='TOmeKK' date='21.08.2006, 11:35 ']Nie wróżka, ale się coś wie.  :)
[right][post="8745"][/post][/right][/quote]

:blink: Jak to się mówi realne plotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote]1080i. Czyli standardowo jak wszystkie stacje w EU. 720p głównie w US jest. 1080p to tylko Blu-ray, (kiedyś HDDVD) i do gier PS3.[/quote]
Gdzieś wyczytałem, że organizacja EBU rekomenduje nadawanie w 720p. Widać jednak, że nadawcy poszli swoją drogą.
W stanach część nadawców stosuje 720p. Przeważnie kanały sportowe( nie wszystkie) i telewizja ABC. Większość nadaje w 1080i.
Te nasze rozważania co lepsze, 720p czy 1080i są trochę śmieszne. Dla mnie to jak wybór: " Żywiec, w puszce czy butelce" :)
Nieważne jak ITI będzie nadawać kanały HD. Ważne, że będą robić Duże wrażenie. Oto w tym wszystkim chodzi, prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Patrząc na inne platformy to raczej będzie to sprzęt do wypożyczenia do tego okrojony na maxa, znaczy GOLAS odbierający HDTV.
Poza tym pewnie dadzą opcję do wykupu ale pewnie cena nie będzie dla zwykłego zjadacza chleba.
Oby tylko nie zamknęli drogi swojego pakietu na dedykowany sprzęt, bo wtedy trzeba będzie dorzucic kolejny klocek do i tak wysokiej wieży ze sprzętem.
A wejść HDMI jak narazie w LCD jak na lekarstwo.

Pozdrawiam

braavoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='arsenal' date='21.08.2006, 11:58 ']Gdzieś wyczytałem, że organizacja EBU rekomenduje nadawanie w 720p. Widać jednak, że nadawcy poszli swoją drogą.
W stanach część nadawców stosuje 720p. Przeważnie kanały sportowe( nie wszystkie) i telewizja ABC. Większość nadaje w 1080i.
Te nasze rozważania co lepsze, 720p czy 1080i są trochę śmieszne. Dla mnie to jak wybór: " Żywiec, w puszce czy butelce" B)
Nieważne jak ITI będzie nadawać kanały HD. Ważne, że będą robić Duże wrażenie. Oto w tym wszystkim chodzi, prawda?
[right][post="8751"][/post][/right][/quote]

skoro mam zamiar kupic tv z pełnym hd 1080p to wolałbym zeby były nadawane w 1080i niz 720p chyba ze niebedzie widac róznicy? :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Pyton' date='21.08.2006, 12:39 ']skoro mam zamiar kupic tv z pełnym hd 1080p to wolałbym zeby były nadawane w 1080i niz 720p chyba ze niebedzie widac róznicy? :huh:
[right][post="8755"][/post][/right][/quote]

Jak na 32" a nawet na 37" to może rzeczywiście być mała różnica. Ale nie ma co gdybać. Będzie 1080i i już B) 720p jak napisał też arsenal to US. Europa poszła w 1080i.
Pełne 1080p idzie do gier i filmów z nowych odtwarzaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a jak moj tv ma rozdzialke 1356x720 (czy jakos tak;p) to ten przekaz w 1080i bedzie jakis gorszy czy jak ? Edytowane przez jasior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie będzie gorszy ponieważ TV zastosuje downscaling do rozdzielczości matrycy (albo zrobi to tuner). Na pewno obraz będzie lepszy niż przy SDTV. Edytowane przez dnc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='jasior' date='22.08.2006, 23:25 ']czyli bede mial obraz w 720p czy w 720i ?
[right][post="8848"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Ehh...bedziesz mial 1080i zeskalowane do natywnej rodzielczosci twojej matrycy. A nie zadne 720p czy 720i (!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja w temacie SAT nie jestem mocny, więc wolę się spytać niż wymyślać: jaka będzie moc nadawanego sygnału, taka jak Cyfry i Polsatu? Bo jeśli będzie taka sama to troszkę kiepsko - wystarczy większa chmura i mam czerwony kwadracik. Nawet większa antena niewiele pomogła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...