Skocz do zawartości
buku

ITI HD SAT TV PL zaprasza na pokaz

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='dnc' date='18.07.2006, 10:37 ']Problem polga na tym z kanałami XXX, że KRRTViAGD nie zezwala na tego typu kanały. Ile Polsat miałproblemów, aby wprowadzić Playboya do swojej oferty!!! A ile C+, żeby mieć XXL. Założe się, że gdyby ITI chciało wprowadzić kanał XXX 24g/d to szefowa KR chyba by dostała zawału nerek ;-)
[right][post="7519"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]
Czy są jakieś kanały przyrodnicze w HD?
Tak sobie myśle że są jakies umowy o telewizji transgranicznej i ITI mogłoby na zasadzie użyczenia nadawać taki kanał.

Ma ktoś odpowiedni tuner do sprawdzenia jak są identyfikowane kanały które obecnie testuje ITI? Podobno teraz testują TVN Siedem w HD.
Czy jest mozliwe "podbicie" rozdzielczości zwykłego PAL?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Gie' date='22.07.2006, 19:11 ']Czy są jakieś kanały przyrodnicze w HD?
Tak sobie myśle że są jakies umowy o telewizji transgranicznej i ITI mogłoby na zasadzie użyczenia nadawać taki kanał.

Ma ktoś odpowiedni tuner do sprawdzenia jak są identyfikowane kanały które obecnie testuje ITI? Podobno teraz testują TVN Siedem w HD.
Czy jest mozliwe "podbicie" rozdzielczości  zwykłego PAL?
[right][post="7600"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

No właśnie:

[quote]TVN i TVN7 już nadają w HD
Jak wynika z informacji zamieszczonych na forach branżowych oraz ze znanego serwisu o zmianach na poszczególnych satelitach i transponderach (info w tym miejscu [url="http://pl.kingofsat.net/hdtv.php)"]http://pl.kingofsat.net/hdtv.php)[/url] telewizja TVN i TVN7 rozpoczęła nadawanie w HD z satelity Hotbird 7A (13.0E) - 11258.00 H - DVB-S2 - 8PSK - 27500 2/3.

Na razie nikt oprócz samych zainteresowanych (przyp.ITI), transmisji nie może zobaczyć (kodowanie Conax), a szkoda bo HD w rodzimym języku chętnie byśmy usłyszeli w szczególności, że transmisje odbywają się w Dolby Digital.
Info z www.napisy_hdtv.glt.pl.[/quote]

Czyli co to? Upscaling?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
..owi zainteresowani, czyli iti, tvn ...już oglądają swoje nowe dzieło testowo !
zagadka !!
a na jakich panelach to oglądają np na wiertniczej?
proszę o typowanie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sony - bo kamery, ewent. panasy z tego samego powodu.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='olatigid' date='07.08.2006, 16:48 ']zimno
[right][post="7991"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Philips.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amoi :rolleyes:

hehehe,
pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie potwierdzam nie zaprzeczam, cytując pmcomp'a Edytowane przez olatigid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='AreckiW' date='17.07.2006, 19:58 ']ja też bym chciał kursy językowe.
Najlepiej Francuski oralnie  :rolleyes:
[right][post="7495"][/post][/right][/quote]

A fe, śfintuch ... :)
Najlepszy jest kurs ciętego języka własnej ukochanej teściowej ;) .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcemy XXX chcemyyy!!! Składamy petycje? Czasem trzeba śfintuszyć ;) Petycja to dobre rozwiązanie. Ale na serio zainteresowanie NAPEWNO było by NIEZŁE :rolleyes:

[quote name='olatigid' date='07.08.2006, 19:08 ']nie potwierdzam nie zaprzeczam, cytując pmcomp'a
[right][post="8000"][/post][/right][/quote]

I to jest powalająca informacja.
:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, he i bedzie "Amoi panel - zalecany do nowej platformy iTi" :rolleyes: No coz mialo by to jakis sens glebszy nawet, bo set-top-boxy mimo wybitnie interesujacych parametrow maja "trzymac" takoz przyzwoita cene. No to jezeli HD, jezeli "na kieszen" to jasne ze Amoi, bo jak na razie kitajce sa nie do pobicia i to nie tylko w bezkonkurencyjnej 37 calowce (pamietne - jak oni to zrobili? Konkurencji. Hue, hue) ale i nowych czterdziestodwu calowcach. Za tanio! Krzyczy konkurencja. W sam raz! Krzyczy Amoi ;)
Wlasnie dokonalem wazkiej decyzji - najpierw box iTi - sprawdzamy, co tam w SD piszczy (czy bedzie to jakosc na HD panel) i wymiana mojego kochanego elcedeka JVC na full Hajdefiniszyn. Chce bezkonkurencyjnej jakosci odnosnie calej oferty, a nie tylko 3 (no poczatkowo, poczatkowo) HDprogramow. Te Amoi, jezeli to Amoi (e pewnie ze Amoi :)) dobrze rokuje - to musi swiecic pieknie. Amoi. Eeee znaczy sie Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
akurat ja jestem sceptyczny co do Amoia 37 cali FullHD, bo strasznie męczy ta szyba, której już w modelu 40 cali ni ma. W końcu Amoi zobaczył, że ta szyba dużo psuje i się jej pozbył.
Amoi broni się jakością i ceną, identycznie jak Panasonic z PDP 37 i 42PV60. Tanie, wcale nie oznacza złe, jak niektórzy sugerują, po prostu ktoś generuje sprzedaż niższą ceną i marżą, ale większą ilością.
Dla porównania Pioneer ledwo ciągnie i są słuchy nawet o zbańczeniu, a tymczasem Panasonic zanotował 30% wzrost przychodów i zysków.
Dlatego więcej Amoiów i Panasów na rynku mile widziane, mam nadzieję, że ten APEL zrozumią tacy wielcy jak Samsung, Philips (ze swoimi zaporowymi cenami i dziwną polityką), Sony (które ostatnio znacznie staniało i włączyło się do walki o rynek), i inni.
To taka dygresja, natomiast co do głównego tematu, czyli ITI, to spieszę donieść, HURAAAAAA, że TVN Sport HD, oprócz Ligi Mistrzów w nogę, przejęło od przyszłego sezonu prawa do nadawania Formuły 1 !!!!!!!!!
Nasz Robert Kubica w bolidzie F1 w High Definition, HURAAAAAA !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale AreckiW
szyba w amoi advent tak samo męczy (jesli wogóle) jak w każdej plazmie ! A zdaje się jesteś zagorzałym zwolennikiem tego drugiego
każda szyba może powodować odbicia światła, refleksy...
ale wyostrza kolory, daje głebię..
każda plazma tak ma
a pozbawiona szyby jest cała seria elite w amoi, od 20" do 42"
zatem jak zawsze są + i -

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,
[quote name='AreckiW' date='08.08.2006, 14:54 ']akurat ja jestem sceptyczny co do Amoia 37 cali FullHD, bo strasznie męczy ta szyba, której już w modelu 40 cali ni ma. W końcu Amoi zobaczył, że ta szyba dużo psuje i się jej pozbył.[/quote]
co do szyby, to bardzo się jej obawiałem, ale teraz, jeżeli o mnie chodzi, to w ogóle mi nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie - taka jest opinia posiadacza tego modelu. Powiem więcej - wygląd bardzo odważny i wg mnie bardzo udany.

Nie wiem, czy Amoi zobaczył, że szyba coś im psuje, ale widząc te nowe modele Elite, to bardziej mi ten mój odpowiada :D

Ale wracając do tematu - ITI mogłoby jakąś specjalną ofertę przedstawić dla posiadaczy Amoików :D

Pozdrawiam,
Alx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szyba w LCD nie jest niezbędna, natomiast w plazmach to konieczność (jest to pewna wada, bo w szybie się wszystko odbija).
Z tym że szyba szybie nierówna, chodzi o jej odległość od matrycy, w niektórych TV szyba strasznie odbija, w innych trochę mniej, akurat w Amoiu bardziej,
o to mi chodziło
a tak przy okazji to po raz 1350 przypomnę, że ja jestem zwolennikiem najlepszego, naturalnego obrazu, nie ma znaczenia, czy to plazma czy LCD, zresztą właśnie sobie małą Bravię nabyłem :D
A plazmy bronię, bo wśród aptekarskich plazm są nieliczne modele świetne jakościowo, i ich będę bronił, natomiast aptekarskie plazmy wysyłam, jak wszyscy, do aptek i na dworce.
pamiętam też ze zlotu, że zwracaliśmy uwagę na to, że w tej szybie w Amoiu wszystko się odbijało, w Toshibie szyby nie było.
oczywiście nie jest to wada Amoia, ale akurat ja wolę LCD bez szyby.

P.S. Nie uważam, że ITI powienien faworyzować posiadaczy Amoiów, bo to kumoterstwo, najlepiej, żeby zrobili konkurencyjną ofertę do Cyfry+, która zaczyna się odgrażać, że jesienią też zacznie nadawać w HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niech ITI zaproponuje lepiej dobrą cenę na pakiet, bo coś mi się zdaje że cena to bedzie ale dla grubych kieszeni, i ITI poleci na księzyc z tą ofertą

no i nie zapomiajmy o polsacie, po ciuchutku dłubią, i coś mi świta że będą pierwsi z HD dla ludu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że ceny pakietów nie będą kosmiczne, a kanały hdtv będą już w najniższym pakiecie, pewnie będzie to tvn i tvn 7 bo na transponderach ITI na HB już testują owe stacie w HD.

Fragment wywiadu z wiceprezesem ITI Neovision Arturem Przybyszem oraz dyrektorem sprzedaży Piotrem Malickim opublikowany w HI-FI CHOICE&HOME CINEMA (7-8/06):

HC: A jak będzie z dostępnością wszystkich tych usług?
AP: Chcemy, aby każdy nasz klient mógł korzystać z jak największej ilości usług, co jednak będzie uzależnione od zasobności portfela. Planujemy wprowadzenie kilku pakietów i dwóch wersji dekodera. Tańsza opcja pozbawiona będzie funkcji PVR, ale będzie to w zasadzie jedyna różnica. Chcemy jednak zadbać o to, aby nawet klienci, którzy zdecydowali się na najtańszą opcję mieli możliwość oglądania programów w wysokiej rozdzielczości :) i korzystania z zaawansowanych funkcji

wiecej info na : [url="http://www.telewizjanowejgeneracji.pl/newsletter/"]http://www.telewizjanowejgeneracji.pl/newsletter/[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Według dzisiejszej "Gazety" ITI nie zdąży uruchomić swojej platformy przed pierwszymi meczami Ligi Mistrzów. Spodziewany termin uruchomienia platformy-przełom września i października

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
co do waszych wczesniejszych opini np czy nie zawczesnie z hd ?? wiecie co malo jest sprzedanych tv w hd bo ludzie niekupowali ich z tego wlasnie wzgledu ze niebylo u nas tv hd i wychodzili z zalozenia ze poco i wcale im sie nie dziwie ale postep musi byc, chociaz w tv w tym kraju bo o necie to nie wspomne kicha i dno ale niewazne jak tv hd wejdzie na dobre to zobaczycie jak beda znikac telewizory chociazby z hd ready i wtedy inne platformy beda musialy cos w tym kierunku zrobic wszystko rozchodzi sie o kwestie hajcu i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='wojtaz83' date='10.08.2006, 23:33 ']co do waszych wczesniejszych opini np czy nie zawczesnie z hd ?? wiecie co malo jest sprzedanych tv w hd bo ludzie niekupowali ich z tego wlasnie wzgledu ze niebylo u nas tv hd i wychodzili z zalozenia ze poco i wcale im sie nie dziwie ale postep musi byc, chociaz w tv w tym kraju bo o necie to nie wspomne kicha i dno ale niewazne jak tv hd wejdzie na dobre to zobaczycie jak beda znikac telewizory chociazby z hd ready i wtedy inne platformy beda musialy cos w tym kierunku zrobic wszystko rozchodzi sie o kwestie hajcu i tyle
[right][post="8213"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]
W tym poście sam sobie zaprzeczyłeś i jednocześnie odpowiedziałeś na swoje pytanie.
Tak. Już najwyższy czas na HD w polskiej telewizji. Także w TVP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wirutalnemedia:
Grupa TVN uruchomi jesienią nowe kanały tematyczne.

„Planujemy uruchomienie trzech kanałów tematycznych jeszcze na jesieni. Jeden to TVN Lingua (więcej), drugi – TVN Med (więcej), natomiast trzeci kanał jest związany ze strategią platformy ITI” – powiedział wczoraj Piotr Walter, prezes Grupy TVN.

Szczegółów prezes TVN nie chciał zdradzić.

To tak ma wyglądać HDTV w ITI?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zaprzeczylem poprostu jak widzialem komentarze ze hd tv i np nagrywanie PVR to juz nie taka nowosc i najazdy ze zaraz upadna i wogle ze ta telewizja tak naprawde nic nowego nie zaprezentuje to smiac mi sie chcialo a chociazby z tego wzgledu ze U NAS w kraju jest to nowoscia dla przecietnego czlowieka ktorego ledwo stac czasami na 100Hz tak ze narzekania ze hd to juz nie takie oh i ah poprostu jest nie na miejscu a skoro to nie taka nowosc to dlaczego u nas dopiero pierwsza tv zaoferuje HD TV i inne uslugi i dla 90% polakow to bedzie przelom NOWOSC na naszym rynku i tyle :D:) pozdro all

a tak na marginesie wszyscy zastanawiaja sie jak to bedzie z tymi extra uslugami hmm mysle ze predko sie one nie rozwina typu VoIP ale nie wymagajmy zbyt wiele naraz powinnismy sie cieszyc ze chociaz beda dostepne kanaly po polsku w HD bo nikt inny takich kanalow nie oferuje w polskiej tv a tu jeszcze glosy krytyki na tv ktora jeszcze nie rozpoczela nadawania, troche to nie na mijescu ello

Edytowane przez wojtaz83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='rudolfina' date='11.08.2006, 12:35 ']Wirutalnemedia:
Grupa TVN uruchomi jesienią nowe kanały tematyczne.

„Planujemy uruchomienie trzech kanałów tematycznych jeszcze na jesieni. Jeden to TVN Lingua (więcej), drugi – TVN Med (więcej), natomiast trzeci kanał jest związany ze strategią platformy ITI” – powiedział wczoraj Piotr Walter, prezes Grupy TVN.

Szczegółów prezes TVN nie chciał zdradzić.

To tak ma wyglądać HDTV w ITI?
[right][post="8229"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Sorry co ty gadasz? Gdzie jest napisane ze to HD? Mniej wiecej wiadomo co bedzie w HD....sport, przyroda , te kanaly to nowe kanaly tematyczne i takie cos jak nauka jezyka mi bardzo pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oj potrzeba nam "tlenu",potrzeba. W języku polskim znak zapytania coś oznacza.
Dla "tlena" chyba nic ale to naprawdę nie moja wina.
A tak na poważnie: po prostu skojarzyłem 3 nowe kanały w ITI z informacją , którą zacytowałem i postawiłem znak zapytania.
Pozdrowienia dla bardzo agresywnego (jak się wydaje) "tlena".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...