Skocz do zawartości
yarekz

TVP HD w Cyfrze + - czy kiedyś się pojawi?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj odtrąbiono debatę na temat "Kto blokuje cyfryzację telewizji publicznej" bez udziału przedstawiciela TVP:):

INFO

I jak na razie jest to pusta zapowiedź (stan na godz. 11.40):

INFO

Ok, już trwa

Edytowane przez djrobus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TVP HD to taki kanał na który TVP nie ma pomysłu. Wszystko jest tam przypadkowe i pokazywane bez głowy i sensu. Przykładem tego było Olimpiada w Pekinie pokazywana do października czy listopada. Nie ma czego żałować, jest lepszy wybór na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez głowy i sensu to jest twoja wypowiedź świadcząca o tym, że nie znasz tego kanału. Podsumowując jego działalność od początku to śmiało można się pokusić o stwierdzenie, że to jeden z najlepszych polskich kanałów HD (zarówno pod względem jakości jak i tego co tam jest). Dla wielu nawet najlepszy (sport + film + serial polski oraz zagraniczny).

Pomysł jest idealny: tylko audycje HD i bardzo mieszane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że puszczanie Olimpiady miesiące po jej zakończeniu to jest strzał w dziesiątkę. Pewnie wszyscy całymi rodzinami zasiadali, żeby n-ty raz zobaczyć to samo widowisko i usłyszeć kolejny raz Mazurka Dąbrowskiego dla Szymona Majewskiego. Ile można fundować powtórek ? Jakość to nie wszystko. To oczywiście fakty z przed roku, których widocznie nie załapałeś, albo sam wtedy nie oglądałeś tego kanału, skoro twierdzisz, że wypowiadam się bez głowy i bez sensu adminku.

Co dzisiaj w programie TVP HD ? Wojciech Cejrowski - Boso przez świat - leci na publicznym kanale i TV Polonia, serial Doręczyciel - też już było, Londyńczycy 2 - leci na publicznym kanale, kilka razy też dzisiaj będą kabarety. W piątek i sobotę jest Laskowik z Malickim, na publicznym w niedzielę i w tygodniu na TV Polonia. To już ze dwa lata jak powtarzają.

Z takim potencjałem stać ich na więcej, ale to TVP, nie ma czego oczekiwać.

Poza tym, mnie ten kanał nie odpowiada i takie jest moje zdanie jak opisałem, muszę podzielać Twoje zdanie ?

Monopolu na wypowiedzi nie zdobyłeś, warto szanować cudze, powinieneś to wiedzieć skoro jesteś Adminem.

Edytowane przez Sikor30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z tego, że coś leci na innych kanałach TVP? Są w HD? Nie. Na tamte kanały nawet nie patrzę i zapomniałem o ich istnieniu bo nic w SD maniaka HD nie interesuje. Patrzę tylko na kanał TVP HD i jego treść. I jako kanał HD jest bardzo dobry. A dzisiaj w Polsce o taki trudno. Powtarzam: HD

Więc nie porównuj tego kanału do kanałów TVP SD bo równie dobrze mogę powiedzieć, że z MGM już wszystkie filmy były na innych kanałach SD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest moja opinia, które różni się od Twojej, od tego jest forum, różni ludzie, różne wypowiedzi. Dla mnie zawartość także się liczy, nie jestem w stanie się skusić na notoryczne powtórki i twierdzić, że to jest super. Znajduję lepsze propozycje kanałów HD, również inne formy zdobywania takowego materiału i fundowania sobie uczty dla oka. Także marcepany jedzone codziennie mogą się znudzić to dla Ciebie, dla mnie ich tam nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co Ci chodzi człowieku, przecież olimpiada leciała na żywo, może wtedy jeszcze nie miałeś TVP HD więc o tym nie wiesz. A to, że są powtórki to rzecz normalna praktycznie dla każdego kanału. I w takiej jakości to ja mogę olimpiadę oglądać jeszcze długo. A nowych rzeczy też wystarczy do oglądania dla przeciętnego widza chyba, ze nic nie robisz w życiu poza oglądaniem TVP HD.

Dla mnie od początku ten kanał to była najwyższa półka jesli chodzi o HD, i całkiem dobra zawartość. Co prawda nie zobaczysz tu bzdurnej sieki w stylu Transformers, ale nieco ambitniejsze pozycje, równie dobre, a na pewno wartościowsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kanal TVP HD to absolutna polska czolowka. Jakosc, ilosc premier (w tej chwili leci ok 10 seriali tygodniowo tzn co tydzien nowy odcinek). Nie wiem czego mozna sie czepiac. A to, ze to samo leci na kanalach SD TVP to przeciez normalne. Czy C+ SPORT HD pokazuje cos innego niz C+SPORT SD? Zreszta tak jak napisal Gmeru te kanaly dla mnie nie istnieja. Nie ogladam SD majac alternatywe w postaci HD.

Narzekaja chyba tylko ci, ktorzy TVP HD nie maja, tak aby sie pocieszyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W październiku olimpiady nie było, tylko w czerwcu, pisałem o powtórkach a nie przekazach na żywo.

Mnie taka forma kanału nie odpowiada, nie będę po raz kolejny się rozpisywał.

Może go nie być w Cyfrze wcale, nie czuję się poszkodowany.

I o nic mi nie chodzi, wyraziłem opinię, nie bulwersuj się tak.

Teraz fani Transformers powinni na Ciebie naskoczyć :(

Edytowane przez Sikor30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W październiku olimpiady nie było, tylko w czerwcu, pisałem o powtórkach a nie przekazach na żywo.

Mnie taka forma kanału nie odpowiada, nie będę po raz kolejny się rozpisywał.

Może go nie być w Cyfrze wcale, nie czuję się poszkodowany.

I o nic mi nie chodzi, wyraziłem opinię, nie bulwersuj się tak.

Teraz fani Transformers powinni na Ciebie naskoczyć :D

W czerwcu zeszłego roku drogi kolego to były mistrzostwa europy w piłce nożnej i nie było nadawane w TVP HD, a w Polsacie Sport HD. A Olimpiada jest jak zawsze w wakacje w sierpniu. To tak dla jasności.

Z ciekawości zapytam: formuła którego kanału Hd Tobie odpowiada? Chciałbym to skonfrontować z Twoimi argumentami przeciwko TVP HD.

Edytowane przez Ator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, pochrzaniło mi się z Mistrzostwami. Co oczywiście i tak nie usprawiedliwia w moich oczach aż tylu powtórek.

Jeśli to jest ten dobry pomysł na prowadzenie kanału HD to dla mnie jest to pomyłka.

Wyzwaniem byłoby tworzenie audycji tylko dla TVP HD a nie serwowanie po kolei tego co było w TVP 1, 2 i Polonia.

Czyli to samo po kilka razy w tygodniu na kolejnych kanałach. Może byłoby lepiej równolegle nadawać TVP1 w HD

i nie wciskać ludziom tego samego cukierka w nowym opakowaniu. Ja tego nie kupuję, mnie to się nie podoba.

Moje argumenty przeciwko temu kanałowi, jak czytałeś, przytoczyłem już w tym i w poście powyżej, nie zmieniły się.

Oczywiście nie twierdzę, że nic ciekawego nie ma w TVP HD, jak widać ma wiernych fanów.

Tylko niech ci fani nie zabraniają mi wygłaszać opinii. Co to za twierdzenie, że skoro mi się nie podoba to znaczy, że

nie mam tego kanału i pocieszam się w ten sposób ? Czyli musi się podobać, bo jest doskonały dla wszystkich ?

Zapytałeś jaka formuła kanału HD mi się podoba. Może to nie formuła, ale preferuję kanały NatGeo HD, Discovery HD,

może też być Animal Planet HD, filmu fabularne full HD (ale nie z tv), to na moich 47" pieknie wygląda. Seriali nie oglądam

od pewnego czasu, tak więc Ojciec Mateusz w HD nie jest dla mnie. Od kanałów SD nie odżegnuję się, zmieniłem dekoder

i one naprawdę wyglądają o niebo lepiej. Jak widać każdy z nas ma inne oczekiwania i nie ma co ich krytykować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam ale kto Ci zabrania wygłaszać opinii? Sam pisałeś, że wiesz do czego służy forum, do dyskusji więc dyskutujemy.

Piszesz, że podoba Ci się Discovery HD albo Animal Planet HD. Hm, tam to dopiero mamy powtórki powtórek i to między samymi kanałami HD. A ogólnie wszystkie praktycznie programy znane są z kanałów SD robionych przez Discovery...... mogę równie dobrze napisać, że widziałem wszystkie te programy w SD na kanałach SD tak jak ty na TVP Polonia....

Czy to źle? Nie bo inaczej się nie da. Myślisz, że ktoś zrobi tak jak piszesz i będzie robić oddzielne programy do HD? Przecież to jest chyba logiczne, że wszystko się teraz nagrywa w HD więc jest od razu materiał i do SD i do HD.

Wszystko co poleci na TVP HD będzie gdzieś tam i na kanale SD. Standard. Tak to działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie po to TVP została "odbita" i zajęta przez jedynie słuszne siły aby dodatkowo narażać się właścicielom jedynie słusznej platformy "N" aby teraz rozdawać sygnał za darmo. Polski ciemny lud musi zapłacić za umowę.

Krótko - sorry za sarkazm - nie ma szans w najbliższej przyszłości. Moim zdaniem.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak TVP HD to jedyny powód czemu jeszcze utrzymuję HD w kablówce, a nie przeszedłem na cyfrę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest totalne przegiecie TVP HD , jak by nie bylo program TV publicznej dostepny WYLACZNIE w ofercie prywatnej platnej platformy .....!!!!!! :(:angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wetknę kij w mrowisko, ale .... po co jest w ogóle ten temat ?

Póki co, TVP HD w C+ nie ma i nieprędko będzie - a te kilka stron to tylko gdybanie i nabijanie sobie postów. Absolutnie nie wnosi to nic do tego forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie popieram - najlepiej nic na ten temat nie pisac i wypiac sie na tvp-hd i ich polityke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie popieram, bo sam czekam na tę informację z niecierpliwością i de facto interesuje mnie każda informacja na ten temat. Poza tym tak argumentując brak sensu istnienia tematu można wyrzucić połowę tematów z tego forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Posiadam dekoder HD PVR 500 GB, Cyfrę + z pakietem PRESTIŻOWY HD + -> http://www.cyfraplus.pl/_abo_pakiety-abo5.html

Czy jest jakaś możliwość abym odbierał TVP HD ? Pytanie może głupie, ale jeżeli już się pojawiło na tym forum to proszę o usunięcie wątku

Z góry dzięki za jakieś info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

to jest chore aby kanał publicnej tv był transmitowany przez wybranych nadawców prywatnych - wyłacznie

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

hmm zastanawia mnie ten artykuł -> http://media2.pl/media/56188-tvp-hd-juz-w-...-cyfryplus.html

Jedynym warunkiem jaki trzeba spełniać, by otrzymać dostęp do TVP HD i TVP Historia z dekoderów Cyfra+ to ustawienie anteny na satelitę Astra 19,2 E. Rozwiązanie może być m.in. instalacja dodatkowego konwertera.

może ktoś wytłumaczyć o co chodzi ? albo jak to zrobić ? Od dekodera odchodzą u mnie 2 konwertery

z kolei na tej stronie -> http://www.tvp.pl/o-tvp/centrum-prasowe/ko...lepszej-jakosci znalazłem takie info :

Dziś kanał TVP HD można odbierać na platformie satelitarnej TVP oraz na platformie „n” (kanał 12).
Edytowane przez marcinekkg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi