Jump to content
Sign in to follow this  
dawmac

CARS na BR

Recommended Posts

Witam

Dzisiaj dostałem CARS na BR. Moja córka uwielbia bajki ( ja też :) ) Oceniająć obraz to 10/10 a dźwięk Dolby Digital True HD !! jest 10/10 !! Po raz pierwszy oglądam "film" z tak rewelacyjnymi efektami przestrzenymi tak dobrze zlokalizowanymi ! Naprawdę, mam prawie wszystkie nowe filmy z DTS HD MA itd z dźwiekiem 7.1 ale dźwięk dzisiaj w tej bajce to mnie rozwalił. Można bez problemu zlokalizowac odgłosy w każdej z 7 kolumn ! Np. scena gdzie "widzowie" wznosza brawa tak wypełniła pokój brawiami z wszystkich stron że sam prawie zatrzełem klaskać :) Efekty podczas wyścigu ( przejeżdżające auta z tyłu do przodu, z lewej strony na prawą itd są ekstra. Naprawde warto kupić ta bajkę bo wrażenia nie samowite. W porównaniu z wydaniem z DVD to jest to naprawde dźwięk HD i to nie o jedną klase lepszy ale o kilka klas. Co do obrazu, z DVD jest bardzo dobry obraz jak to przy bajkach puszczonych po przez XE1 + 905 :) ale z BR obraz jest super. Jest całkiem inny sposób animacji niż Shrek 3 z HD DVD i trudno porównywac te dwie bajki bo pomimo że to animacje to są odmienne. CARS oglądając na 60 calach z 3 metró ma sie wrażenie że obraz jest namalowany na ekranie a nie wyświetlany przez TV.
Polecam ta bajkę, dzieciaki będą was kochały a wy będziecie mieli naprawdę super obraz i dźwięk. Szczerze polecam HD maniakom od wizji i dźwięku :)
pozdr. dawmac

Widziałem. Powala : ) Zarówno dźwięk jak i obraz. To są filmy stworzone dla BD. R E W E L Ab