Jump to content
Sign in to follow this  
Elmek

Onkyo HT-R508 czy TX-SR505 ?

Recommended Posts

Witam!
Przymierzam się do zakupu zestawu do kina domowego (głównie filmy, ale muzyki też będę chciał posłuchać). W dwóch sklepach jest podobny zestaw tzn. Onkyo DV-SP405E + Quadral Quintas 500. Zestawy różnią się amplitunerem - HT-R508 vs. TX-SR505. Który według Was lepiej wybrać?

[quote name='Elmek' post='90882' date='13.03.2008, 15:34 ']Witam!
Przymierzam się do zakupu zestawu do kina domowego (głównie filmy, ale muzyki też będę chciał posłuchać). W dwóch sklepach jest podobny zestaw tzn. Onkyo DV-SP405E + Quadral Quintas 500. Zestawy różnią się amplitunerem - HT-R508 vs. TX-SR505. Który według Was lepiej wybrać?[/quote]

a w jakiej cenie te zestawy ?

wolałbym dopłacić do 605 onkyo bo jest to kwestia 200 - 300zł

pozdr. dawmac

[quote name='dawmac' post='90887' date='13.03.2008, 14:47 ']a w jakiej cenie te zestawy ?

wolałbym dopłacić do 605 onkyo bo jest to kwestia 200 - 300zł

pozdr. dawmac[/quote]
Wezmę to pod uwagę, ale jeśli zawęzić pole wyboru do wspomnianych przeze mnie modeli, to który?

Czy ktoś jest w stanie się wypowiedzieć na ten temat? Byłbym bardzo wdzięczny.

605 onkyo

Serio. Lepiej iść w przyszłość i mieć taki sprzęt. Masz tutaj chociażby dekodery HD, które prędzej czy później wykorzystasz.

[quote name='Gmeru' post='91207' date='14.03.2008, 19:50 ']605 onkyo

Serio. Lepiej iść w przyszłość i mieć taki sprzęt. Masz tutaj chociażby dekodery HD, które prędzej czy później wykorzystasz.[/quote]

Niestety zestaw, o którym pisałem + 605 jest ok. 1000zł droższy niż z amplitunerami, które wymieniłem na początku (a nie o 200-300zł) :) Póki co nawet się nie przymierzam do odtwarzacza HD czy BlueRay, więc naprawdę nie wiem czy jest sens wydawać znacząco więcej na coś czego pewnie i tak nie wykorzystam. Nie wiem co robić :/

[quote name='Elmek' post='91277' date='15.03.2008, 11:01 ']Niestety zestaw, o którym pisałem + 605 jest ok. 1000zł droższy niż z amplitunerami, które wymieniłem na początku (a nie o 200-300zł) :) Póki co nawet się nie przymierzam do odtwarzacza HD czy BlueRay, więc naprawdę nie wiem czy jest sens wydawać znacząco więcej na coś czego pewnie i tak nie wykorzystam. Nie wiem co robić :/[/quote]

Miałem trochę podobny dylemat (też mam kolumny Quadral Quintas 500) - poczytaj [url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=7902"]tutaj[/url]. Jeśli nawet dziś nie myślisz o odtwarzaczu Blu-ray, to za pół roku pewnie pomyślisz i co wtedy? Wymiana amplitunera?

Edited by viewer