Gregorius 0 Posted March 7, 2008 Nijak nie moge odebrac nic z tego transpondera 11,449 GHz, pol. H (SR 27500, FEC 2/3) w DVB-S2/8PSK. Mam Topfielda HD, Filmboxy w SD odbieram. Co zrobic? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Newren 31 Posted March 8, 2008 (edited) Ciezko cos poradzic. Ja wprowadzilem te dane i bylo ok. Kilka pytan. 1-Czy po wprowadzeniu nowego TP do tunerka..i potem wyszukaniu kanalow , znajduje cos na tym pasmie? 2-Jesli tak to szukaj kanalu posród znalezionych o nazwie NK HD. Upewnij sie iz napewno jest H. Edited March 8, 2008 by Newren Quote Share this post Link to post Share on other sites
2man 2 Posted March 8, 2008 No to mój Ferguson HD8800 też nie może tego odnaleźć, mimo że jest sygnał z transpondera po ręcznym wprowadzeniu parametrów Ale nie rozpaczam pzdr Quote Share this post Link to post Share on other sites
LZ1 0 Posted March 9, 2008 [quote name='2man' post='90048' date='08.03.2008, 22:34 ']No to mój Ferguson HD8800 też nie może tego odnaleźć, mimo że jest sygnał z transpondera po ręcznym wprowadzeniu parametrów Ale nie rozpaczam pzdr[/quote] Na Humaxie HD 2000 mam ten sam problem , też nie mogę go wyszukac pozdr . LZ1. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TOmeKK 2 Posted March 9, 2008 Jeżeli szukaliście już alfabetycznie - na liście z Hotbirda - nazwa jest stara NK HD i go nie ma. To jeżeli nie macie wprowadzonego transpodnera w pamięci, szukając zobaczcie jak ustwiona jest opcja PILOT- ma być wyłączona - wtedy szuka sam a nie po transpoderach z listy w pamięci. Ale najpweniejsze to jest ręczne szukanie - wpisanie częstotliwości, polaryzacji, symbol rate i wybranie modulacji dvbs2 - 8PSK. Musi być, coś robicie rutynowo, zacząłbym od ustwień PILOT i "szukanie wg sieci", po wpisaniu dokładnych parametrów macie 4 krótkie search'e - kombinacja z pilotem wł/wył, sieć wł/wył. Trochę inicjatywy. pozdr. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dziabolek 0 Posted March 9, 2008 u mnie na polsatowskim samsungu hd jest;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
premik 0 Posted March 10, 2008 Ja bym poradził dobrze ustawić antenę. Quote Share this post Link to post Share on other sites