witam wszystkich. jestem nowy na tym forum, moja wiedza na temat hd jest bardzo ograniczona wiec jak cos to prosze o potraktowanie tego postu jako "gupie pytanie" . mam problem z obrazem przy filmach hd. obraz jest z kompa (geforce 7600gs z najnowszymi sterami,1.5GB ddr, athlon x2 4300) przez kabel dvi-hdmi (okolo 10metrow )do tv lcd orion tv-32082 D. dlugo mi zajelo zanim udalo mi sie ustawic rozdzielczosc 1366*768 (natywna matrycy w tv - tak pisze w instrukcji). teraz obraz jest lepszy pod wzgledem formatu, nie jest rozciagniety ani tak bardzo przyciety jak przy 1280*720. nie wiem tylko dlaczego moj geforce pokazuje ze rozdzialka natywna tv jest wlasnie 1280*720. mniejsza z tym , wazne ze sie udalo. teraz mam problem z filmami ktore albo troszeczke przeskakuja np obraz zwalnia w stosunku do dzwieku po czym po chwili przyspiesza probujac nadrobic. poza tym obraz nie jest przejrzysty i przy ujeciach nieba lub duzych jasnych przestrzeni mozna dopatrzyc sie delikatnej ziarnistosci. chyba nie tak to powinno wygladac.
filmy mam w formatach mkv, m2ts i urzywam media player classic do odtwarzania. dlugo walczylem zanim wogule poszly, udalo sie po calkowitym wyczyszczeniu kompa z kodekow i wyczyszczeniu rejestru i zainstalowaniu kaza lite mega codec pack 3.8.
jesli ktos na forum wie co moze byc przyczyna zlej jakosci obrazu prosze o pomoc. moze mam zle kodeki/player a moze komp nie wyrabia?
You can post now and register later.
If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.
witam wszystkich. jestem nowy na tym forum, moja wiedza na temat hd jest bardzo ograniczona wiec jak cos to prosze o potraktowanie tego postu jako "gupie pytanie"
. mam problem z obrazem przy filmach hd. obraz jest z kompa (geforce 7600gs z najnowszymi sterami,1.5GB ddr, athlon x2 4300) przez kabel dvi-hdmi (okolo 10metrow )do tv lcd orion tv-32082 D. dlugo mi zajelo zanim udalo mi sie ustawic rozdzielczosc 1366*768 (natywna matrycy w tv - tak pisze w instrukcji). teraz obraz jest lepszy pod wzgledem formatu, nie jest rozciagniety ani tak bardzo przyciety jak przy 1280*720. nie wiem tylko dlaczego moj geforce pokazuje ze rozdzialka natywna tv jest wlasnie 1280*720. mniejsza z tym , wazne ze sie udalo. teraz mam problem z filmami ktore albo troszeczke przeskakuja np obraz zwalnia w stosunku do dzwieku po czym po chwili przyspiesza probujac nadrobic. poza tym obraz nie jest przejrzysty i przy ujeciach nieba lub duzych jasnych przestrzeni mozna dopatrzyc sie delikatnej ziarnistosci. chyba nie tak to powinno wygladac.
filmy mam w formatach mkv, m2ts i urzywam media player classic do odtwarzania. dlugo walczylem zanim wogule poszly, udalo sie po calkowitym wyczyszczeniu kompa z kodekow i wyczyszczeniu rejestru i zainstalowaniu kaza lite mega codec pack 3.8.
jesli ktos na forum wie co moze byc przyczyna zlej jakosci obrazu prosze o pomoc. moze mam zle kodeki/player a moze komp nie wyrabia?
z gory dzieki za pomoc