- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
ziarnistosc obrazu w filmach hd
Pytanie zadane przez
barbituran
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
witam wszystkich. jestem nowy na tym forum, moja wiedza na temat hd jest bardzo ograniczona wiec jak cos to prosze o potraktowanie tego postu jako "gupie pytanie"
. mam problem z obrazem przy filmach hd. obraz jest z kompa (geforce 7600gs z najnowszymi sterami,1.5GB ddr, athlon x2 4300) przez kabel dvi-hdmi (okolo 10metrow )do tv lcd orion tv-32082 D. dlugo mi zajelo zanim udalo mi sie ustawic rozdzielczosc 1366*768 (natywna matrycy w tv - tak pisze w instrukcji). teraz obraz jest lepszy pod wzgledem formatu, nie jest rozciagniety ani tak bardzo przyciety jak przy 1280*720. nie wiem tylko dlaczego moj geforce pokazuje ze rozdzialka natywna tv jest wlasnie 1280*720. mniejsza z tym , wazne ze sie udalo. teraz mam problem z filmami ktore albo troszeczke przeskakuja np obraz zwalnia w stosunku do dzwieku po czym po chwili przyspiesza probujac nadrobic. poza tym obraz nie jest przejrzysty i przy ujeciach nieba lub duzych jasnych przestrzeni mozna dopatrzyc sie delikatnej ziarnistosci. chyba nie tak to powinno wygladac.
filmy mam w formatach mkv, m2ts i urzywam media player classic do odtwarzania. dlugo walczylem zanim wogule poszly, udalo sie po calkowitym wyczyszczeniu kompa z kodekow i wyczyszczeniu rejestru i zainstalowaniu kaza lite mega codec pack 3.8.
jesli ktos na forum wie co moze byc przyczyna zlej jakosci obrazu prosze o pomoc. moze mam zle kodeki/player a moze komp nie wyrabia?
z gory dzieki za pomoc
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi