Gmeru 2,198 Posted February 27, 2008 [img]http://hdtvpolska.com/news/news-shadow.png[/img]Oto ciekawostka z UK. Centrum SONY na wyspach w Londynie jasno dało znać jak bardzo cieszą się ze zwycięstwa ich dziecka Gratulacje [center][img]http://img90.imageshack.us/img90/5723/raheemsonycentresign022pn3.jpg[/img][/center] Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tom0000 4 Posted February 28, 2008 Mnie w tym wszystkim najbardziej dziwi to, ze mozna bedzie nawet wskazac dzien zwyciestwa. Zawsze myslalem , ze sie to doskonale rozmyje i nawet miesiac nie bedzie mozliwy do dokladnego okreslenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
boo 2 Posted February 28, 2008 Dlaczego coś tańszego nie może by na rynku (chodzi o HD-DVD) ? W czym jest lepszy BLU-RAY, że tak wszyscy na niego przeszli ? Szkoda , że tak szybko kończy się ta wojna. Przyszłość pokaże czy to był dobry wybór. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maro 0 Posted February 28, 2008 [quote name='boo' post='88508' date='28.02.2008, 12:03 ']Dlaczego coś tańszego nie może by na rynku (chodzi o HD-DVD) ? W czym jest lepszy BLU-RAY, że tak wszyscy na niego przeszli ? ...[/quote] Może i mogło by być na rynku (to tańsze) ale LOBBY PRODUCENTÓW KINA zdecydowało inaczej. W czym BluRay jest lepszy poza paroma gigabajtami? W BLOKADZIE REGIONALNEJ. Jej brak w HD DVD był gwoździem do trumny o ile nie był przyczyną kłopotów! Dziwi mnie jedno, rozumiem ogłoszenie zwycięzcy itd... Ale dlaczego zaraz Toshiba wycofuje się z wsparcia HD DVD? (zakończenie produkcji itd...)? Przecież dotychczasowi użytkownicy pozostaliby wierni a i niezależni wydawcy i producenci chętniej wydawaliby na tańszym nośniku itd... Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 739 Posted February 28, 2008 Niech zyje milosciwie nam panujacy Bluray! Wchodze wczoraj do GameStopu (dla niewtajemniczonych to taka siec sklepow"na wyspach" z grami i przy okazji filmami) aby zabic czas, kiedy to moja lepsza polowa bedzie robic zakupy w sasiadujacym SAM-ie. Przy okazji zeby wziac 3 znalezione tam 2 dni wczesniej filmy BD, a ktorych nie kupilem z powodu braku portfela. A tu niespodzianka: z 17.99 czy 21.99 E zrobilo sie 29.99 i 34. I co Wy na to?! Nagabywany przeze mnie sprzedawca nie chcial nic powiedziec czy to przejaw tej Wielkiej Wygranej BD i tendencji zwyzkujacych cen monopolisty, czy moze przygotowania do przedswiatecznej akcji "buy one get one free". Heil to the King, baby! jak mawial Duke Nukem bin Quote Share this post Link to post Share on other sites
dawmac 9 Posted February 28, 2008 [quote name='Maro' post='88512' date='28.02.2008, 13:34 ']Może i mogło by być na rynku (to tańsze) ale LOBBY PRODUCENTÓW KINA zdecydowało inaczej. W czym BluRay jest lepszy poza paroma gigabajtami? W BLOKADZIE REGIONALNEJ. Jej brak w HD DVD był gwoździem do trumny o ile nie był przyczyną kłopotów! Dziwi mnie jedno, rozumiem ogłoszenie zwycięzcy itd... Ale dlaczego zaraz Toshiba wycofuje się z wsparcia HD DVD? (zakończenie produkcji itd...)? Przecież dotychczasowi użytkownicy pozostaliby wierni a i niezależni wydawcy i producenci chętniej wydawaliby na tańszym nośniku itd...[/quote] cos czuje że wszystko rozbija się o układy i kase i cała ta wojna i jej koniec to tylko gra. pozdr. dawmac Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebik 0 Posted February 28, 2008 (edited) Ja też tak myślę...Toshiba dostała produkcję Cell procesorów a Sony rynek nośników HD. Mnie jednak ciekawi, czy HD DVD zacznie sobie żyć jakoś własnym życiem... Bez presji? Tak jak już wcześniej pisałem... Gdyby tylko pojawił się FW otwierający porty USB, to z tych maszynek będzie można rózne ciekawe rzeczy robić... Np. podpiąć zewnętrzny napęd BR Edited February 28, 2008 by sebik Quote Share this post Link to post Share on other sites