Skocz do zawartości
pawel973

The One 50PUS9060 2025 ...?

Rekomendowane odpowiedzi

Zadałem pytanie w temacie z moim 6letnim Philipsem The One, ale widzę, ze to forum chyba umiera...

Chcę wymienić mojego Philipsa 43" na 50" z tego roku PUS9060.

Niestety wszędzie o nim cisza, żadnych testów, opinii, artykułów. Dostępny jest tylko online w Media Expert, w sklepie o nim nie słyszeli.

Stąd moje pytanie, czy warty jest zakupu, czy ma jakieś większe wady/problemy? Czy miał już ktoś z nim styczność?

A może coś innego od Philipsa w cenie do 3000zł?

Edytowane przez pawel973

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę szaleli z cenami i w końcu kupiłem  50PUS90660 za 2799zł

Czy jestem zadowolony? Nie do końca. Rewelacji i znaczącej różnicy między 43PUS7334 poza wielkością raczej nie ma.

Spodziewałem się dużo lepszego dźwięku...a chyba lepszy jest w starym.

Wydaje mi się, że kąty widzenia tez chyba lepiej wypadały w starym 43"

Przy jasnym tle w każdym narożniku są ciemne chmurki.

Pilot może i ładny, podświetlany, ale jego ostrymi kantami można by się ogolić.

IMG20250808193615.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na prawdę nie ma innych użytkowników tego modelu? Miałbym kilka pytań, bo koresponduję z serwisem i problem nie rozwiązany...chodzi o CEC i przesyłanie Miracast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.09.2025 o 10:16, kewinpol napisał:

Sam się zastanawiam nad nowszym modelem z serii the One, ale chyba widzę, że nie warto. 

Sorry, ze późno odpowiadam.

Powiem ci, że napaliłem się na ten nowy model, bo myślałem, że będzie widoczna różnica. Stary oddałem mamie kupiłem nowy.

Niestety...wg mnie są gorsze kąty widzenia. Tv wisi na ścianie lekko pochylony. Mimo to oglądając na leżąco i troszkę z boku obraz po bardziej oddalonej stronie ma słabszą czerń i jest mniej nasycony. Jest też problem z funkcją CEC. Żle mi współpracuje z 4K Ultrabo+ od Canal+. Tzn. włączając pilotem od dekodera muszę czekać bo się coś krzaczy. Przy wyłączaniu też problemy. Włączając/wyłączając pilotem od tv jest ok i działa na oba sprzęty. Ale nie o to chodzi, żeby trzeba było 2 pilotów używać. Drugi problem to brak przesyłania zdjęc czy filmów z telefonu przez Zdjęcia google.

Pisałem do Philipsa i odpowiedzieli, że "...dekoder nie jest w pełni kompatybilny z systemem CEC telewizora". Pieprzenie. Nie jest kompatybilny z najbardziej popularnym dekoderem w Pl.hehe.

A co do przesyłania zdjeć: "Telewizor nie posiada wbudowanej funkcji Miracast/Screen Mirroring dla telefonów, dlatego telefon nie wykrywa telewizora. Możliwe jest jedynie udostępnianie treści przez aplikacje mobilne (takie jak wspomniane Youtube) lub odtwarzanie zdjęć i filmów z pamięci USB." To po cholere mi taki telewizor, zebym musiał zrzucac zdjęcia na pendriva, zeby je obejrzeć na tv.

W starym wszystko działało ok. I CEC i przesyłanie obrazu.

Odpisałem im, ze w takim razie wymieniłem dobry tv na nowy bubel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.09.2025 o 10:16, kewinpol napisał:

Sam się zastanawiam nad nowszym modelem z serii the One, ale chyba widzę, że nie warto. 

I jak, kupiłeś? Bo nie mam z kim się informacjami (problemami) powymieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, pawel973 napisał:

I jak, kupiłeś? Bo nie mam z kim się informacjami (problemami) powymieniać.

Hej, jednak zostaje przy moim pus587304 czytając o problemach z nowym modelem odechciało mi się wymiany :) Zastanawiam się nad przejściem na tv Sony, ale trochę szkoda tego ambilighta.

Edytowane przez kewinpol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wkurzony jestem, bo chciałem lepiej, a wyszło jak wyszło. Tyle, że mam większy i z ciemną, cieńszą ramką 😆

A, że od 2008r. mam Philipsy z Ambilightem, to tak jak piszesz...nie chcę żadnego innego bez 😉

Ostatnio dołożyli do softu jakiś Moments, do przeglądania zdjęć z telefonu, ale to taki shit, że szkoda gadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jakiś Titan OS. Obraz z YT z telefonu prześlę na Tv, jest ikonka przesyłania i widzi Tv. Ale zdjęć ze Zdjęcia google już z telefonu nie prześlę.

Widzę, ze kilka opinii się pojawiło. Muszę jeszcze ja swoją dołożyć: https://www.philips.pl/c-p/50PUS9060_12/telewizor-the-one-4k-ambilight#reviews

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi