Skocz do zawartości

Pytanie

Dzień dobry, jestem posiadaczem TV Lgc12LA od przeszło 2.5 roku.

Po około roku zaczął niknąć obraz na jednym ze złączy HDMI. Podmieniałem kable, podmieniałem konsole na złączach i problem nie ustępował. Przyjechał serwis, stwierdzono uszkodzone porty na płycie głównej i wymieniono ją w ramach gwarancji. Po roku od wymiany stało się dokładnie to samo. Na konsoli od Xbox widniał zielony ekran, na ps5 czarny z informacją (brak sygnału) na amplitunerze Denon również czarny ekran z napisem (brak sygnału) Przyjechał serwis, wymienił płytę główną. Działało miesiąc i od nowa zaczynają mi się dziać takie rzeczy. Tyle że tym razem, napisane jest "niepoprawny format" Po odłączeniu prądu, problem znika. Zastanawiam się, czy problemem nie są kable HDMI? Kupiłem 3sztuki firmy BOCIAN, która miała świetne opinie. Zastanawiam mnie jednak to, że już tych kabli nigdzie nie idzie dostać. 

IMG-20250707-WA0003.jpg

IMG-20250707-WA0002.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
27 minut temu, Eleonor napisał:

Bocianów jest pełno  :) :

https://allegro.pl/uzytkownik/Bocian-kable/elektronika-67193?srsltid=AfmBOopXUh3e42gSYOCEtaIBARlVxcFE6oKPMJUv1Xu-EEqHhMQYDtRy

Ale tak na poważnie - zacznij od kabli ( znanych marek ) - nie odłaczasz chyba cop chwila tego HDMI ?

Kabli nie ruszam wcale, żona i dzieci mają zakaz robienia czegokolwiek w okolicach telewizora 😄 Mógłbyś mi proszę polecić dobrej jakości kable? Problemem może być u mnie ich długość. Potrzebuję około 3.5/4m kabla by to podłączyć. Mam kanał w ścianie, gdzie wejście jest przy samej ziemi, a wyjście u góry. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Nic nie polecam  :)

Ostatnio kupiłem kilka Unitek Kabel HDMI 2.1 optyczny AOC 8K 120Hz, 5m i niczego do szczęścia nie potrzebuję 

Uwaga: Podczas instalacji koniecznie pamiętaj o tym, że kabel jest kierunkowy! Odpowiednie oznaczenia Display/Source znajdują się na wtykach HDMI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
6 minut temu, Eleonor napisał:

Nic nie polecam  :)

Ostatnio kupiłem kilka Unitek Kabel HDMI 2.1 optyczny AOC 8K 120Hz, 5m i niczego do szczęścia nie potrzebuję 

Uwaga: Podczas instalacji koniecznie pamiętaj o tym, że kabel jest kierunkowy! Odpowiednie oznaczenia Display/Source znajdują się na wtykach HDMI.

Nie wiedziałem tego, człowiek uczy się całe życie. Dowiedziałem się dopiero od Ciebie. https://allegro.pl/oferta/unitek-kabel-hdmi-2-1-optyczny-aoc-8k-120hz-5m-17115066826 powiedz mi proszę, mówisz o tym kablu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Pytanie jak długi kabel potrzebujesz, bo kupowanie 5m jak starczy zwykły 2m to chyba zbytnio sensu nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
5 godzin temu, Juggernaut27 napisał:

......Potrzebuję około 3.5/4m kabla by to podłączyć.......

Przecie pisał   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ok, ok - przeczytałem tylko post intro a tam długości nie było 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi