Gs11 1 Napisano 18 Stycznia 2025 Czy mogę postawić ten https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55NU8042TXXH/ TV nie stosując tej nóżki załączonej , tylko po prostu postawić go na stole i oprzeć o ścianę? Czy te otwory,to są otwory odprowadzające ciepło z TV, czy tylko wyjście na głośniki? Czy bezpieczniej jest położyć TV bezpośrednio na nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 645 Napisano 18 Stycznia 2025 (edytowane) Witam. W tym miejscu znajdują się głośniki. Postawienie telewizora i oparcie o ścianę nie jest bezpieczne dla telewizora i ludzi którzy będą w pobliżu bo telewizor może się przewrócić. Wyższa temperatura w telewizorze to przyspieszanie starzenia elementów telewizora w wyniku ich nadmiernego nagrzewania . Żaden producent nie zaleca takiego rozwiązania. 10 cm to minimum . Naprawiam telewizory.Cztery lata pracowałem w montowni telewizorów. W dolnej części telewizora znajdują się taśmy (FLEX) od panelu i wiele elementów na płytce które pod wpływem wyższej temperatury szybciej mogą się uszkodzić. Przykład na zdjęciu, uszkodzona taśma FLEX Edytowane 18 Stycznia 2025 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gs11 1 Napisano 20 Stycznia 2025 Ok Dziękuję bardzo. A ewentualnie jakaś inna podstawka do tego Tv niż oryginalna? Chodzi o to, że mam mały pokój, chciałbym telewizor dosunąć bliżej ściany, a z tą podstawką oryginalną -ona dość długa jest i Tv jest oddalony od ściany jakieś 30 cm. Ewentualnie uchwyt vesa na ścianę, choć nie wiem ile bym zyskał wtedy cm, jak najbliżej do ściany może być taki uchwyt? Tylko wtedy wiadomo wiercenie itp. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 645 Napisano 23 Stycznia 2025 Każdy wybór będzie dobry tzn uchwyt lub oryginalna podstawka. np taki jak w linku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gs11 1 Napisano 4 Lutego 2025 W dniu 23.01.2025 o 21:59, grundig napisał: Każdy wybór będzie dobry tzn uchwyt lub oryginalna podstawka. np taki jak w linku. Dziękuję Szybkie pytanie,czy te uchwyty mają możliwość regulacji wysokości przy montażu tych 2 prostopadłych szyn z miejscami na wkręty do głównego korpusu przywiercanego do ściany? Czy jest to sztywny rozstaw i jaki ma się otwór Vesa , plus oczywiście wysokość wiercenia decyduje o wysokości montażu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 645 Napisano 4 Lutego 2025 (edytowane) Musisz zdecydować na jakiej wysokości będzie telewizor i wywiercić otwory w ścianie.W szynach pionowych są otwory, Trzeba dopasować i przykręcić telewizor..Telewizor może być trochę niżej lub wyżej bo w pionowych szynach są otwory.Trzeba zachować ostrożność przy zawieszaniu telewizora.Najlepiej gdy będą dwie osoby.Nie naciskać palcami ekranu przy przenoszeniu telewizora. Edytowane 4 Lutego 2025 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gs11 1 Napisano 4 Lutego 2025 Ok rozumiem, dzięki bardzo. Mój TV to Samsung UE55NU8042, VESA 200X200 choć różnie podają. Szukam uchwytu solidnego (ściana pustak beton)z możliwością pochyłu i regulowania odległości TV od ściany. Bez obrotu. Coś do 200 zł max. Jakbyś mógł coś polecić byłbym wdzięczny, strasznie dużo ich w wyborze 🖐️👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 645 Napisano 4 Lutego 2025 Proponuje np uchwyt z linku niżej https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/uchwyty-do-tv/uchwyty/gembird-wm-70t-02-uchwyt-scienny-do-telewizora-regulowany-37-70inch-do-40-kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach