Skocz do zawartości
doktor kidler

Jaki tv wybrać do 10-13000 Oled czy Miniled 77-85"

Rekomendowane odpowiedzi

Kupując telewizor za moim zdaniem niemałe pieniądze nie mam ochoty potem bawić się w takie dodatkowe urządzenia. A wracając do tematu obrazy w tv byłem dzisiaj w SC i miłem okazję zobaczyć obok siebie serię 7, 9 i zeszłoroczny model XR-75X95L. Niestety seria 7 w porównaniu z pozostałymi stosunkowo słabo wypadła. seria 9 bardzo dobrze i być może niewiele gorzej XR-75X95L ale też dobrze. Niestety seria 9 na razie cena lekko z kosmosu a XR dostępny tylko w EURO i bez specjalnych bonusów więc teraz mam ciężki orzech do zgryzienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ale generalnie musisz wiedzieć, ze producenci tv wkładają po prostu niezbyt wydajne procki. Tak wiec szału nigdy na tym polu nie będzie, a przy okazji takie przystawki pozwalają ustawić znacznie więcej parametrów obrazu, na które nie masz wiekszego wpływu w smarcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.08.2024 o 20:53, silverrobert napisał:

Powiem tak, oglądanie OLEDa robi z ciebie niewolnika TV w takim samym stopniu jak nie dawanie małemu dziecku plastikowych reklamówek robi z ciebie niewolnika reklamówek. Producenci telewizorów (i reklamówek) muszą dać ostrzeżenia na produkcie na wszelki wypadek, bo zawsze znajdą się idioci którzy wykorzystają produkt w sposób który normalnej osobie nie przyjdzie do głowy i bez ostrzeżeń trzeba by potem latać po sądach. Wątek grundiga jest pełen takich przypadków. 

Jeśli chcesz zobaczyć jak to naprawdę wygląda, obejrzyj sobie test trwałości telewizorów na rtings.com. Różnej maści LCDki padają jak muchy i to nie pojedyncze wypalenia ale całe podświetlenie siada. Jeśli obawiasz się awaryjności telewizora, wypalenia na OLEDzie to najmniejszy problem z którym możesz się spotkać.

Zdecydowanie odradzać należy zakup jakiegokolwiek TV 😀

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat można zamknąć bo na chwilę obecną zmieniło się wiele koncepcji więc zakup TV na chcwilę obecną zostanie odłożony na bliżej nieokreślony czas. Dziękuję wszystkim za porady.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi