Skocz do zawartości
user145669

WebOS 5.50.15 - Max brak Dolby Vision

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, sprawdziłem - u kolegi z Bravią na moim koncie działa, więc nie jest to kwestia pakietu. U mnie LG E9 z softem 05.40.45.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Iras napisał:

Ok, sprawdziłem - u kolegi z Bravią na moim koncie działa, więc nie jest to kwestia pakietu. U mnie LG E9 z softem 05.40.45.

Kolego, przecież już wcześniej napisałem że na moim C9 zniknęło a na G3 nadal jest.
Moje TV, mój jeden pakiet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wleciał nowy soft do serii 8 (05.50.45), ale niestety nie naprawiło to problemu z DV na Max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

I have the same issue. Reached out to Max support and got this reply:

I’m Chris, with Max Advanced Support. Thank you for your patience as we reviewed your request. I’m following up with you regarding playback resolution for some LG devices.

We can confirm that some older models of LG TVs (still on WebOS 3 and 4) are currently not receiving 4k resolution. This approach is to prioritize smoothness during playback.

We do not know at this time when this will change. Know that our developers are always looking to improve Max streaming performance.

Thanks for reaching out to Support. Have a great week.

Best Regards, Chris H Max Advanced Support

To by było na tyle. Cymbały z max uznały, że nasze tv są za słabe do 4K 🤣

☹️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego szkoda życia na funkcje smart w TV - odtwarzacz za 200 PLN będzie miał lepiej utrzymywane aplikacje i mniej problemów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Iras napisał:

To by było na tyle. Cymbały z max uznały, że nasze tv są za słabe do 4K 🤣

☹️

No tak, bo przecież inne streamery nie radzą sobie z 4k DV bez zająknięcia - tylko mi się tak wydaje, widząc jak szybko ładuje się to na ATV+ czy Prime...

HBO zawsze miało beznadziejną aplikację pod względem optymalizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 65B9 również 4k Dolby Vison wyparowało bezpowrotnie, a działało wcześniej bez artefaktów płynnie. Czyli trzeba złomy wywalić i lecieć po nowe G4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pewien, że wina leży po stronie gów... aplikacji max. Też ma Lg i dolby vision we wszystkich innych aplikacjach mi się wyświetla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi