Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry ponownie!

Mam od paru lat samsunga 55" Q 90R, obecnie chciałbym wymienić na "lepszy obraz" (odbieram canal+ /sat) generalnie preferuje oglądanie filmów.

Budżet do 6tyś/zł (czyli modele 2023r...)

Dzięki za podpowiedzi/wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.07.2024 o 08:32, marek7691 napisał:

Ograniczyłem się do wyboru między Samsung 95D lub LG G4  - co polecacie ?. Dzięki.

Dzień dobry ponownie!

Mam od paru lat samsunga 55" Q 90R, obecnie chciałbym wymienić na "lepszy obraz" (odbieram canal+ /sat) generalnie preferuje oglądanie filmów.

Budżet do 6tyś/zł (czyli modele 2023r...)

Dzięki za podpowiedzi/wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marek7691

Tu masz dokładne porównanie tych telewizorów. Możesz ustawić swoje priorytety wyboru.

Mimo, że Samsung uzyskał lepszą ocenę w kategorii "Filmy i seriale w jakości UHD" (dla mnie najważniejszej), podobnie jak @Eleonor wybrałbym LG G4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marek7691

Tu już wchodzimy na mocno grząski teren indywidualnych potrzeb i  subiektywnych odczuć. To są świetne telewizory dające topowy obraz.

Dla mnie LG ponieważ:

- nie bardzo podoba mi się matowa matryca Samsunga

- wolę system LG

- LG bezproblemowo obsługuje/przepuszcza wszystkie standardy dźwiękowe (Dolby Atmos, DTS)

- obsługa Dolby Vision (Samsung ma HDR10+, ale szczerze mówiąc nie widzę różnicy między HDR10 a HDR10+

- ostatnie, ale być może najważniejsze  - z tych dwóch firm mam większe zaufanie (usterki, serwis, itp.)  do telewizorów LG (oledy) niż Samsunga

To tak z grubsza i jak zaznaczyłem mocno subiektywnie. Najważniejsze są Twoje preferencje i oczekiwania. Idealnych telewizorów nie ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także bym wymienił te same zalety LG i nie zastanawiałbym się nad Samsungiem

Jako ciekawostka ostatnio dla G4 wyszło firmware które ponoć podnosi jasność do 1650 nitów   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za komentarze.Praktycznie mam identyczne spojrzenie na ten temat. Jednak dla mnie najważniejsza  preferencja to  jak piszecie powyżej :

"Samsung uzyskał lepszą ocenę w kategorii  Filmy i seriale w jakości UHD"

i tu się bije z myślami .. ( przy całej słabości samsunga) :(

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry ,

Chciałbym prosić o pomoc/informację jaką podstawę kupić do LG G4 55cali  ..oryginał 699zł :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

Z tego co kojarzę 55 oraz 65 wychodzą z podstawą lub bez 

Wybierz z podstawą ( chyba że już kupiłeś :)  )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak.... pewnie patrzysz na te z innej dystrybucji 

Ale co oryginal to oryginal  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne.

Natomiast G4 to fajny TV , może ktoś na forum "trenował " sprawę doboru podstawy, czy tylko oryginał musi/powinien być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.Mam takie założenie aby kupić coś "porównywalnego" z oryginałem.Jednocześnie nie wydając 7oozł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry,

Pytanie czy Ktoś kupował podstawę do LG G4 55cali inną niż oryginał ? Dziękuje za info (link).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę pamiętajcie " o mnie "  :) Pytałem w paru sklepach internetowych (myśle kupię pakiet), a to nic mamy ale tylko TV:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile kosztuje ten tv co masz na oku?

Rozumiem że nie kupiłeś jeszcze ....

A jak tak będziesz kupował to za chwilę będzie 21 lipiec 2025  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak..

To weź ten co jest w necie po 5200zł i masz już 300 w kieszeni na połowę podstawy   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak kombinuje..Tylko chciałem się dowiedzieć, czy faktycznie trzeba wydawać 700zł na oryginał /podstawę.

Jeśli inni, którzy kupili ten telewizor, zdecydowali się na zamiennik, to warto sprawdzić ich doświadczenia. Często na forach internetowych czy w opiniach można znaleźć recenzje dotyczące zamienników – ich stabilności, jakości wykonania i dopasowania do telewizora.Oczywiście ważne jest, aby zamiennik był odpowiednio dopasowany do modelu telewizora – zarówno pod względem rozmiaru, jak i konstrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś mamy takie czasy że kupujesz i jak coś się nie podoba - oddajesz.

Myślę że nikt nie będzie robił problemu z podstawą....

Z drugiej strony .... oryginał to oryginał - zamiennik jest do vesa przykręcany i wygląda jak wygląda ... czasem jak koza do woza    :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi