marek7691 1 Napisano 21 Lipca 2024 Dzień dobry ponownie! Mam od paru lat samsunga 55" Q 90R, obecnie chciałbym wymienić na "lepszy obraz" (odbieram canal+ /sat) generalnie preferuje oglądanie filmów. Budżet do 6tyś/zł (czyli modele 2023r...) Dzięki za podpowiedzi/wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek7691 1 Napisano 30 Października 2024 W dniu 21.07.2024 o 08:32, marek7691 napisał: Ograniczyłem się do wyboru między Samsung 95D lub LG G4 - co polecacie ?. Dzięki. Dzień dobry ponownie! Mam od paru lat samsunga 55" Q 90R, obecnie chciałbym wymienić na "lepszy obraz" (odbieram canal+ /sat) generalnie preferuje oglądanie filmów. Budżet do 6tyś/zł (czyli modele 2023r...) Dzięki za podpowiedzi/wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 415 Napisano 30 Października 2024 Ode mnie głos na LG G4 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 580 Napisano 30 Października 2024 @marek7691 Tu masz dokładne porównanie tych telewizorów. Możesz ustawić swoje priorytety wyboru. Mimo, że Samsung uzyskał lepszą ocenę w kategorii "Filmy i seriale w jakości UHD" (dla mnie najważniejszej), podobnie jak @Eleonor wybrałbym LG G4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek7691 1 Napisano 30 Października 2024 Dzięki. No właśnie ..." podobnie jak @Eleonor wybrałbym LG G4. " Dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 580 Napisano 30 Października 2024 @marek7691 Tu już wchodzimy na mocno grząski teren indywidualnych potrzeb i subiektywnych odczuć. To są świetne telewizory dające topowy obraz. Dla mnie LG ponieważ: - nie bardzo podoba mi się matowa matryca Samsunga - wolę system LG - LG bezproblemowo obsługuje/przepuszcza wszystkie standardy dźwiękowe (Dolby Atmos, DTS) - obsługa Dolby Vision (Samsung ma HDR10+, ale szczerze mówiąc nie widzę różnicy między HDR10 a HDR10+ - ostatnie, ale być może najważniejsze - z tych dwóch firm mam większe zaufanie (usterki, serwis, itp.) do telewizorów LG (oledy) niż Samsunga To tak z grubsza i jak zaznaczyłem mocno subiektywnie. Najważniejsze są Twoje preferencje i oczekiwania. Idealnych telewizorów nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 415 Napisano 30 Października 2024 Także bym wymienił te same zalety LG i nie zastanawiałbym się nad Samsungiem Jako ciekawostka ostatnio dla G4 wyszło firmware które ponoć podnosi jasność do 1650 nitów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek7691 1 Napisano 30 Października 2024 Dzięki za komentarze.Praktycznie mam identyczne spojrzenie na ten temat. Jednak dla mnie najważniejsza preferencja to jak piszecie powyżej : "Samsung uzyskał lepszą ocenę w kategorii Filmy i seriale w jakości UHD" i tu się bije z myślami .. ( przy całej słabości samsunga) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek7691 1 Napisano 11 Grudnia 2024 Dzień dobry , Chciałbym prosić o pomoc/informację jaką podstawę kupić do LG G4 55cali ..oryginał 699zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 415 Napisano 11 Grudnia 2024 Hmm... Z tego co kojarzę 55 oraz 65 wychodzą z podstawą lub bez Wybierz z podstawą ( chyba że już kupiłeś ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek7691 1 Napisano 11 Grudnia 2024 Nie jeszcze nie kupiłem .Natomiast generalnie intersujące mnie ( cena) chodzą bez podstawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 415 Napisano 11 Grudnia 2024 No tak.... pewnie patrzysz na te z innej dystrybucji Ale co oryginal to oryginal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek7691 1 Napisano 11 Grudnia 2024 Jasne. Natomiast G4 to fajny TV , może ktoś na forum "trenował " sprawę doboru podstawy, czy tylko oryginał musi/powinien być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 415 Napisano 11 Grudnia 2024 A to co kupisz to Twoja sprawa jest tego tyle że głowa boli.... pytanie jaki masz ustawiony zakres cenowy tu przykłady: Uchwyty, wieszaki do telewizorów - opinie, ceny w euro.com.pl Reszta w internecie, olx, amazon itd.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek7691 1 Napisano 11 Grudnia 2024 Dzięki.Mam takie założenie aby kupić coś "porównywalnego" z oryginałem.Jednocześnie nie wydając 7oozł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek7691 1 Napisano 12 Grudnia 2024 Dzień dobry, Pytanie czy Ktoś kupował podstawę do LG G4 55cali inną niż oryginał ? Dziękuje za info (link). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek7691 1 Napisano 18 Grudnia 2024 Proszę pamiętajcie " o mnie " Pytałem w paru sklepach internetowych (myśle kupię pakiet), a to nic mamy ale tylko TV:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 415 Napisano 18 Grudnia 2024 Ile kosztuje ten tv co masz na oku? Rozumiem że nie kupiłeś jeszcze .... A jak tak będziesz kupował to za chwilę będzie 21 lipiec 2025 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek7691 1 Napisano 19 Grudnia 2024 Cześć , ok 5500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 415 Napisano 19 Grudnia 2024 No tak.. To weź ten co jest w necie po 5200zł i masz już 300 w kieszeni na połowę podstawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek7691 1 Napisano 19 Grudnia 2024 Tak kombinuje..Tylko chciałem się dowiedzieć, czy faktycznie trzeba wydawać 700zł na oryginał /podstawę. Jeśli inni, którzy kupili ten telewizor, zdecydowali się na zamiennik, to warto sprawdzić ich doświadczenia. Często na forach internetowych czy w opiniach można znaleźć recenzje dotyczące zamienników – ich stabilności, jakości wykonania i dopasowania do telewizora.Oczywiście ważne jest, aby zamiennik był odpowiednio dopasowany do modelu telewizora – zarówno pod względem rozmiaru, jak i konstrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 415 Napisano 19 Grudnia 2024 Dziś mamy takie czasy że kupujesz i jak coś się nie podoba - oddajesz. Myślę że nikt nie będzie robił problemu z podstawą.... Z drugiej strony .... oryginał to oryginał - zamiennik jest do vesa przykręcany i wygląda jak wygląda ... czasem jak koza do woza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach