Skocz do zawartości
malin9191

Telewizor OLED 55 cali do 4500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.05.2024 o 18:35, Eleonor napisał:

Jak tak bardzo mocno chcesz to: Oszczędzanie energii - 6-ta opcja  😎

Ehh, to trochę tak jakbyś nabywcy Civica Type R zaproponował, aby silnik kręcić maksymalnie do 2 tys. zamiast 7 tys. obr/min. Wówczas zmniejszy ryzyko uszkodzenia sprzegla czy skrzyni. Nie o to chodzi w takich autach. Podobnie jest z tv, a i sama skuteczność wątpliwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To myślisz że taki nabywca tego Type R non stop jeździ na 7 tys. obrotach ?  Współczuję mu .. chyba, że ma 17-18 lat to rozumiem - musi się wyszaleć  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz co współczuć, zwyczajnie nie zrozumiałeś  tematu, to nie ma nic wspólnego z pałowaniem starej beemy. Wracają do meritum, aktywacja oszczędzania energii nie jest żadnym wyjściem i NIE gwarantuje braku wypaleń. Ewentualnie spowalnia proces, ale to tez tylko, niczym nie potwierdzona, swobodna hipoteza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także nie zrozumiałeś co napisałem jeśli chodzi o   

Oszczędzanie energii - 6-ta opcja

Miałbyś LG Oled to byś wiedział o co mi chodziło - widziałem że niektórzy skapnęli się :)

Nie będę się już przekomarzał :)  Nadal uważam że Oled jest dla myślących

Jeśli chodzi w wypalanie się Oled-a - odnoszę się do moich egzemplarzy oraz ich użytkowania i wiem dokładnie co trzeba robić lub czego nie należy robić by nie mieć wypaleń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd wiesz, ze nie mam? Jakbyś był dłużej na forum to byś wiedział, ze mam i wcale jakimś wielkim fanem nie jestem 😎 Masz naturalnie prawo do własnego zdania, ale trzeba z cała mocą podkreślić, że obniżenie jasności panelu (oszczędzanie energii) wcale nie jest remedium na wypalenia, a to ze Tobie się nie wypaliło, w skali sprzedanych setek tysięcy statystycznie i praktycznie nie ma żadnego znaczenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum jestem od 2007 - odwiedzam więcej niż piszę a czasem ( jak teraz ) piszę bo akurat mam humor i lubię się pośmiać.

Strzelam że nie masz a jak masz to nie wiesz o czym napisałem  :) A to by oznaczało że do końca nie znasz swojego sprzętu :)

Oszczędzanie energii - 6-ta opcja  wcale nie jest obniżeniem jasności  

Czasem lubię się podroczyć ( teraz )  i mam nadzieję że jak w końcu odkryjesz tą tajemnicę w tej 6-stej opcji to zrozumiesz o co mi chodziło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.05.2024 o 21:50, Eleonor napisał:

Strzelam że nie masz a jak masz to nie wiesz o czym napisałem  :) A to by oznaczało że do końca nie znasz swojego sprzętu :)

Oszczędzanie energii - 6-ta opcja  wcale nie jest obniżeniem jasności  

Czasem lubię się podroczyć ( teraz )  i mam nadzieję że jak w końcu odkryjesz tą tajemnicę w tej 6-stej opcji to zrozumiesz o co mi chodziło :)

Najwidoczniej nie znam 🤭😂 Bardzo proszę wyjaśnij nam ten Twój zagadkowy trik związany z oszczędzaniem energii, który opisujesz enigmatycznie opcja 6. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się postarasz to znajdziesz to w google w obrazkach...

Dziwię się że Twój LG Oled tego nie ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi kolego, bądź tak miły i napisz nam KONKRETNIE co masz na myśli, aby nie wyglądało, że coś zmyślasz. PS. A póki co dokładnie tak to wygląda 😐

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.05.2024 o 06:33, Eleonor napisał:

Jak się postarasz to znajdziesz to w google w obrazkach...

Dziwię się że Twój LG Oled tego nie ma :)

No to bądź tak miły i wreszcie napisz co konkretnie masz na myśli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra niech stracę 

Oszczędzanie energii - 6-ta opcja - po zastosowaniu tego nie powinno się nic wypalić :)

turn-off-energy-saving-mode-to-adjust-brightness-on-LG-Smart-TV.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Eleonor napisał:

No dobra niech stracę 

Oszczędzanie energii - 6-ta opcja - po zastosowaniu tego nie powinno się nic wypalić :)

turn-off-energy-saving-mode-to-adjust-brightness-on-LG-Smart-TV.jpg

Ty to na serio? 30 kwietnia napisałeś, ze to ustawienie blokuje wypalanie oledow, choćby oglądać tvn24 non - stop, a to jest zwykle oszędzanie energii, o którym pisaliśmy od samego początku, ze niczego nie blokuje i absolutnie nie gwarantuje braku wypaleń! 
Tak czułem, ze bajki opowiadasz. Słabe to 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam - dalej nie dokładnie czytasz... Alboś ślepy :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi