Skocz do zawartości
piotrrr

Wypożyczalnie Blu-ray w PL- miejscowość, adres, cena ...

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu nie Kraków 
Widział bym wtedy sens kupna Odtwarzacza 4K UHD.

Robert kupuj Xboxa One S, w Angielskim Microsoft masz za 1130zł pakiet z 2 padami i 3 gry!! Jak sprzedaż pada i gry wyjdzie ze masz odtwarzacz UHD za 700 zł? ;) no chyba że już masz?

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku nie chodzi o odtwarzacz w każdej chwili mógł bym kupić Sony UBP-X800 Blu-ray Ultra HD.

Ale skąd wypożyczę Filmy na nośniku jak w Grodzie Kraka lipa z tym tematem. -_-

Poza tym w samym mieście zostały chyba tylko z 3 godne uwagi wypożyczalnie BD, co są na czasie z Premierami.

Poza tym musieli by mieć sporą bibliotekę z filmami 4K, bo dla 3-4 filmów kupić specjalnie odtwarzacz LIPA. ;)

Zobaczymy co przyniesie czas, na tą chwilę zostaje przy BD Classic. ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopię temat: Robert, polecam wypożyczalnię w Krk na Kalwaryjskiej: http://wypozyczalnia-video.pl

Jestem tam 2x w tyg. Pełno nowości na BD i 3D! Wypożyczalnia działa od 1991r.! Właściciel mi opowiadał, że lokal jest jego własnością, w związku z czym nie martwimy się że upadnie :D . Niestety narazie nie ma w planach wprowadzać filmów UHD, ale go czasami namawiam na tzw. kącik UHD, więc może się skusi :) . Bardzo, bardzo miła obsługa a właściciel jest mega pasjonatem. Posiada w wypożyczalni ponad 2000tyś (sic!) filmów! Naprawdę ogromna wypożyczalnia i doskonała marka.

Polecam!

Edytowane przez _daras_
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, _daras_ napisał:

Odkopię temat: Robert, polecam wypożyczalnię w Krk na Kalwaryjskiej: http://wypozyczalnia-video.pl

Jestem tam 2x w tyg. Pełno nowości na BD i 3D! Wypożyczalnia działa od 1991r.! Właściciel mi opowiadał, że lokal jest jego własnością, w związku z czym nie martwimy się że upadnie :D . Niestety narazie nie ma w planach wprowadzać filmów UHD, ale go czasami namawiam na tzw. kącik UHD, więc może się skusi :) . Bardzo, bardzo miła obsługa a właściciel jest mega pasjonatem. Posiada w wypożyczalni ponad 2000tyś (sic!) filmów! Naprawdę ogromna wypożyczalnia i doskonała marka.

Polecam!

Witam,

_daras_ powiem Ci że nie tak dawno właśnie szukając w internetach dobrej wypożyczalni w KRK, natrafiłem na tą stronę internetową tej wypożyczalni. :)

Z tego co czytałem to jako jedyna porządna ostała się w Kraku nie?

Stronę mają mega przejrzystą widać na bieżąco aktualizowaną. Bardzo mi się to podoba.

BD czy też, (DVD) na bieżąco z nowościami yhymm.. fajno. ;) Wybiorę się z pewnością.

Powiesz jak z kartami stałego klienta?

posiadasz?

:rolleyes:

19 minut temu, dragen napisał:

Wyślijmy mu zapytania o 4k, zobaczy że jest zainteresowanie i może to go zmotywuje?

To jest już nas trzech, działamy:excl: hehe 

W Wwa np. Jedna wypożyczalnia oferuję regał z filmami UHD - HDR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokażę mu ten temat to się ucieszy:D

Oczywiście posiadam kartę stałego klienta. Nowości na BD 12zł, starsze filmy 6zł.

I pełno filmów 3D, które uwielbiam. Z ostatnich nowości aż 5 jest dostępne w 3D.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 5.01.2018 o 16:47, Robert_1988_KrK napisał:

HALLO WWA!

Dobra informacja dla Was, w jednej z wypożyczalni w Warszawie można już wypożyczać Filmy na nośniku ( Blu-ray 4K Ultra HD ) HDR (

link ---> http://www.domsztukidvd.tnb.pl/news.php

Pisałem o tym kilka postów wcześniej już w kwietniu. ;)

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Mr.Hankey napisał:

Pisałem o tym kilka postów wcześniej już w kwietniu. ;)

Faktycznie

jak jesteś z Wawy, to nawet nie pytam czy korzystasz z wypożyczalni ;)

jaki koszt Filmu na powiedzmy dobę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UHD 18zł na dwa dni. Ale rzadko tam bywam, bo jednak większość tego, co mnie interesuje kupuję, a na resztę filmów zwyczajnie nie mam czasu...

W ramach ciekawostki napiszę, że co prawda już jakiś czas temu, ale jak ostatnio uciąłem sobie pogawędkę z pracownikiem wypożyczalni, to poinformował mnie, że stosunek wypożyczeń płyt DVD do BD to mniej więcej 10 do 1, a na pytanie o UHD jedynie się uśmiechnął. ;) Polska to piękny kraj.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Mr.Hankey napisał:

ale jak ostatnio uciąłem sobie pogawędkę z pracownikiem wypożyczalni, to poinformował mnie, że stosunek wypożyczeń płyt DVD do BD to mniej więcej 10 do 1, a na pytanie o UHD jedynie się uśmiechnął.

Czemu mnie to nie dziwi...

:rolleyes:

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej kochanej wypożyczalni w Krk na Kalwarysjkiej pojawił się pierwszy film w 4K: Trzy Billboardy: http://wypozyczalnia-video.pl

Właściciel mówił, że jak się przyjmie to będzie więcej! Następny będzie Kształt Wody. YUPI!!! Pożyczać!

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, _daras_ napisał:

W mojej kochanej wypożyczalni w Krk na Kalwarysjkiej pojawił się pierwszy film w 4K: Trzy Billboardy: http://wypozyczalnia-video.pl

Właściciel mówił, że jak się przyjmie to będzie więcej! Następny będzie Kształt Wody. YUPI!!! Pożyczać!

A jednak! :o

Jeszcze jakiś czas temu jak byłem, i rozmawiałem na ten temat to byli na stopniu zastanawiania się... ;)

Nie mniej jednak, bardzooo dobra wiadomość. Bo wypożyczalnia jest warta polecenia:excl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 27.10.2017 o 19:35, dragen napisał:

Ja już wysłałem maila :)

Se tylko jaj nie róbcie, bo załóżmy, że facet zainwestuje w UHD, a przyjdzie tylko jeden klient ... później będzie lament, że wypożyczalnia upadła. Sami będziecie winni temu.

A czy w Gdańsku się ostała jakaś miejscówka, gdzie można wypożyczyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zainwestuje, bo z nim rozmawiałem. Będzie brał tylko DOBRE i NOWE filmy a nie każde, które ukazują się w UHD. I bardzo dobrze, bo do kolekcji kupić można klasyki pokroju Matrix, Szeregowiec Ryan, Forrest Gump, a wypożyczyć można Kształt Wody, czy Trzy Billboardy właśnie. No i widziałem ten ostatni film- wysoka jasność HDR i głęboka czerń. Doskonała jakość i dobry film, polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny film w UHD zapowiedziany- Tomb Raider (2018)! Suuupeeer. Cena wypożyczenia- 15zł.

Edytowane przez _daras_
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, że 3 posty pod postami ale:

- Ciche Miejsce

- Rampage: Dzika Furia

- Czerwona Jaskółka

- Ready Player One

- Jurassic World: Upadłe Królestwo

już dostępne do wypożyczenia w 4K UHD!

A w zapowiedziach: Deadpool 2 i Ocean's 8.

No zdecydowanie najtańsza opcja zobaczenia filmów w najwyższej jakości obrazu. Ta wypożyczalnia to jest referencja! :D

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 5.10.2019 o 13:29, Robert_1988_KrK napisał:

@_daras_

Czytałeś? Piszą o naszej ulubionej wypożyczalni. :)

http://podgorze.pl/slad-podgorskich-filmowych-iluzji/

Ta wypożyczalnia to jest najwspanialsze miejsce w Krakowie:-) super wywiad.

Nowe filmy w UHD! Przychodzić i wypożyczać!

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi