Skocz do zawartości
pmcomp

DTS HD MA - już wybrałem sprzęt !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chyba czas na zakupy, stawiam na:

- Onkyo TX-SR905 (bedzie pracować bez końcówek, mogę komuś odsprzedać :):):lol: , tylko jako procek i przedwzmak)
- Samsung BD-P1400 (nie lubię Samsunga ale to na dzień dzisiejszy jedyny player wypuszczający bitstream. Pioneera LX70A nie liczę bo za drogi).
- Toshiba HD-XE1 (wypuści bitstream po upgrade'ie który mam nadzieję nastapi szybko).

Jak ktoś ma ochotę na mojego Tag McLarena, któremu zapewne ten Onkyo w dźwięku do piet nie urośnie, to zapraszam na priva.
Do CD mam na szczęście porządne wzmaki :lol: .

I ... jak kupię to odpalam wszystkie filmy w DTS HD MA które mam :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::blink: .

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Oj NIECIERPLIWY , NIECIERPLIWY .... :blink:
Aż tak różni się implementacja ( nie zaglądałem do bebechów - nie wiem ) od 605 , że pakujesz się w klocek 3 razy droższy ?
Toć za niższą cenę masz preamp INTEGRY , a tam na bank siedzą lepsze bebechy i nawet na ładny transformatorek zostanie ! :)
3mam kciuki za pierwsze wrażenia .

Pzdr.

BoDeX ®

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chodzi też o np. złącza a ten ma 4HDMI i 2wyjścia do tego sporo componentu i optyków+coaxiale. Ale są też inne powody ; ) np. można by bawić się w swithce itp ale chodzi o niwelację skrzynek a tych robić się zaczyna zatrzęsienie..... gdzie to trzymać O_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='BoDeX' post='63738' date='16.10.2007, 22:58 ']Oj NIECIERPLIWY , NIECIERPLIWY .... :lol:[/quote]

ojojoj, inaczej.
Mam dostać 905-ke, potestować i ew. zamówić Integrę 9.8, której BTW nigdzie nie można wyrwać w USA.

No bebechy ma bez dwóch zdań lepsze niż w 605-ce. Znacząco lepsze zasilanie (3 trafa) co ma bezpośrednie przełożenie na jakość dźwięku, BurrBrowny, Reon na pokładzie co by z n-ki zrobić 1080p, 4 wejścia HDMI na których mi zależy a i tak to nie jest już na wyrost, podłączenie do netu, kalibracja Audyssey dla kilku punktów odsłuchowych co mnie bardzo rajcuje, THX2 - to na tyle z pamięci.

Ale i tak Integra 9.8 rules. Tylko boję się wersji softu na USA (postraszyli mnie) bo z obsługą TV mogą być jaja. Poczekam aż ktoś w Europie kupi i się pochwali :lol: . Na oko Integra ma lepszy tor analogowy i do tego zbalansowany. Reszta powinna być taka sama lub bardzo podobna. Oczywiście dlatego jest lepszy.

BTW 905-ka powinna być w Polsce bez problemu odsprzedawalna. Cena 5999 jest dużo niższa niż w Niemczech, gdzie SRP to 2000 EUR a oferty w necie to 1800 EUR (i nie ma :blink: ).

I w Polsce też nie ma (czarnych) :):):lol: .

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podepne sie pod temacik.

Tez zaczynam sie rozgladac za jakims ampem.

Onkyo TX-SR 905 ...niezla cena..wyposazenie...ale wyglad:/(o gustach sie nie rozmawia..ale troszke mnie odpycha)
Denon 3808/4808...jak te ampy wygladaja w porownaniu do Onkyo?...interesuje mnie glownie kwestia technicznych mozliwosci dla dzisiejszych nowinek..(bardzo lubie ten design)
Lub moze cos z Sony?

Generalnie czy ktos moze cos polecic?
Lub napisac jak wyglada sprawa denon vs onkyo?

Edit:
Czy z PS3 poprzez HDMI przekaze dzwiek w nowych formatach do w/w amplitunerow?
Po ile teraz chodza uzywane denony 3805? ...tak na oko jaka cena bylaby uwazana za atrakcyjna? Edytowane przez Newren

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi