Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Mulim

Sony xr-65x95L Dse (dirty screen effect)

Question

Witam od niedawna około 3 tygodni jestem posiadaczem tego właśnie telewizora i chciałbym od was zaczerpnąć opinii albo żeby ktoś się wypowiedział kto właśnie taki model posiada co ja. Od początku jego użytkowania sprawdzam go pod względem jednolitości obrazu i poziomu posiadania dse . Na filmiku testowym gdzie hokeista się przesuwa widać delikatnie siatkę i przy normalnym użytkowaniu tego nie widać tylko w grach jak rozglądamy się w niebo i przesuwamy kamera nie jest to bardzo widoczne tylko delikatnie I w grze fifa albo podczas oglądania meczu widać troche delikatnie siatkę przy przesuwaniu się kamery ale trzeba się dokładnie przyjrzeć żeby to zauważyć, a zasadniczo to chciałbym się dowiedzieć czy to jest norma przy panelach mini led i się cieszys że dostałem dobry panel czy zdarzają się panele bez efektu dse ? A druga skierowana jest głównie do posiadaczy tego telewizora jak wam chodzi system Android bo mój już złapał 3 zawiechy że musiałem z gniazdka wyłączyć bo nic nie mogłem zrobić w zasadzie to mój 3 tv sony z system Android i każdy miał raz na jakiś czas zawieche i się resetował ale ten miał w krótkim czasie może to wina aktualnej wersji wczoraj była aktualizacja może coś się poprawi ale fajnie by było jak by ktoś się wypowiedział z posiadaczy tego tv albo ktoś kto ma wiedzę na ten temat jeżeli chodzi o normę dse w telewizorach led/mini led I o zawieszaniu się systemu. Pozdrawiam

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Może być całkiem ok sztuka. Efekt najczęściej jest, mniejszy lub większy. Idealny w 100% ekran  to rzadkość.