franus122 143 Napisano 9 Sierpnia 2023 Kolego Usl nie odpowiedziałeś mi jak masz swój wypasiony tv 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki983 8 Napisano 9 Sierpnia 2023 59 minut temu, franus122 napisał: Kolego Usl nie odpowiedziałeś mi jak masz swój wypasiony tv Nie karmić trolla, najlepiej go widzę zignorować, niech dalej ogląda na swojej wszystko mającej Mancie divx'y ściągnięte z Kaaza 🤣🤣 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 9 Sierpnia 2023 Takimi wstawkami zaśmieca nam tylko forum, zupełnie nic nie wnosząc merytorycznie do wątku. Należy się za to ostrzeżenie, a jak nie pomoże następnie banan. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki983 8 Napisano 9 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Xisiek napisał: Takimi wstawkami zaśmieca nam tylko forum, zupełnie nic nie wnosząc merytorycznie do wątku. Należy się za to ostrzeżenie, a jak nie pomoże następnie banan. Zgłosiłem już pacjenta do leczenia przez moderatoraz liczę na reakcje. Przez takich typów nie chcę się korzystać z forum. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 9 Sierpnia 2023 Tak boli prawda? 😅 10 godzin temu, franus122 napisał: Kolego Usl nie odpowiedziałeś mi jak masz swój wypasiony tv Na pewno nie takie bloomujące i smużące ścierwo 😆 9 godzin temu, Miki983 napisał: Nie karmić trolla, najlepiej go widzę zignorować, niech dalej ogląda na swojej wszystko mającej Mancie divx'y ściągnięte z Kaaza 🤣🤣 A ty dalej się katuj na marnym bloomującym lcdeklu z ogromnym dse na smużącej matrycy va w czasach, kiedy oled jest już dawno standardem 😄 Nic tylko współczuć 🤭 3 godziny temu, Xisiek napisał: Takimi wstawkami zaśmieca nam tylko forum, zupełnie nic nie wnosząc merytorycznie do wątku. Należy się za to ostrzeżenie, a jak nie pomoże następnie banan. Kolejnego prawda boli? xD 30 minut temu, Miki983 napisał: Zgłosiłem już pacjenta do leczenia przez moderatoraz liczę na reakcje. Przez takich typów nie chcę się korzystać z forum. Nikt się nie musi tak leczyć jak pacjent przepłacający za marne lcdeki sony 🤣 W dodatku na prehistorycznych portach hdmi 2.0 bez hgig 😂 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Sierpnia 2023 Bardzo dobrze ten tv jest oceniany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 580 Napisano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) 31 minut temu, Usl napisał: O qrcze, ale ten LG G3 "zmiażdżył" szczegóły w czerni (black crush). Tło za siedzącą postacią jest czarne, w przeciwieństwie do Sony. Masakra.... P.S. Nie ma idealnej technologi, więc niech każdy wybiera to co mu pasuje najbardziej. Gratuluje zakupu @Miki983 👍 Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez Groszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 9 Sierpnia 2023 14 godzin temu, jaczar napisał: Bardzo dobrze ten tv jest oceniany 14:30 Jak na lcd może, ale nie ma podjazdu do oled 😁 Zauważ jeszcze, że on nie testował czasu reakcji jak w poprzedniku 😅 13 godzin temu, Groszek napisał: O qrcze, ale ten LG G3 "zmiażdżył" szczegóły w czerni (black crush). Tło za siedzącą postacią jest czarne, w przeciwieństwie do Sony. Masakra.... P.S. Nie ma idealnej technologi, więc niech każdy wybiera to co mu pasuje najbardziej. Gratuluje zakupu @Miki983 👍 Da się to skalibrować Tu już lepiej wypadł Nie wiem komu pasuje bardziej rozmazujący się obraz w lcd 😆 W dniu 8.08.2023 o 21:24, Miki983 napisał: Tia smuży jak cholera, szczególnie na XboxSX w 4kHDR z Vrr, przy 9-10 ms input lag. No są takie lagi, że grać nie idzie.... No teraz już chyba widzisz jak dałeś się zrobić na cyferki 😂😂😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 9 Sierpnia 2023 4 godziny temu, Miki983 napisał: Przez takich typów nie chcę się korzystać z forum. Po to jest właśnie forum, by uświadamiać chyba takich nieświadomych użytkowników twego pokroju 😅 Ale jak cię boli prawda lepiej nie korzystaj i dalej żyj w kłamstwie z klapkami na oczach 🙈 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 10 Sierpnia 2023 8 godzin temu, Groszek napisał: O qrcze, ale ten LG G3 "zmiażdżył" szczegóły w czerni (black crush). Tło za siedzącą postacią jest czarne, w przeciwieństwie do Sony. Masakra.... P.S. Nie ma idealnej technologi, więc niech każdy wybiera to co mu pasuje najbardziej. Gratuluje zakupu @Miki983 👍 Po za tym zobacz jaki black crush dopiero masz w szajsungach 😂 To dopiero masakra.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel20065 1 Napisano 10 Sierpnia 2023 Witam. TV używam głównie z konsolą PS5 Jestem posiadaczem Sony X9005H 55 i jestem z niego mega zadowolony. Ostatnio postanowiłem kupić Sony x95L 65 do drugiego mieszkania mając nadzieję, że będzie dużo lepszy od Xh90,a przynajmniej nie gorszy ale się kompletnie rozczarowałem. Mam problem zarówno z jasnością, ostrością jak i kolorami. Obraz jest wyprany i dodatkowo ciemny w trybie Gra. Tryb standard z kolei jest dużo żywszy i jaśniejszy ale + upłynnienie powoduje takie artefakty wszystkiego zarówno postaci jak i wszystkiego poza nią ,że nie sposób grać. Nieraz w ogóle bez żadnego ruchu obraz jest totalnie zamazany w trybie standard. Wchodzę do PSN i ekran jest tak jasny, że nie wyróbka, a z kolei włączam grę i robi się ciemno i byle jak. Nie wiem co jest przyczyną czy ten typ tak ma czy trafiłem jakiś uszkodzony? Generalnie mam wyłączone wszystkie tryby eko i czujniki jasności, a obraz nadal się sam rozjaśnia i ściemnia. Tv za takie pieniądze żeby tak robił to jakaś masakra. Będę zmuszony chyba oddać tego Soniaka tylko na co wymienić? Wie ktoś może jaki rodzaj matrycy posiada ten Sony X95L? Va czy Ips? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 10 Sierpnia 2023 Pisanie w 80% głupot i 20% czegoś co w miarę odpowiada rzeczywistości, to naprawdę nic szczególnego. Ale to jasne, bo komuś zależy tu tylko na robieniu fermentu. Ostrzeżenie, a jak nie pomoże to banan. Proste.👍 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 10 Sierpnia 2023 Co jest niby głupotą? 🤣 Nie ośmieszaj się 😆 Widzę mocno boli prawda 😸 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 11 Sierpnia 2023 No i co brak argumentów? To nie zasmiecaj forum, takich nic nie wnoszących do tematu robiących ferment to tylko banować 🍌 W dniu 10.08.2023 o 15:38, Pawel20065 napisał: Witam. TV używam głównie z konsolą PS5 Jestem posiadaczem Sony X9005H 55 i jestem z niego mega zadowolony. Ostatnio postanowiłem kupić Sony x95L 65 do drugiego mieszkania mając nadzieję, że będzie dużo lepszy od Xh90,a przynajmniej nie gorszy ale się kompletnie rozczarowałem. Mam problem zarówno z jasnością, ostrością jak i kolorami. Obraz jest wyprany i dodatkowo ciemny w trybie Gra. Tryb standard z kolei jest dużo żywszy i jaśniejszy ale + upłynnienie powoduje takie artefakty wszystkiego zarówno postaci jak i wszystkiego poza nią ,że nie sposób grać. Nieraz w ogóle bez żadnego ruchu obraz jest totalnie zamazany w trybie standard. Wchodzę do PSN i ekran jest tak jasny, że nie wyróbka, a z kolei włączam grę i robi się ciemno i byle jak. Nie wiem co jest przyczyną czy ten typ tak ma czy trafiłem jakiś uszkodzony? Generalnie mam wyłączone wszystkie tryby eko i czujniki jasności, a obraz nadal się sam rozjaśnia i ściemnia. Tv za takie pieniądze żeby tak robił to jakaś masakra. Będę zmuszony chyba oddać tego Soniaka tylko na co wymienić? Wie ktoś może jaki rodzaj matrycy posiada ten Sony X95L? Va czy Ips? VA, C2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 11 Sierpnia 2023 W dniu 9.08.2023 o 22:21, Groszek napisał: O qrcze, ale ten LG G3 "zmiażdżył" szczegóły w czerni (black crush). Tło za siedzącą postacią jest czarne, w przeciwieństwie do Sony. Masakra.... P.S. Nie ma idealnej technologi, więc niech każdy wybiera to co mu pasuje najbardziej. Gratuluje zakupu @Miki983 👍 G3 out-the-box ma black crusha, ale da się to skalibrować, bo tv wspiera calmana w przeciwieństwie do szajsunga, gdzie tylko jest pozostaje wbudowana 2 i 20 punktowa regulacja skali szarości oraz system zarządzania barwą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 12 Sierpnia 2023 X95L w DV ma tak samo black crusha 😂 Więc to wszystko zależy od kalibracji, nie technologii 😆 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VIRUS21 6 Napisano 7 Września 2023 (edytowane) W dniu 9.08.2023 o 22:38, Usl napisał: Nie wiem komu pasuje bardziej rozmazujący się obraz w lcd 😆 Co on ma zielonego brudnego na czole (lewa część czoła) ? W G2 tego nie widzę Edytowane 7 Września 2023 przez VIRUS21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 7 Września 2023 G3 idzie w stronie zieleni i najbardziej widać to na skórze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VIRUS21 6 Napisano 11 Września 2023 (edytowane) Edytowane 11 Września 2023 przez VIRUS21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek bialas 0 Napisano 13 Października 2023 To i ja się wypowiem. Podejrzewam, że kupię 75 cali, ale cena musi jeszcze spaść. Chciałbym jakiegoś philipsa z ambilight, ale słaba oferta mini led, a to co wyszło zbiera słabe opinie. Oled 77 818 wydaje się dobry, może i bym kupił, nowsze oledy mają jakieś zabezpieczenia przed wypaleniem, ale 77 cali za szeroki te 10 cm, sony 75 wchodzi co do mm. Szkoda, że x95l nie ma nowego chipsetu, drugiego hdmi arc. Earc do konsoli, soundbar do arc. Czy ktoś potwierdzi, że 65 i 75 mają gorszy panel niż 85 ? W x95k tak właśnie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 13 Października 2023 Dziś nikt nie jest w stanie tego potwierdzić ani zaprzeczyć na 100%. Takie dziwne czasy 😐 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek bialas 0 Napisano 13 Października 2023 Jak myślisz o ile zł może spaść cena w czarny piątek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malinus 0 Napisano 17 Grudnia 2023 Witam Miki już trochę masz ten tv i jak oceniasz po paru miesiącach też się nad nim zastanawiam pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz12233 0 Napisano 20 Lutego 2024 Witam posiadam 75x95l + ht-a7000 i po podłączeniu tv jako Center głośnik słychać dziwnie dialogi jakby za ścianą , ktoś wie może jak sobie z tym poradzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach