Kondrah 0 Napisano 11 Lipca 2023 Hej, potrzebuję rady w wyborze TV:) wychodzi mi na to, że potrzebuję ok 85 cali do kwoty 15.000. Zmieniam mieszkanie, stąd pomysł na zmianę telewizora. Obecnie mam LG OLED65B8 i jestem z niego bardzo zadowolony, ale większy pokój powoduje potrzebę 85':) 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 50 m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4 m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 44. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? słońce południowe, ale oglądamy raczej wieczorem7. Jaki masz obecnie telewizor ? LG OLED 65B88. Co chcemy aby telewizor posiadał ? brak szczególnych wymagań9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4 K10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? netflix11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? weekendowo12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie wiem13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? seriale/filmy14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 10%16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem17. Preferencje co do wielkości? 85'18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? -19. Preferencje co do marki ? LG/Samsung20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie wiem21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 15.000 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 11 Lipca 2023 Ale chcesz zostać z technologią oled? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondrah 0 Napisano 12 Lipca 2023 Obecny oled jest dla mnie ok:) ale jestem otwarty na inne opcje jeśli będą lepsze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 12 Lipca 2023 No to jeśli ma być oled lub lepiej to budżet na ten calaż zdecydowanie za mały.77" max i poprzednie roczniki jedynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 153 Napisano 12 Lipca 2023 Obecny oled jest dla mnie ok:) ale jestem otwarty na inne opcje jeśli będą lepsze:)lepszy będzie jedynie micro LED, ale póki co ceny oderwane od rzeczywistości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondrah 0 Napisano 12 Lipca 2023 To jaki polecicie OLED spełaniający moje wymagania ale poza budżetem? I może ewentualnie jakieś QLEDy spełniające moje oczekiwania? Pozdrawiam, MK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 13 Lipca 2023 12 godzin temu, Kondrah napisał: To jaki polecicie OLED spełaniający moje wymagania ale poza budżetem? I może ewentualnie jakieś QLEDy spełniające moje oczekiwania? Pozdrawiam, MK Na Twoim miejscu nie rozważałbym jakiegokolwiek telewizora LCD, gdy użytkowałeś wcześniej OLED. Jeśli chcesz zostać przy wielkości 80+ najtańszą opcją będzie Sony A90J w 83" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 13 Lipca 2023 np. LG OLED83C2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 13 Lipca 2023 https://www.ceneo.pl/128575024#tag=share-product-android Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach