Fotodetektor 4 Napisano 1 Lipca 2023 Witam Szukam kina domowego z amplitunerem. Będzie to spięte z projektorem SONY 7000. Ekran projekcyjny już jest zamówiony. Koszt zestawu kina szacuje na 20-40 tys. max. Głośniki białe, ale mają to być małe bo oprócz subwoofera nie będzie podłogowców. Będę wdzięczny za podpowiedź w jaką firmę iść. System 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 1 Lipca 2023 Białe elementy przy projektorze , to słaby pomysł . Będą generować odbicia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 19 Lipca 2023 Zakładam, ze do salonu skoro białe kolumny. Przykładowy zestaw: amplituner Denon serii 4 (np AVC-X4800H) + jakiś zestaw głośnikowy np. firmy Dali np seria Oberon lub droższa Opticon (tylko tam są podłogowe). Jeśli nie chcesz podłogowych to rozważ głośniki typu on-wall (wiszące na ścianie), ewentualnie podstawkowe ale to wg mnie na fronty słabe rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 19 Lipca 2023 W dniu 1.07.2023 o 06:14, Fotodetektor napisał: Głośniki białe, ale mają to być małe bo oprócz subwoofera nie będzie podłogowców. Będę wdzięczny za podpowiedź w jaką firmę iść. System 5.1 może te: https://www.kef.pl/p463,kef-q350.html nie znam ich, ale mam duży sentyment do tej firmy - do dziś grają mi 2 kinowe zestawy "jajek", a na fali entuzjazmu kupiłem "na zaś" używany, biały komplecik 3005 (czeka na strychu na zmianę koncepcji i remoncik salonu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach