Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Czy jest mi ktoś z forumowiczów w stanie doradzić co lepiej wybrać?  Nigdy nie miałem OLED
Zastanawiam się nad topowymi modelami 65cali:
- Samsung s95b (Qd-Oled) (niby najjaśniejszy z oled'ów)
- Samsung qn91b
- TCL c935

Preferuje firmę Samsung ze względu na dobre zgranie z telefonem (Smart View, itp.) ale nie jest to przesadzone - obraz najważniejszy.

Zależy mi by był efekt WoW poprzez większy panel ale również ładny obraz i dobre czernie wieczorowa porą - mój dotychczasowy tv to niskobudżetowy Samsung LCD 55 cali z marnej jakości podświetleniem ( od spodu bardzo widoczne punkty podswietlenia). 

Odleglosc do tv to jakies 2 - 2,5m, okno na bocznej scianie.

Czy Samsung Oled da radę również w dzień w nasłonecznionym pokoju  czy trzeba zasłaniać rolety?
Jeśli ktoś ma do czynienia z tymi modelami to proszę o sugestie a może jakaś tansza alternatywa? (W gry gram sporadycznie)

Może warto się wykosztować raz by mieć top TV czy raczej technologia OLED / mini LED nie jest warta takich piniedzy poki co?

Z góry dziękuję pięknie za odp. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, QN91B wydaje się najbardziej uniwersalnym modelem z tych wszystkich ale ja np. jako maniak jakości obrazu bez wahania wybrałbym S95B. Na forum jest ogromny temat o nim:

Naczytasz się zarówno o pozytywach jak i negatywach bo po prostu sprzedało się go w Polsce wyjątkowo dużo (cena robi swoje...) więc i dużo więcej informacji od użytkowników mamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem podobny dylemat i wybrałem qn91B ale w 75 calach. S95B w 65 calach mogłem mieć w cenie 6999zł ale wybrałem 75 cali w troche wyższej cenie, ale przekątna robi też robotę, żałuję tylko, że nie wziąłem 85 cali...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Finalnie wybrałem LG OLED 65C2 bo aktualnie jest Cashback 2000zl i chyba też będę zadowolony, wstępnie widzę że daje rade w dzień :)

a props jest duża przepaść między LG C2 a S95B ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy i jak się spisuje, ile cię wyszedł? 

W dniu 22.06.2023 o 16:16, slawkor napisał:

Ja miałem podobny dylemat i wybrałem qn91B ale w 75 calach. S95B w 65 calach mogłem mieć w cenie 6999zł ale wybrałem 75 cali w troche wyższej cenie, ale przekątna robi też robotę, żałuję tylko, że nie wziąłem 85 cali...;)

Jakiej cenie? Lepiej było postawić na mniejszy oled 😅

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi