piotraskg81 0 Napisano 17 Czerwca 2023 Witam. Czy jest mi ktoś z forumowiczów w stanie doradzić co lepiej wybrać? Nigdy nie miałem OLED Zastanawiam się nad topowymi modelami 65cali: - Samsung s95b (Qd-Oled) (niby najjaśniejszy z oled'ów) - Samsung qn91b - TCL c935 Preferuje firmę Samsung ze względu na dobre zgranie z telefonem (Smart View, itp.) ale nie jest to przesadzone - obraz najważniejszy. Zależy mi by był efekt WoW poprzez większy panel ale również ładny obraz i dobre czernie wieczorowa porą - mój dotychczasowy tv to niskobudżetowy Samsung LCD 55 cali z marnej jakości podświetleniem ( od spodu bardzo widoczne punkty podswietlenia). Odleglosc do tv to jakies 2 - 2,5m, okno na bocznej scianie. Czy Samsung Oled da radę również w dzień w nasłonecznionym pokoju czy trzeba zasłaniać rolety? Jeśli ktoś ma do czynienia z tymi modelami to proszę o sugestie a może jakaś tansza alternatywa? (W gry gram sporadycznie) Może warto się wykosztować raz by mieć top TV czy raczej technologia OLED / mini LED nie jest warta takich piniedzy poki co? Z góry dziękuję pięknie za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 22 Czerwca 2023 Cześć, QN91B wydaje się najbardziej uniwersalnym modelem z tych wszystkich ale ja np. jako maniak jakości obrazu bez wahania wybrałbym S95B. Na forum jest ogromny temat o nim: Naczytasz się zarówno o pozytywach jak i negatywach bo po prostu sprzedało się go w Polsce wyjątkowo dużo (cena robi swoje...) więc i dużo więcej informacji od użytkowników mamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawkor 17 Napisano 22 Czerwca 2023 Ja miałem podobny dylemat i wybrałem qn91B ale w 75 calach. S95B w 65 calach mogłem mieć w cenie 6999zł ale wybrałem 75 cali w troche wyższej cenie, ale przekątna robi też robotę, żałuję tylko, że nie wziąłem 85 cali...;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotraskg81 0 Napisano 23 Czerwca 2023 Hej Finalnie wybrałem LG OLED 65C2 bo aktualnie jest Cashback 2000zl i chyba też będę zadowolony, wstępnie widzę że daje rade w dzień a props jest duża przepaść między LG C2 a S95B ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 14 Sierpnia 2023 Zależy i jak się spisuje, ile cię wyszedł? W dniu 22.06.2023 o 16:16, slawkor napisał: Ja miałem podobny dylemat i wybrałem qn91B ale w 75 calach. S95B w 65 calach mogłem mieć w cenie 6999zł ale wybrałem 75 cali w troche wyższej cenie, ale przekątna robi też robotę, żałuję tylko, że nie wziąłem 85 cali...;) Jakiej cenie? Lepiej było postawić na mniejszy oled 😅 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach