kurka8 2 Napisano 11 Czerwca 2023 Witajcie. Zastanawiam się na ową wymiana. Posiadam półtoraroczny 77calowy G1. W ostatnim miesiącu wymieniona matryca na nową. W jakiej kwocie mógłbym wystawić taki telewizor oraz czy jest sens takiej zmiany?Telewizor głównie pod konsole i netflix Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 13 Czerwca 2023 A co w nim się posypało i co jest nie tak po naprawie, ze chcesz zmieniać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurka8 2 Napisano 13 Czerwca 2023 A co w nim się posypało i co jest nie tak po naprawie, ze chcesz zmieniać?Wszystko jest wporzadku po wymianie. Problem poelgal , że matryca losowo wlaczala się z takimi pasami po 2000h. Hmm przydałoby się coś jaśniejszego aczkolwiek myślałem też o S95C. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 13 Czerwca 2023 O Samsungu zapomnień, chyba ze trzymasz tv za szyba ☺️ Nie wiem jak z jasnością w dużych calarzach, ale szału bym się nie spodziewał w 77 i wyżej. Niemniej sam czaje się na jakieś pomiary w tych calarzach C vs G. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurka8 2 Napisano 13 Czerwca 2023 O Samsungu zapomnień, chyba ze trzymasz tv za szyba Nie wiem jak z jasnością w dużych calarzach, ale szału bym się nie spodziewał w 77 i wyżej. Niemniej sam czaje się na jakieś pomiary w tych calarzach C vs G.Szukam porownan z G1 do G3 ale nigdzie filmików nie widzę. Swoją drogą myślę, czy to wogole ma sens ta wymiana...Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 13 Czerwca 2023 (edytowane) Filmiki najczęściej są za pieniądze, wiec bierz dużą poprawkę. Własne oko w sklepie co najwyżej prawdę Ci powie 👍 Edytowane 13 Czerwca 2023 przez Xisiek 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurka8 2 Napisano 13 Czerwca 2023 Filmiki najczęściej są za pieniądze, wiec bierz dużą poprawkę. Własne oko w sklepie co najwyżej prawdę Ci powie I chyba zrobię tak przy zakupie G1. Miałem 3 różne telewizory w domu z możliwości zwrotu 14 dni z racji zakupu internetowego. Wezmę po prostu G3 i ocenieWysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 13 Czerwca 2023 Tak jest, najlepszy koncept 👌 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurka8 2 Napisano 14 Czerwca 2023 Tak jest, najlepszy koncept Obawiam się, że problemem będzie sprzedaż takiego tv jak mam. Zapłaciłem za niego 17 tys i też zastanawiam się ile mogę wołać za taki z nową matryca. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 308 Napisano 14 Czerwca 2023 Z reguły jest tak że im mniej się chce tym szybciej klient się znajdzie. Wyjątkiem są tzw. rodzynki za które trzeba płacić tyle na ile klient wycenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurka8 2 Napisano 8 Lipca 2023 A sens wymiany jest ?Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurka8 2 Napisano 6 Grudnia 2023 Powraca myśl zmiany G1 na coś innego. Obecnie co wartego na rynku jest prócz G3, S95C ? Zapewne najlepsza opcja byłby A95L lecz kwota dość spora. Bardziej czy jest sens zmieniać G1 na ten moment?Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 6 Grudnia 2023 2 godziny temu, kurka8 napisał: Powraca myśl zmiany G1 na coś innego. Obecnie co wartego na rynku jest prócz G3, S95C ? Zapewne najlepsza opcja byłby A95L lecz kwota dość spora. Bardziej czy jest sens zmieniać G1 na ten moment? Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Zdecydowanie idź w kierunku S90C, to najlepszy TV tego roku w kwestii jakość-cena w segmencie Premium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 184 Napisano 6 Grudnia 2023 10 hours ago, kurka8 said: Powraca myśl zmiany G1 na coś innego. Obecnie co wartego na rynku jest prócz G3, S95C ? Zapewne najlepsza opcja byłby A95L lecz kwota dość spora. Bardziej czy jest sens zmieniać G1 na ten moment? Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka G1 na G3 będzie dużą zmianą, MLA robi olbrzymią różnicę w jasności. Sam mam G2 w domu i jak pierwszy raz zobaczyłem G3 byłem pod ogromnym wrażeniem. Żeby dać przykład, zawsze na pierwszy test idzie dysk Spears and Munsil. Widziałem go już pewnie setki razy w laboratorium i na targach, ale dopiero na G3 zauważyłem że w jednej ze scen gdzie ptak otwiera oczy, w jego źrenicy widać odbitą ekipę kręcącą wideo. Drobny szczegół i jak się teraz dokładniej przyjrzę to widzę to również na innych telewizorach ale dopiero G3 dał taką klarowność obrazu żeby to wychwycić. Kąty patrzenia też są dużo lepsze w G3 niż w G1. G1 miał całkiem niezłe wyniki w tym względzie ale G3 można oglądać dosłownie pod każdym kątem bez utraty jakości. Generalnie, jeśli zastanawiasz się czy zobaczysz różnicę między G1 i G3, odpowiedź brzmi: na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 2 Marca W dniu 13.06.2023 o 19:00, Xisiek napisał: Własne oko w sklepie co najwyżej prawdę Ci powie 👍 Tak na sponsorowanych materiałach i warunkach w których w domu nie będzie miał 🤣 W dniu 6.12.2023 o 18:55, silverrobert napisał: G1 na G3 będzie dużą zmianą, MLA robi olbrzymią różnicę w jasności. Sam mam G2 w domu i jak pierwszy raz zobaczyłem G3 byłem pod ogromnym wrażeniem. Żeby dać przykład, zawsze na pierwszy test idzie dysk Spears and Munsil. Widziałem go już pewnie setki razy w laboratorium i na targach, ale dopiero na G3 zauważyłem że w jednej ze scen gdzie ptak otwiera oczy, w jego źrenicy widać odbitą ekipę kręcącą wideo. Drobny szczegół i jak się teraz dokładniej przyjrzę to widzę to również na innych telewizorach ale dopiero G3 dał taką klarowność obrazu żeby to wychwycić. Kąty patrzenia też są dużo lepsze w G3 niż w G1. G1 miał całkiem niezłe wyniki w tym względzie ale G3 można oglądać dosłownie pod każdym kątem bez utraty jakości. Generalnie, jeśli zastanawiasz się czy zobaczysz różnicę między G1 i G3, odpowiedź brzmi: na pewno. Tak, bo on będzie siedział i oglądał dyski testowe 😂 W dniu 11.06.2023 o 18:55, kurka8 napisał: Telewizor głównie pod konsole i netflix No to G3 odpada, bo ma wyprane kolory w grach 🤮 Ogólnie zakup starego woled w czasach, kiedy wchodzi już 3 gen qd-oled to totalna głupota 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurka8 2 Napisano 2 Marca No to G3 odpada, bo ma wyprane kolory w grach Ogólnie zakup starego woled w czasach, kiedy wchodzi już 3 gen qd-oled to totalna głupota Temat z czerwca zeszłego roku Obecnie dalej siedzi G1. Zobaczymy w tym roku może w G4 albo Sony. Chyba gorszych kolorów niż G1 nie miał G3. Nie są to tak nasycone kolory jak w Samsung Q90T którego miałem przed oledem ale już się przyzwyczaiłem. Zastanawiam się tylko odnośnie sprzedaży G1 w tym roku. Jakich pieniędzy można żądać przy 77 calach Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 2 Marca 17 minut temu, kurka8 napisał: Zobaczymy w tym roku może w G4 albo Sony. G4 to dalej produkt oparty na prehistorycznym woledzie, a sony w tym roku w ogóle wypuszcza oledy? 😅 W dniu 11.06.2023 o 18:55, kurka8 napisał: W ostatnim miesiącu wymieniona matryca na nową. Zastanawiam się tylko odnośnie sprzedaży G1 w tym roku. Jakich pieniędzy można żądać przy 77 calach A co się stało, ile dałeś za g1? 30 minut temu, kurka8 napisał: Nie są to tak nasycone kolory jak w Samsung Q90T To szajsung miał raczej przesycone 😬 24 minuty temu, kurka8 napisał: Temat z czerwca zeszłego roku Ale ostatnia odpowiedź z grudnia 😀 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurka8 2 Napisano 2 Marca Sony chyba zostawia A95L, samsunga raczej nie wezmę gdyż z tamtym miałem przeboje. Ja za 77G1 płaciłem 16000 ale to praktycznie na premiere brałem. Na raty coś tam dorzucali gratis chyba jedna ratę. To nie wiem za czym w ogóle się rozglądać jak już?Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 2 Marca Jak przechodzić z woled to tylko na qd-oled - niestety zostaje tylko samsung. 6 minut temu, kurka8 napisał: samsunga raczej nie wezmę gdyż z tamtym miałem przeboje Jakie? A w lg miałeś wymienioną matryce tak se? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurka8 2 Napisano 26 Września Witam. Cóż, rok w którym myślałem o zmianie G1 na G3 minął i przychodzi kolejne pytanie tym razem o zmianie na g4. Całe raczej te same by było czyli 77. I cóż, czego się spodziewać. Głównie to 70 konsola, reszta serwisy streamingowe. Czy na wielkie Wow jest szansa ? Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 26 Września Jasne, ze nie. Chyba, ze sikasz z zachwytu na HDR to lepiej widocznie będzie, ale czy wow to ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 184 Napisano 27 Września G4 to lepszy G3 więc podtrzymuję poprzednią opinię. Główna różnica między tymi dwoma modelami to lepsze odwzorowanie kolorów o niskiej jasności w G4 ale poza tym to wciąż ten sam, bardzo ładny panel. G3 do G4 może nie być wow ale G1 do G4 na pewno będzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 160 Napisano 27 Września po czym kupie Panasonica, i efekt wow G4 zniknie szybciej niż się pojawił 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 184 Napisano 27 Września Testowałem tego nowego OLEDa Panasonica i szału jak dla mnie nie ma. Jakieś dziwne wyostrzanie krawędzi nawet w trybie Filmmaker, odwzorowanie ciemnych kolorów gorsze niż na G4 i upierdliwy dithering który rzuca się w oczy nawet z odległości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 28 Września A jaki dokładnie model testowałeś? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach