Daniel19 0 Napisano 14 Grudnia 2022 Witam grupę , Proszę o radę i wyjaśnienie pewnej kwestii... Planuję zakup soundbara ( ze względu na brak miejsca- mały salon z kuchnią ) , mam raczej upatrzoną markę i jest to JBL. Zastanawiam się nad modelem 9.1 lub JBL bar 800. Posiadam telewizor SAMSUNG Qled QE 55Q64TAU ( zakupiony w 2020r. ) , który posiada dekoder dzwięku Dolby Digital plus, bez Dolby Atmos. Pytanie moje ... czy uzyskam dzwiek przestrzenny z sounbara z dolby atmos bez tego dekodera dzwieku w tv ? Czy jednak tv rowniez musi posiadac DA. Dodam ,że sounbar bedzie wykorzystywany głownie do ogladania filmow , a w bardzo małym procencie do muzyki. posiadam platforme NETFLIX Premium ,gdzie filmy z tej platformy sa wspierane z dzwiekiem dolby atmos. Proszę o pomoc , dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afflux 80 Napisano 3 Stycznia 2023 Z tego co wyczytałem to powinien soundbar odtworzyć dolby atmos. Przy ustawieniu Passtrough/Bitstream przekazuje bezpośrednio ścieżkę do urządzenia dekodującego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej74 1 Napisano 9 Stycznia 2023 tylko nie zapominajmy ze dolby atmos nie jest wspierany np przez netflix na wszystkich Tv zeby miec atmosa z netfixa musimy miec TV LG lub Nvidie Shield taki maly szczegol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel19 0 Napisano 10 Stycznia 2023 Dziekuję Panowie za odpowiedz, warto wiedzieć . Jednak zakupilem sounbar jbl 5.1 4k . Z odpinanymi satelitkami . Jak na razie spisuje sie super , i dobrze ,ze nie wzialem jbl 9.1 lub 800setki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz R 0 Napisano 10 Stycznia 2023 15 godzin temu, andrzej74 napisał: zeby miec atmosa z netfixa musimy miec TV LG lub Nvidie Shield nie rozumiem ? teraz oglądam netflixa przez aplikację z Xbox Series X i wszystko działa jak należy (z Dolby Atmos) na Samsungach czy Sony na aplikacjach w telewizorze nie działa Dolby Atmos ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawkor 17 Napisano 10 Stycznia 2023 19 godzin temu, andrzej74 napisał: tylko nie zapominajmy ze dolby atmos nie jest wspierany np przez netflix na wszystkich Tv zeby miec atmosa z netfixa musimy miec TV LG lub Nvidie Shield taki maly szczegol To chyba mało zorientowany jesteś bo na moim Samsungu jest Atmos z Netlix. Na Sony także. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej74 1 Napisano 12 Stycznia 2023 nie wszystkie tv napisalem netflix ma swoja liste urzadzen gdzie daje atmos ja mam flagowy Hisense z 2020 u8qf ma atmosa i vision ale z apki Tv nie idzie atmos akurat Xbox ma Atmosa z Netflixa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach