Skocz do zawartości
  • 0
krznow92

Fioletowo Różowy Obraz Dolby Vision Hisense 65U7HQ

Pytanie

Witajcie,

Od wczoraj mam problem z wyświetlaniem obrazów w jakości Dolby Vision w swoim nowym telewizorze HiSense 65U7HQ. Obraz jest zielono - fioletowy w aplikacjach takich jak Netflix, Disney itd. z poziomu platformy VIDAA. Nic nie zmieniałem do tej pory w ustawieniach obrazu. TV oraz PS4 działa normalnie.

Za podpowiedzi co może być nie tak z góry dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Do przedwczoraj było wszystko ok. Jedyne co zmieniałem, to porty HDMI dla PS4 i modemu UPC na 120HZ / 4k - ale to chyba nie ma związku z obsługą obrazu bo Netflix i inne platformy włączam bezpośrednio z TV.

Zapomniałem dodać, że wczoraj zrobiłem reset całkowity TV i wszystko pięknie działało, a dzisiaj po włączeniu znowu obraz pojawił się zielono - fioletowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Brzmi jakby coś się przywiesiło. Wygląda to jak pliki dolby vision uruchamiane na kompie? Też są w podobnych kolorach.

Odłącz może na dłuższą chwilę tv od prądu. Jak nie pomoże, to bardziej ekstremalnie reset do ustawień fabrycznych tv?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Reset do ustawień fabrycznych tv zrobiłem wczoraj i zadziałało, ale dzisiaj koło południa żona włączyła Netflixa i znowu pojawił się ten sam problem. Obraz wygląda jak ten w załączniku.

cap_Loki.S01E01.Glorious.Purpose.2160p.WEB-DL.DDP.5.1.Atmos.DV.H.265-FLUX_00_16_18_01.jpg

Edytowane przez krznow92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Identycznie jak na kompie bez żadnych modyfikacji w kodekach video.

Dziwne, że to na wbudowanych aplikacjach. Bardziej bym obstawiał problem przy odtwarzaniu plików.

Może głupie pytanie, ale czy masz najnowszą wersję oprogramowania? Odezwał bym się do supportu. Nie będziesz przecież codziennie przywracał ustawień tv. Może trzeba będzie zareklamować. Albo jak tv nowy jak napisałeś, to może lepsza będzie opcja zwrotu i innej sztuki, jak problem się szybko nie rozwiąże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Wyłączyłem z kontaktu na jakiś czas - zadziałało. Zobaczymy jutro. Jak znowu będzie problem to zgłoszę do serwisu. Aktualizację sprawdzałem - mam najnowszą.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi