Skocz do zawartości
Klaudia777

Jak podłączyć soundbar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, kupiłam telewizor philips 55oled837/12, chciałam do niego podłączyć soundbar Sony ht-ct790 i nie wiem co źle robię, ale nie daje rady. Czy mógł by mi ktoś prosto to wytłumaczyć. Cały czas wyświetla się komunikat, że nie ma sygnału, a podłączam teoretycznie dobrze🙈🙏😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Klaudia777 napisał:

Witam serdecznie, kupiłam telewizor philips 55oled837/12, chciałam do niego podłączyć soundbar Sony ht-ct790 i nie wiem co źle robię, ale nie daje rady. Czy mógł by mi ktoś prosto to wytłumaczyć. Cały czas wyświetla się komunikat, że nie ma sygnału, a podłączam teoretycznie dobrze🙈🙏😊

sprawdź czy masz tak podłączone TV HDMI 2 -> HDMI OUT w soundbarze

które urządzenie podaje informacje o braku sygnału?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mati_luk napisał:

Daj znać jak aktualnie podłączyłaś oba urządzenia.

dokładnie tak jak napisałem: TV HDMI 2 (eARC) -> HDMI OUT w soundbarze

jednym przewodem HDMI

Edytowane przez Nygus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Nygus napisał:

dokładnie tak jak napisałem: TV HDMI 2 (eARC) -> HDMI OUT w soundbarze

jednym przewodem HDMI

Wszystko rozumiem :) miałem na myśli autorkę, jak aktualnie to spięła. Czy HDMI, czy opycznym, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, mati_luk napisał:

Wszystko rozumiem :) miałem na myśli autorkę, jak aktualnie to spięła. Czy HDMI, czy opycznym, itp.

no tak, mój blad, tyle tylko, ze dokładnie o to spytałem: sprawdź czy masz tak podłączone TV HDMI 2 -> HDMI OUT w soundbarze, w ten sposób nie da sie połączyć optykiem ani cinchem...

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim soundbarze jest tylko 1 wejscie hdmi , podlaczylam do telewizora hdmi2 i nawet jak by sie polaczylo , tylko dzwiek wychodzil z telewizora , pomimo ze ustawilam glosniki z hdmi , a w telewizorze wylaczylam . czarna magia  :D 😵

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Klaudia777 napisał:

W moim soundbarze jest tylko 1 wejscie hdmi , podlaczylam do telewizora hdmi2 i nawet jak by sie polaczylo , tylko dzwiek wychodzil z telewizora , pomimo ze ustawilam glosniki z hdmi , a w telewizorze wylaczylam . czarna magia  :D 😵

Samo podłączenie nie zawsze jest wystarczające (powinno byc ale jednak często nie jest), w wielu przypadkach trzeba jeszcze włączyć odpowiednie opcje. A czasami czasami niektóre urządzenie nie bardzo chcą ze sobą poprawnie współpracować, nawet mimo tego ze sa od tego samego producenta.

szukaj w instrukcji tv i soundbara co powinno byc powłączane żeby zadziałało.

Edytowane przez Nygus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi