Skocz do zawartości
Bieniu

DP-600 czy DP-1600?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Mam dylemat co kupić DP-600 czy DP-1600. Odtwarzacz ten chciałbym wykorzystywać jako NET Player czyli ważna jest dla mnie poprawna obsługa napisów txt, sprawne działanie interfejsu sieciowego oraz obsługa szyfrowania WPA-PSK dla WiFi (z tego co wiem oba modele go obsługują). Mało ogólnie informacji jest w necie na temat modelu DP-1600. Jedyne co udało mi się znaleźć to skargi na problemy z polskimi ogonkami w napisach txt. Może mi to ktoś potwierdzić albo zdementować (może aktualizacja firmware albo użycie innego programu udostępniającego pliki z pc pomoże)? Za 1600tką przemawia lepszy wygląd, obsługa H.264/AVC oraz ponoć lepsze oprogramowanie. Ponoć bo nikt mi tego nie potwierdził. DP-600 jest jednak dużo tańszy (różnica 400 zł to sporo) i oferuje praktycznie to samo co młodszy brat. Umie ktoś mi pomóc i przedstawić jakieś opinie na temat tych odtwarzaczy? Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie h.264 to ogromna różnica. Poza tym o obu słyszałem tyle zlego, że czekam na coś nowego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Bieniu' post='57059' date='23.08.2007, 17:28 ']Witam
Mam dylemat co kupić DP-600 czy DP-1600. Odtwarzacz ten chciałbym wykorzystywać jako NET Player czyli ważna jest dla mnie poprawna obsługa napisów txt, sprawne działanie interfejsu sieciowego oraz obsługa szyfrowania WPA-PSK dla WiFi (z tego co wiem oba modele go obsługują). Mało ogólnie informacji jest w necie na temat modelu DP-1600. Jedyne co udało mi się znaleźć to skargi na problemy z polskimi ogonkami w napisach txt. Może mi to ktoś potwierdzić albo zdementować (może aktualizacja firmware albo użycie innego programu udostępniającego pliki z pc pomoże)? Za 1600tką przemawia lepszy wygląd, obsługa H.264/AVC oraz ponoć lepsze oprogramowanie. Ponoć bo nikt mi tego nie potwierdził. DP-600 jest jednak dużo tańszy (różnica 400 zł to sporo) i oferuje praktycznie to samo co młodszy brat. Umie ktoś mi pomóc i przedstawić jakieś opinie na temat tych odtwarzaczy? Z góry dziękuję za pomoc.[/quote]

Oba sa do bani, jesli zalezy Ci na polskich napisach. Lepiej poszukaj czegos innego, np. Snazio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poczytaj sobie troche i poogladaj zdjecia :-)

[url="http://www.hdforum.pl/showthread.php?t=1031"]http://www.hdforum.pl/showthread.php?t=1031[/url]

Pozdrawiam

braavoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam dp-600 wersja firmware 4.0.3a - przy tej wersji jest już dts, ale napisy są wyświetlane losowo dobrze lub źle (nie wiem od czego to zależy). W tej wersji nie mam sieci bezprzewodowej (tylko po kablu). W poprzedniej wersji 3.0.34 nie było dts-u, była za to sieć bezprzewodowa z szyfrowaniem, napisy wyświetlały sę bardzo dobrze, niestety zdazało sie, że odtwarzacz nie reagował na pilota (potzrebny był restatr). Radziłbym kupic cos innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam
Potwierdzam wypowiedzi jak wyżej / u mnie stoi jako podstawka pod TOSHIBE E1/nie kupować.
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sugeruję rozwazyć TVIX [url="http://www.tvix.co.kr/Eng/products/4100sh.aspx"]http://www.tvix.co.kr/Eng/products/4100sh.aspx[/url]
dostępny już w Polsce z polską gwarancją, w przeciwieństwie do Kissa nie ma żadnych problemów z siecią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A czy ten Kiss czyta pliki x264 z ripowane z BluRay albo Hddvd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem czy potrafi, ale nie potrafi odczytać płyty z magazynu pc komputer z filmem miecz jakiś tam (wg wydawcy 1080p)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='FullHD' post='99577' date='01.05.2008, 12:55 ']A czy ten Kiss czyta pliki x264 z ripowane z BluRay albo Hddvd[/quote]

Nie tak epoka odtwarzaczy . . . Popcorn, istar, Tvix tak ale nie Kiss...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
[quote name='Gmeru' post='99699' date='02.05.2008, 12:15 ']Nie tak epoka odtwarzaczy . . . Popcorn, istar, Tvix tak ale nie Kiss...[/quote]

Nie tykac!!! Ten sprzet mial byc all playerem w epoce "przed" BD/HDDVD... czyli .ts, HD z satki w mpeg2, wmvHD, wyskooktanowe mpeg4. Mial byc ale nigdy nie byl bo soft wolal o pomste do nieba, instrukcja/specyfikacja/to co na pudle bylo zwyklym oszukiwaniem biednego nabywcy (wyrazy wspolczucia dla kazdego kto przechodzil przez ten koszmar). Slowem - nie, nie, nie. Edytowane przez ein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miałem KISSa DP-1600 przez kilka dni pożyczonego od kolegi i muszę powiedzieć że się mocno rozczarowałem jego funkcjonalnością. Mimo najnowszego softu miałem problemy z WiFi i czasem nie wiadomo czemu z bardzo dużym opóźnieniem reagował na pilota. W porównaniu do opisywanego na forum Popcorna wypadał bardzo blado więc raczej przemyśl sprawę. Jeszcze 5 lat temu to była marka nowatorska ale teraz to tylko legenda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi