ebola1972 37 Napisano 9 Kwietnia 2023 Gregory-86 ile masz godzin przebiegu matrycy? Nie spotkałem się z tym przyciemnianiem po załączeniu wygaszacza. A próbowałeś zmienić tryb obrazu, zrobić reset samego trybu obrazu? To nie pomaga? Jakiś felerny masz ten tv. Czemu nie reklamujesz?Teraz się pobawiłem z ciekawości diagnostyką w każdym trybie obrazu. W każdym trybie jest ok za wyjątkiem trybu FM. W trybie FM wywala komunikat, że obraz jest niewyraźny i chce zresetować tryb obrazu. Próbowałem kilka razu i za każdym razem jest tak samo. Taka ciekawostka.Z ciekawości sprawdzaliście ile cykli odświeżania przeprowadził tv? Rozumiem, że to w menu serwisowym się to sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 9 Kwietnia 2023 (edytowane) Dziś seans Jurassic Park 3 w 4k ..oglądamy i cyk obraz sie zrobił ciemny i hdr uciekł całkiem. Wchodzę do menu tv i cyk obraz znowu jasny.Włączyłem ps5 i xbox i tez nadal brak hdru bylo ( mimo imfo ze jest) Koleiny reset fabryczny pomógł, włączyłem film i hdr był normalnie. Boże przecież ten telewizor padnie jeśli będę musiał robić reset fabryczny co dwa dni. Czysty Matrix 😕 🤔 Edytowane 9 Kwietnia 2023 przez cureman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 10 Kwietnia 2023 8 godzin temu, ebola1972 napisał: Gregory-86 ile masz godzin przebiegu matrycy? Nie spotkałem się z tym przyciemnianiem po załączeniu wygaszacza. A próbowałeś zmienić tryb obrazu, zrobić reset samego trybu obrazu? To nie pomaga? Jakiś felerny masz ten tv. Czemu nie reklamujesz? Teraz się pobawiłem z ciekawości diagnostyką w każdym trybie obrazu. W każdym trybie jest ok za wyjątkiem trybu FM. W trybie FM wywala komunikat, że obraz jest niewyraźny i chce zresetować tryb obrazu. Próbowałem kilka razu i za każdym razem jest tak samo. Taka ciekawostka. Z ciekawości sprawdzaliście ile cykli odświeżania przeprowadził tv? Rozumiem, że to w menu serwisowym się to sprawdza. Ile godzin przebiegu matrycy. Nie wiem. Jak to się sprawdza. Tak robiłem resety. Pomagają na chwile. Jak wejść do menu serwisowego. Potrzeby specjalny pilot jak w LG. ten problem z ciemnymi scenami to błąd software jakis egzemplarzy bo nie tylko ja to mam. Przyjedzie serwis jak do matrycy i powie ze wszystko zgodnie z norma, ze problemu nie widza. Ze skoro akcja dzieje się w nocy to musi być ciemno. Ze wymyślam. Jak z ta plama. Ze on żadnej plamy nie widzi. dziwne widza ja wszyscy. Tylko dla serwisu nie istnieje. tak jak napisałem na chwile pomaga reset fabryczny, sztuczki które opisałem i odłączanie z prądu. mam te 2 problemy. Jeden znikł. 2 pojawia się za każdym razem gdy przeprowadzam diagnostykę. w trybie filmmaker jak u ciebie. czujniki świata i tryby oszczędzania energii off. 7 godzin temu, cureman napisał: Dziś seans Jurassic Park 3 w 4k ..oglądamy i cyk obraz sie zrobił ciemny i hdr uciekł całkiem. Wchodzę do menu tv i cyk obraz znowu jasny.Włączyłem ps5 i xbox i tez nadal brak hdru bylo ( mimo imfo ze jest) Koleiny reset fabryczny pomógł, włączyłem film i hdr był normalnie. Boże przecież ten telewizor padnie jeśli będę musiał robić reset fabryczny co dwa dni. Czysty Matrix 😕 🤔 Pytanie czy system rejestruje te resety. Bo jeśli tak a tv padnie to powiedzą ze sami uszkodzilismy tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki1213 5 Napisano 10 Kwietnia 2023 Kurczę mega wam współczuje 😕 u mnie z HDR nie ma żadnych problemów, a jaki macie system numer ? Hdr w konsoli i filmach działa bez zarzutu, a sprawdziliście na YouTube na hdr czy robi to samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) 1430 na yt w ciemnych scenach to samo. W jasnych HDR aż wali po oczach. mowisz w konsoli. Ciekawe. Bo ja korzystam z tizenowskich aplikacji. Albowiem po podłączeniu Apple TV do tv po Hdmi. Kilka kabli. System się zacinał a podczas oglądania filmów były takie jakby sec przycięcia, szarpnięcia obrazu itp. Jakby obraz zacinał się na chwile. W LG oled obraz był mega płynny. Wiec korzystam z tizenowskich apek. Do tv mam jedynie podłączone soundbar po optyku bo po Hdmi było mega cicho. Nie wiem czy to wina soundbara czy tv. Ale raczej soundbara bo na LG było podobnie. Wówczas Samsung twierdził ze winę za to ponosi LG bo oni nie gwarantują kompatybilności z tv innych producentów. Teraz jest to samo. A soundbar po gwarancji wiec nic s tym nie zrobię. Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez Gregory-86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 10 Kwietnia 2023 24 minuty temu, Miki1213 napisał: Kurczę mega wam współczuje 😕 u mnie z HDR nie ma żadnych problemów, a jaki macie system numer ? Hdr w konsoli i filmach działa bez zarzutu, a sprawdziliście na YouTube na hdr czy robi to samo ? Sprawdzane na yt konsoli Xbox series x i ps5. Mam dużo płyt 4k. Raz hdr Ok, a raz jest kiepsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 10 Kwietnia 2023 26 minut temu, cureman napisał: Sprawdzane na yt konsoli Xbox series x i ps5. Mam dużo płyt 4k. Raz hdr Ok, a raz jest kiepsko A obraz na konsoli ci się nie zacina. U mnie jak podłączę Apple TV 4k po Hdmi to obraz się zacina. Występują mikroprzyciecia. Nie wiem dlaczego. Na LG było normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 10 Kwietnia 2023 15 minut temu, Gregory-86 napisał: A obraz na konsoli ci się nie zacina. U mnie jak podłączę Apple TV 4k po Hdmi to obraz się zacina. Występują mikroprzyciecia. Nie wiem dlaczego. Na LG było normalnie. Wszystko działa dziś normalnie, ale w głowie mam niepokój kiedy się znowu zgubi hdr 😕 🤔 U mnie gdy hdr przestaje być wyswietlany biały kolor robi się właśnie zimny ( co łatwo dostrzec na jasnym obrazie ) ciemne partie obrazu są ciemne i elementy które powinny świecić HDR są jak mgła. Parodia to jest 😀 36 minut temu, Gregory-86 napisał: A obraz na konsoli ci się nie zacina. U mnie jak podłączę Apple TV 4k po Hdmi to obraz się zacina. Występują mikroprzyciecia. Nie wiem dlaczego. Na LG było normalnie. Wszystko działa dziś normalnie, ale w głowie mam niepokój kiedy się znowu zgubi hdr 😕 🤔 U mnie gdy hdr przestaje być wyswietlany biały kolor robi się właśnie zimny ( co łatwo dostrzec na jasnym obrazie ) ciemne partie obrazu są ciemne i elementy które powinny świecić HDR są jak mgła. Parodia to jest 😀 Często serwis Samsunga ( parodia do kwadratu) każda wada czy usterka dla nich jest w normie i nigdy niczego nie mogą zobaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 10 Kwietnia 2023 Ilość przelatanych godzin można sprawdzić w aplikacji SmartThings w informacjach.We wszystkich trybach pojawia się flaga HDR, w trybie FMM flaga w ikonce nie jest wyświetlana, tak ma być?Od tygodnia mam pierwsze w życiu okulary, widzę dużo wyraźniej więc może wreszcie przyszedł czas na kalibrację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 10 Kwietnia 2023 890h wiec nic. LG kiedy poszedł w odstawke miał 12 700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pionier123 19 Napisano 10 Kwietnia 2023 Ilość przelatanych godzin można sprawdzić w aplikacji SmartThings w informacjach.We wszystkich trybach pojawia się flaga HDR, w trybie FMM flaga w ikonce nie jest wyświetlana, tak ma być?Od tygodnia mam pierwsze w życiu okulary, widzę dużo wyraźniej więc może wreszcie przyszedł czas na kalibrację.Gdzie ta flaga się pojawia, jak ją podejrzećWysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 10 Kwietnia 2023 Na dole w ikonkach tryby obrazu jak jest wyświetlany film.W ustawienia wejdź przyciskiem na pilocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pionier123 19 Napisano 10 Kwietnia 2023 Chodzi o tą Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu TapatalkaMinęło 18 minut i nie mogę edytować posta.Rzeczywiście ta ikona pokazuje dokładnie tryb wyświetlaniaWysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 10 Kwietnia 2023 Tak. A zobacz dla trybu Filmmaker czy jest HDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki1213 5 Napisano 10 Kwietnia 2023 Filmmaker chyba nie pokazuje czy jest hdr czy nie, dopiero jak sprawdzisz podświetlenie to widzisz ze przeskakuje. Na innych trybach normalnie pokazuje czy jest HDR czy nie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 10 Kwietnia 2023 31 minut temu, Miki1213 napisał: Filmmaker chyba nie pokazuje czy jest hdr czy nie, dopiero jak sprawdzisz podświetlenie to widzisz ze przeskakuje. Na innych trybach normalnie pokazuje czy jest HDR czy nie Dziwne powinno pokazywać w każdym trybie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pionier123 19 Napisano 10 Kwietnia 2023 Dla trybu FMM nie ma znaczka HDR.Odkryłem że materiały oglądane z TV box Nokia 8000 i C+ nie wyświetlają HDR, czy to zależy od kabla HDMI?Zakupiłem niby 2.1 ale pomimo że w ustawieniach jest opcja włączenia HDR to nie działa. Jak to włączyć? Jak zainstalować na TV aplikacje z pendrive Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) 12 minut temu, pionier123 napisał: Dla trybu FMM nie ma znaczka HDR. Odkryłem że materiały oglądane z TV box Nokia 8000 i C+ nie wyświetlają HDR, czy to zależy od kabla HDMI? Zakupiłem niby 2.1 ale pomimo że w ustawieniach jest opcja włączenia HDR to nie działa. Jak to włączyć? Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Ewidentnie masz coś nie tak. W trybie Filmmaker Mode pokazuje wyświetlanie HDR. Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez cureman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pionier123 19 Napisano 10 Kwietnia 2023 To pokaż zdjęcie ze znaczkiem HDR bo u mnie brak Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 10 Kwietnia 2023 10 minut temu, pionier123 napisał: To pokaż zdjęcie ze znaczkiem HDR bo u mnie brak Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Przecież masz pokazane na fotkach 😀 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki1213 5 Napisano 10 Kwietnia 2023 31 minut temu, cureman napisał: Ewidentnie masz coś nie tak. W trybie Filmmaker Mode pokazuje wyświetlanie HDR. Pokazujesz tutaj w centrum dla gry, ja mówię o odpaleniu netflixa czy hbo na tv to tego już nie uruchomisz i nie zobaczysz. A filmmaker wyglada tak jak kolega niżej pokazał( nie pokazuje czy jest hdr czy nie) dopiero widać to po podświetlenie ze robi pik do 50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) 3 minuty temu, Miki1213 napisał: Pokazujesz tutaj w centrum dla gry, ja mówię o odpaleniu netflixa czy hbo na tv to tego już nie uruchomisz i nie zobaczysz. A filmmaker wyglada tak jak kolega niżej pokazał( nie pokazuje czy jest hdr czy nie) dopiero widać to po podświetlenie ze robi pik do 50 😀😀😀Przecież oglądam oryginalna płytę 4k na ps5 w trybie filmmaker i masz hdr wyswietlony.Tutaj tryb gry wyłączony i jest tryb filmmaker 10 minut temu, cureman napisał: 😀😀😀Przecież oglądam oryginalna płytę 4k na ps5 w trybie filmmaker i masz hdr wyswietlony.Tutaj tryb gry wyłączony i jest tryb filmmaker Tak macie rację nie można podejrzeć hdr na dole. Mi pokazuje na górze hdr w trybie Filmmaker Mode https://youtu.be/5ue1BOPdrJA Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez cureman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 10 Kwietnia 2023 Poproszę was jeszcze o przeprowadzenie diagnostyki w trybie filmmaker. Czy komunikat "Obraz jest niewyraźny lub kolor jest dziwny" to kolejna niedoróbka softu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 10 Kwietnia 2023 8 minut temu, ebola1972 napisał: Poproszę was jeszcze o przeprowadzenie diagnostyki w trybie filmmaker. Czy komunikat "Obraz jest niewyraźny lub kolor jest dziwny" to kolejna niedoróbka softu. Sprawdzę później dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, ebola1972 napisał: Poproszę was jeszcze o przeprowadzenie diagnostyki w trybie filmmaker. Czy komunikat "Obraz jest niewyraźny lub kolor jest dziwny" to kolejna niedoróbka softu. To nie jest żadna niedoróbka systemu. Przejrzałem kilka pozycji. Disney, prime, Netflix. Porównałem z Sony a80j i obraz jest mega dziwny. W dzień jest świetny. Natomiast w pomieszczeniu oraz w wieczornych sesjach jest mega ciemny. poprawia się jeśli na 15 min odłączy się tv od prądu. Ale trzeba to zrobić na włączonym ekranie. I po włączeniu nie wolno doprowadzić do aktywacji wygaszacza ekranu. Czy ktoś wie jak go wyłączyć bo to on psuje ten obraz. Przynajmniej u mnie tak jest. Jeśli wygaszacz się nie włączy obraz jest ok jak zastartuje to już trzeba wtyczkę z gniazdka wyciągnąć. Jutro będę dzwonił do serwisu. Zobaczymy co powiedzą. Znając samsunga ze wymyślam. Jak z ta plama na wyswietlaczu. Ze oni żadnej plamy nie widza. Ze matryca i powłoka jest ok. Ciekawe widzi ja nawet mój 71 letni wujek. A specjaliści z samsunga nie Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez Gregory-86 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach