Skocz do zawartości
Gmeru

Test przełomowego Samsung OLED S95B. Najlepszy telewizor OLED na rynku!

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.03.2023 o 21:20, Miki1213 napisał:

To zmartwiłeś mnie dość mocno, wydaje mi się ze jest to wada fabryczna jakiś modeli, bo w internecie nie brakuje osób co im się to dzieje i każdemu co wymienili matryce to samo się stało znowu, chciałem bardzo by wymienili na nowa sztukę ale minęło 18 dni a nie 14… gdyby stało się w 14 to od ręki a tak serwis i też będzie matryca wymieniana 

Miałem to samo po 14 dniach użytkowania. Wymieniłem od ręki Na nowy tv 

Mam pytanie do grających na tym tv.

Czy używacie tej funkcji ? HGiG bo mam wrażenie że obraz w grach hdr jest lepszy z tą funkcja aktywowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze opcja HGiG poprawia obraz w grach (chba, że w samym TV jego implementacja jest zła).

Bez tej opcji w TV granie w HDR bywa czasami zaskakująco słabe.

Samsung ma to bardzo dobrze ogarnięte (do oprogramowania 1430) no i LG zawsze miało to w super jakości od C9  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, cureman napisał:

Miałem to samo po 14 dniach użytkowania. Wymieniłem od ręki Na nowy tv 

Mam pytanie do grających na tym tv.

Czy używacie tej funkcji ? HGiG bo mam wrażenie że obraz w grach hdr jest lepszy z tą funkcja aktywowana.

Tak zdecydowanie poprawia jakość, warto mieć aktywowane, do grania jest naprawdę świetny 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno GŁUPIE pytanie. Bawię się różnymi ustawieniami obrazu. Nie zawsze jestem zadowolony z efektu, więc mogę spokojnie telewizor resetować potem do ustawień fabrycznych? Czy ma to jakiś negatywny wpływ na sam telewizor i jakość obrazu ? Po takim resecie obraz będzie zawsze taki jak wyjechał z fabryki? Może banalne pytanie, ale kto pyta nie błądzi. Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, qazar napisał:

Tak, teoretycznie będzie jak z fabryki 🙂

Teoretycznie ? Czyli coś się może zmienić na minus po resecie fabrycznym z pilota ? 🫣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, cureman napisał:

Jeszcze jedno GŁUPIE pytanie. Bawię się różnymi ustawieniami obrazu. Nie zawsze jestem zadowolony z efektu, więc mogę spokojnie telewizor resetować potem do ustawień fabrycznych? Czy ma to jakiś negatywny wpływ na sam telewizor i jakość obrazu ? Po takim resecie obraz będzie zawsze taki jak wyjechał z fabryki? Może banalne pytanie, ale kto pyta nie błądzi. Pozdrawiam 

Zachęcam do kalibracji, jestem po i jest to zupełnie inny obraz, jakość jest niesamowita i różnice bardzo ogromne pomimo mojej kalibracji na oko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, cureman napisał:

Teoretycznie ? Czyli coś się może zmienić na minus po resecie fabrycznym z pilota ? 🫣

Na oko ciężko to stwierdzić ale wyglada na oryginalne doznania po resecie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Miki1213 napisał:

Zachęcam do kalibracji, jestem po i jest to zupełnie inny obraz, jakość jest niesamowita i różnice bardzo ogromne pomimo mojej kalibracji na oko. 

Ja chyba jednak wrócę do Oled LG G2 

Coś mi ciągle nie pasuje ten Samsung.

Nie wiem co jest ale nie jestem jednak 100% zadowolony :( 

myślę jeszcze o Sony 95k 

27 minut temu, cureman napisał:

Ja chyba jednak wrócę do Oled LG G2 

Coś mi ciągle nie pasuje ten Samsung.

Nie wiem co jest ale nie jestem jednak 100% zadowolony :(

myślę jeszcze o Sony 95k 

Co lepiej brać G2 czy Sony 95k ? Wiem że Sony dość droższe, warto dopłacać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, qazar napisał:

A jakie treści głównie konsumujesz ?

W tym samsungu nowy Tizen to tragedia, tyle klikania. Starsza wersja była wygodniejsza.

Treści to filmy z płyt 4k I granie ps5/ xbox series x 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam A95K i jestem bardzo zadowolony, mam do porównania A90J, który jest na matrycy LG Evo i widać znaczną różnicę.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam czy w Sony się nie klika pilotem ? Ja też początkowo narzekałem na system i pilota ale wszystko co nowe sprawia problemy. Nie jest intuicyjne ale tak jak pisałem wcześniej jedyne co mi brakuje to kursor z LG

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Sk_uter napisał:

Ja mam A95K i jestem bardzo zadowolony, mam do porównania A90J, który jest na matrycy LG Evo i widać znaczną różnicę.

Do gier Sony jest jednym z najgorszych wyborów 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, qazar napisał:

Ja mam A95K pod konsolę PS5 i złego słowa nie powiem. Ale nie mam porównania do innych tv z podobnej półki więc może dlatego :)

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, qazar napisał:

No ja dużo gram i czytałem że ten Sony to bieda do grania przy samsungu czy LG. Wezmę G2 

30 minut temu, maty5ek napisał:

Ja mam A95K pod konsolę PS5 i złego słowa nie powiem. Ale nie mam porównania do innych tv z podobnej półki więc może dlatego :)

Sony jest wykastrowany znacznie w trybie gra. Wystarczy zobaczyć porównania, aż byłem zdziwiony ze tv za tyle kasy ma takie braki w tym trybie 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakich brakach mowa? Jeśli zależy Ci na grach to polecam A95L ma dużo usprawnień do gier w tym jednocześnie odpalenie Dolby Vision i 120 Hz z tego co Vincent pisał

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I całe 2 złącza HDMI 2.1, nie wiadomo co dalej z DV 120hz low inputlag, raczkujący gamę center. Ja wiem ze to fanów Sony martwi, ale Samsung i LG to obecnie 2 najlepsze tv dla graczy 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem czego ludzie się czepiają tych hdmi. Mi wystarczy nawet jedno. Zazwyczaj wszystko łączy się z amplitunerem czy soundbarem do którego masz kilka wejść hdmi i problem z głowy.

• Plusik 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tobie wystarczy jedno, innym nie. Rozumiesz, że nie jesteś pępkiem świata ?

LG i Samsung maja 4 pełnoprawne, pełne HDMi 2.1 Sony nie. Jak ktoś ma X i PS5 plus PC to jest krucho. 
kolego a które soundbary maja HDMI 2.1 i ile ich mają ? 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sledze, aż tak tematu soundbarów, ale Sony wydaje mi się, że ma albo JBL 9.1. Mnie bardziej amplitunery interesują gdzie masz nawet 5 wejść

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wszystkim.

Dzisiaj mój 55s95b, po niecałych 4 miesiącach używania, wywalił takiego oto pięknego zielonego piksela. A taki byłem z niego zadowolony. Jutro zgłoszenie do Samsunga, zobaczymy jak podejdą do sprawy.

IMG_20230320_194946.jpg

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dopuszczasz myśl, ze niektórzy nie chcą podłączać przez AVR bo albo są problemy albo w ogóle to HDMI nie działa jak należy ? Dlatego są tacy dla których 2 jest Ok a są tacy dla których nie jest Ok

• Lubię 1
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pewnie, że tak, ale zawsze jest wyjście z sytuacji. Więc teraz warto zobaczyć co pokaże A95L, który ma coś w grach jeszcze zmienić.

Ja mojego A95K używam głównie do filmów. To obraz super, a Xbox sporadycznie odpalony, ale też widać fajną jakość. Mi aż tak nie przeszkadza input lag, więc w HDR gry fajnie wyglądają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi