TOmeKK 2 Napisano 6 Listopada 2007 [quote name='cuba' post='66514' date='05.11.2007, 22:27 ']Czytaj lub poczytaj mi mamo były kiedyś takie książeczki dla dzieci - przez to muszę zacytować się Sam, bo albo mnie olewasz i nie czytasz ,tego co piszę lub z góry negujesz. Cytat:" A co do regulacji każdego koloru to na 100 % XD1 ją ma po Componencie a XL 2 i X20 nie." koniec cytatu ---- to też kolejny raz zanegujesz. Jak wszyscy będziemy pracować charytatywnie to nie długo będziemy mieć ----- można napisać ----- Japonię - Irlandię -- Polskę ----- wolny wybór. A konkret zaczyna się wtedy, gdy sami zaczynamy od siebie - poproszę twoją fotkę TV Sharpa z jutrzejszą gazetką brukową byś nie zbankrutował przy je zakupie. Mam na myśli gazetkę a nie Sharpa . Pozdrawiam i życzę miłego oglądania. __________________________________________________________ Żeby nam się chciało tak jak nam się nie chce Wszyscy chwalą się, co mają. A mnie się nie chce. ---------------------------------------------------------------------------------[/quote] Chłopie, widzisz gdzieś regulację, której NIE MA, więc żeby to udowodnić, ktoś ci grzecznie proponuje, żebyś zrobił print screen, a ty negujesz, że mam telewizor??? To nie ma sensu. Napisz sorry, pomyliłem się, wydawało mi się, etc, trzeba umieć sie przyznać do błędów. Mam 46xd1 i to ci powinno wystarczyć, nie czytam brukowców. End of topic dla mnie. Pozdr. prawie wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy66 6 Napisano 6 Listopada 2007 Wracając do tematu (dla znających j.franc - nie przypadkowo - to dodatkowo będzie komentarz do "coponiektórych" - [b]revenons a nos moutons[/b] ) --------------------------------------- Cały czas na różnych forach zagranicznych i polskich toczy się dyskusja o rodzaju panelu X20 i XL2 - 8bit? 10bit? obróbka etc. No to jest odpowiuedź od Sharp UK [quote]All X20 and XL2 signal processing power is 10bit. However only the XL2s have the PANEL processing required to display 10bit. All X20 models can therefore only display 8bit. Therefore the information on www.sharp.co.uk is correct.[/quote] Czyli jeszcze jedna różnica pomiędzy X20/XL2 potwierdzająca wyższość XL2 i potwierdzająca, że X20 to bardziej taki upgrade XD1 (skądinąd udany imo) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano 6 Listopada 2007 [quote name='_MarSs_' post='66647' date='06.11.2007, 15:07 ']Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj, ale tak milcząco już nie wytrzymałem. [b]Cuba[/b] - jesteś wulgarny, nadwrażliwy i sam się nakręcasz tym co piszesz tak jakbyś na jakichś psychotropach jechał, pohamuj chłopie bo się wykończysz. Piszesz swoją opinię -OK, ale pozwól innym na swoje i nie obrażaj (bronisz jakichś wyimaginowanych ludków przed osądzeniem o pedalstwo, a jednocześnie obrażasz konkretnych - jak Ci odwagi wystarczy to przeproś za swoje ostatnie 3 czy 4 posty i może jeszcze wyjdziesz z tego z twarzą). [b]TomeKK[/b] - olej gościa i się nie stresuj. Mi wygląda koleś (Cuba) na jakiegoś gówniarza co naczytał się w googlach i się wymądrza, był a Saturnie i potestował i jeszcze chce zdjęć z gazetami - tu poszedł po całości.[/quote] Obrażać może i umiesz - i nic więcej bo jak byś był taki mądry i wykształcony to byś nie czytał tego forum tylko kupował według swojej wiedzy - a tak nadal czytasz te głupoty i wierzysz w sukces że kupisz TV według tego co sobie poukładałeś w głowie - niekoniecznie dobrze. Co do wieku i mojej wiedzy mógłbym być dziadkiem twoich dzieci jak byś spotkał moją córkę w odpowiednim czasie swojego życia - jeśli jesteś ciekawy ile mam lat i co ukończyłem odnośnie informatyki - to pisz na PW - miło i przyjezdnie to może ci odpiszę. Jak byś czytał to forum i nie wyrywał się na lidera pisania głupot - to może byś miał szanse w PIS-ie. A zdjęcie z gazetą daje potwierdzenie takie, a żeby eliminować takich oszołomów jak ty, co dużo krzyczą i nic nie mają. Odnośnie dyskusji już wiele razy pisałem że matryce 42 cale - 46 cali - 52 cale to nie te same matryce i nawet w serii o tym samym rozmiarze matrycy mogą być wyjątki na plus lub minus - gdybyś to człowieku zauważył to byś nie dyskutował i nie darł mordy że ktoś pisze głupoty i a ty jesteś fenomenem - widzisz i czytasz to co chcesz przeczytać i zobaczyć jak również kupić tylko to na co cię stać więc nie obrażaj nikogo bo jak kupisz sobie Sharpa 52 cale - to wtedy podyskutujemy – na razie widzę że jesteś na etapie tworzenia listy co by miało być w tym TV. Piszesz MarSS cytuję: " - osobiście również zauważałem brak bieli w XL2 jednak nie we wszystkich rozmiarach, najlepszą biel miał 42" zaś najgorszą niestety, 46” który prawie, że kupiłem; - nie wiem czy to problemy z jakością produkcji czy też standardowy rozrzut produkcyjny, ale poszczególne egzemplarze TV tej samej serii różnią się obrazem na tych samych ustawieniach i dotyczy to wszystkich producentów (kiedyś popularne było dzielenie się swoimi ustawieniami na forach np dotyczących monitorów LCD, ale w przypadku TV LCD traci to sens i chyba tylko kalibracja z zastosowaniem "kolorymetru" czy jak tam go zwą ma sens). : " koniec cytatu I tu w twoje wypowiedzi zawarta jest cała prawda o Sharpie bo tu o tym piszemy - potwierdzasz wszystko to co jest złe w Sharpie i to o co się tu walczy aby pisać prawdę że TV Sharpa to sztuka jak los na loterii albo błędy produkcyjne albo wady poparte złą jakością - no i tu dopiszę od siebie Obudowa Sharpa nie zmienia się w ogóle tyko Sharp zmienia Ramkę frontową i pisze żę to nowy model. Odnośnie regulacji o której pisze występuje i jest na 100 % napisałem o tym TU. Napisano 06.11.2007, 06:26 - proszę szukać po dacie i godzinie - oczywiście nadal rozmawiamy o rozmiarze 52 cale - i jeszcze jedno proszę zauważyć że nie wszystkie TV nawet z tej samej serii muszą mieć to samo wgrane oprogramowanie np. te które idą na zachód i mają lepsze parametry mogą mieś oprogramowanie z regulacją . Na Polskę mogą mieć np. tylko te, które ubgrejdowano na wady początkowe - gdzie w Niemczech zwracano całe serie do producenta - gdzie wgrywano nowy soft i wypychano na inny rynek np. Polski w promocyjnej cenie. TOmeKK pisze. Cytat : " Napisz sorry, pomyliłem się, wydawało mi się, etc, trzeba umieć sie przyznać do błędów. Mam 46xd1 i to ci powinno wystarczyć, nie czytam brukowców. End of topic dla mnie. : " Chłopie nie unoś się masz to co masz - jam mam to co mam i widzimy to co widzimy. A z ta gazeta to żart - to tobie zachciało się dowodów dokumentowanych fotkami bo ci się nie chce nawet przejrzeć instrukcji - ja to wczoraj zrobiłem - ale czy to coś zmieni że sobie coś udowodnimy - przyjmij to jako dyskusję i możliwość skorzystania z opcji o których nie każdy wie. Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian_wierzbicki 6 Napisano 7 Listopada 2007 (edytowane) TOmeKK pisze. Cytat : " Napisz sorry, pomyliłem się, wydawało mi się, etc, trzeba umieć sie przyznać do błędów. Mam 46xd1 i to ci powinno wystarczyć, nie czytam brukowców. End of topic dla mnie. : " Napisał Cuba Chłopie nie unoś się masz to co masz - jam mam to co mam i widzimy to co widzimy. A z ta gazeta to żart - to tobie zachciało się dowodów dokumentowanych fotkami bo ci się nie chce nawet przejrzeć instrukcji - ja to wczoraj zrobiłem - ale czy to coś zmieni że sobie coś udowodnimy - przyjmij to jako dyskusję i możliwość skorzystania z opcji o których nie każdy wie. Pozdrawiam . [/quote] Nie chodzi o to żeby coś udowadniać, tylko jeśli odkryłeś regulacje o których nikt nie wiedział to TOmeKK chciał żebyś podzielił się tą wiedzą z pozostałymi zainterosowanymi. Właśnie dlatego że zna instrukcję . Sygnał PC i komponent są odbierane w XD1 przez to samo złącze DSub. Tylko w menu TV wybierasz:PC i jest regulacja, lub komponent i regulacji NIEMA XD1 był telewizorem na który wielu czekało że będzie tym naj..... Dzisiaj jest w czym wybierać , ceny spadają i coraz więcej ludzi stać na nowy TV. my od roku cieszymy się obrazem HD za cenę XD1 46 cali sprzed roku dziś kupisz 52XL2 i topowy HDDVD Toshiby. Pozdrawiam Edytowane 7 Listopada 2007 przez marian_wierzbicki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 7 Listopada 2007 Prośba do kolegów wyżej (m.in. do cuba ale i całej reszty). Proszę o dyskusje na temat Sharpa a nie o rodzinach, córkach. Bez emocji bo pogadamy inaczej. I proszę o cytowanie normalne postów bo nie da się tego czytać (mamy przecież tagi do cytowania). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano 7 Listopada 2007 [quote name='marian_wierzbicki' post='66799' date='07.11.2007, 12:09 ']Sygnał PC i komponent są odbierane w XD1 przez to samo złącze DSub. Tylko w menu TV wybierasz:PC i jest regulacja, lub komponent i regulacji NIEMA[/quote] Nic dodać nic ująć............ Ps . Jak tylko będę miał sposobność dostępu do XD 1 postaram się to udokumentować. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy66 6 Napisano 7 Listopada 2007 [quote name='marian_wierzbicki' post='66799' date='07.11.2007, 10:09 ']Sygnał PC i komponent są odbierane w XD1 przez to samo złącze DSub. Tylko w menu TV wybierasz:PC i jest regulacja, lub komponent i regulacji NIEMA[/quote] i drugi fragment : [quote]Nic dodać nic ująć............[/quote] Jak rozumiem miało to być udowodnienie tez wcześniejszych @cuba - piszemy to samo ale nie do końca rozumiemy to samo. A krawat nie może być zielony i czerwony jednocześnie. Problem tkwi w tym, że Sharp ma (w odróżnieniu od niektórych, innych TV LCD) możliwość oddzielnego regulowania parametrów (zapamiętywanych) obrazu dla różnych wejść (inne dla HDMI 5 i 6, Euro,..). Więc ustawienie na wejściu komputerowym obrazu [b]NIE oznacza TAKIEGO SAMEGO ustawienia[/b] obrazu na wejściu np HDMI. Jak wybierzesz wejście PC - regulujesz kolory - ale zapomnij o oglądaniu HD (w końcu to jest FullHD LCD) a jak wybierzesz component, hdmi - to nie masz regulacji każdego koloru oddzielnie i możesz ogladać HD. (1080i). pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano 8 Listopada 2007 OK bez kłótni i dalszego rozrywania szat. Już napisałem nie mam możliwości na dzień dzisiejszy tego sprawdzić jak tylko się taka sposobność nadarzy to się postaram udokumentować. Jak niema racji - będziecie żądać satysfakcji Kończę, bo zaczynam do rymu pisać. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy66 6 Napisano 19 Listopada 2007 Po kilku/kilkunastu tygodniach obecności na rynku modeli XL2 i X20 zauważyłem pewną prawidłowość - osoby, które miały zamiar kupić 42/46/52 XL2 w końcu lądują w domu z .... X20. Nie jest to żadne badanie ale czysta analiza ilości postów/zakupów/zainteresowania na stronach forum angielskich i francuskich. Zdaje się, że do klientów nie dociera informacja o wyższości XL2 nad X20 . Liczy się cena - a ta jest (znaczy różnica pomiędzy ekwiwalentnymi modelami) zbyt duża. Zdaje się, że po nowym roku możemy spodziewać się obniżek cen ..... XL2. Czyli summa summarum - dobra wiadomość. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ulan 0 Napisano 19 Listopada 2007 [quote name='nowy66' post='68706' date='19.11.2007, 17:29 ']Po kilku/kilkunastu tygodniach obecności na rynku modeli XL2 i X20 zauważyłem pewną prawidłowość - osoby, które miały zamiar kupić 42/46/52 XL2 w końcu lądują w domu z .... X20. Nie jest to żadne badanie ale czysta analiza ilości postów/zakupów/zainteresowania na stronach forum angielskich i francuskich. Zdaje się, że do klientów nie dociera informacja o wyższości XL2 nad X20 . Liczy się cena - a ta jest (znaczy różnica pomiędzy ekwiwalentnymi modelami) zbyt duża. Zdaje się, że po nowym roku możemy spodziewać się obniżek cen ..... XL2. Czyli summa summarum - dobra wiadomość. pzdr[/quote] ja mam już prawie 2 miesiące 52 X20E i jestem z niego bardzo zadowolony, zero problemow, wszystko jak dla mnie pięknie gra i buczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Espero 0 Napisano 19 Listopada 2007 [quote name='ulan' post='68708' date='19.11.2007, 17:36 ']ja mam już prawie 2 miesiące 52 X20E i jestem z niego bardzo zadowolony, zero problemow, wszystko jak dla mnie pięknie gra i buczy...[/quote] ... z tym buczeniem to ... obys nie zapeszyl ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur k 0 Napisano 23 Listopada 2007 Witam, od paru dni mam 52XL2E i jestem jak narazie zadowolony, co prawda cygnał mam tylko ze zwykłego DVD i Polsatu a komputera niechce mi sie przenosić. Może ktoś odpowie czy ma sens kupować DVD z przeskalowaniem do 1080 czy dać sobie spokój. HDDVD czy Blue Ray chyba jeszcze niema sensu bo dla tych paru dostępnych tytułów to moim zdaniem bez sensu. Co myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy66 6 Napisano 25 Listopada 2007 Na stronach niemieckich pojawił się upgrade do serii XL2 Nie bardzo wiem na czym on ma polegać. Podany jest opis jak wgrać. Na stronach francuskich juz ktoś wgrał ten nowy soft. Według informacji nic nie zmieniło sie w opisie softu- a czy w działaniu?? tutaj linki : [url="http://www.sharp.de/softwareupdates/lcd-tv/lc424652XL2E_basis.html"]http://www.sharp.de/softwareupdates/lcd-tv...XL2E_basis.html[/url] i opis w pdf [url="http://www.sharp.de/softwareupdates/lcd-tv/XL2_x20_Software_Update.pdf"]http://www.sharp.de/softwareupdates/lcd-tv...ware_Update.pdf[/url] Czy szprechający mogą coś opowedziec na czym to-to polega i co upgrad'uje? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AreckiW 6 Napisano 25 Listopada 2007 [quote name='Artur k' post='69417' date='24.11.2007, 00:01 ']Witam, od paru dni mam 52XL2E i jestem jak narazie zadowolony, co prawda cygnał mam tylko ze zwykłego DVD i Polsatu a komputera niechce mi sie przenosić. Może ktoś odpowie czy ma sens kupować DVD z przeskalowaniem do 1080 czy dać sobie spokój. HDDVD czy Blue Ray chyba jeszcze niema sensu bo dla tych paru dostępnych tytułów to moim zdaniem bez sensu. Co myślicie ?[/quote] player HD warto, bo dopiero TV wyszczerzy zęby... ale najlepiej IMO to poczekać do stycznia, wtedy wskoczy Samsung BD-UP5000, kombik, w cenie "letko" ponad 2k, ze świetnym skalerem HQV Reon Silicon Optix i masz wszystko w jednym: HD DVD, BR, DVD w 1080p, w cenie zwykłego DVD z górnej półki (np. jakiegoś Denonka), a co do tytułów, to w Polsce już prawie setka, a na świecie blisko tysiąc i rośnie bardzo szybko, więc pora zbierać kaskę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur k 0 Napisano 26 Listopada 2007 Przeprowadzałem właśnie up'grade softu w 52XL2E ale jakoś wersja się nie zmienia mimo że pisze że poszło OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy66 6 Napisano 27 Listopada 2007 Gorące info dla zainteresowanych (a raczej zdecydowanych) : w MM KingCross Poznań/Marcelin ul Bukowska stoi 52XL2 w cenie .... 10 990. A obok 52X20E w cenie .... 15 990. Są dwie sztuki. Jestem pewien, że powinno być odwrotnie. W systemie mają to samo - czyli - tylko brać! Dopóki nie zorientują się, że jest błąd. Cena wystawiona jest ofertą w rozumieniu prawa.... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur k 0 Napisano 27 Listopada 2007 [quote name='nowy66' post='69975' date='27.11.2007, 11:19 ']Gorące info dla zainteresowanych (a raczej zdecydowanych) : w MM KingCross Poznań/Marcelin ul Bukowska stoi 52XL2 w cenie .... 10 990. A obok 52X20E w cenie .... 15 990. Są dwie sztuki. Jestem pewien, że powinno być odwrotnie. W systemie mają to samo - czyli - tylko brać! Dopóki nie zorientują się, że jest błąd. Cena wystawiona jest ofertą w rozumieniu prawa.... pzdr[/quote] Za 52XL2E dałem 11400,00 w Komputroniku, więc nie taka znowu okazja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur k 0 Napisano 27 Listopada 2007 Dzisiaj zmienili ten soft do XL2E i teraz działa, mam nową wersję ale zmian nie stwierdziłem jakichś widocznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DZIELNA6 0 Napisano 16 Grudnia 2007 Mam pytanie, czy 52XL2E ma obracaną podstawkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy66 6 Napisano 16 Grudnia 2007 [quote name='DZIELNA6' post='73881' date='16.12.2007, 12:52 ']Mam pytanie, czy 52XL2E ma obracaną podstawkę.[/quote] Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatriXP 0 Napisano 11 Lutego 2008 Mam pytanie, czy ktoś orientuje się ile kosztuje 46XL2E w Saturnie, pytam bo w Poznaniu mają właśnie otwierać i może z tej okazji będą jakieś promocje, a cena promocyjna może być atrakcyjna jeżeli normalnie kosztuje ok 8k a nie jak w MM prawie 10k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czaras1 0 Napisano 16 Lutego 2008 [quote name='MatriXP' post='85011' date='11.02.2008, 13:36 ']Mam pytanie, czy ktoś orientuje się ile kosztuje 46XL2E w Saturnie, pytam bo w Poznaniu mają właśnie otwierać i może z tej okazji będą jakieś promocje, a cena promocyjna może być atrakcyjna jeżeli normalnie kosztuje ok 8k a nie jak w MM prawie 10k [/quote] heh to widze, ze jest nas juz dwoch MatriXP chetnych na ten model z poznanskiego Saturna miejmy nadzieje, ze nie rzuca na sklep jednej sztuki, bo nie chcialbym nikogo skrzywdzic , a szczegolnie forumowicz z hdtvpolska just kidding of course Tak szczerze mowiac, nie sadze zebym sie zdecydowal, bo cena na moj nos nie bedzie nizsza niz te 8 tys, za ktore spokojnie mozesz go nabyc w ktoryms sklepie ze Skapca. Jesli jednak jakims cudem bylby za ok.7 tys. w Saturnie, to bede bral na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach