nemez 0 Napisano 2 Czerwca 2022 Powitać. Mam do Was prośbę. Stoję przed wyborem nowego TV. Do tej pory korzystałem z produktów Sony, ale po zasięgnięciu kilku opinii stwierdziłem, że czas na zmianę. Do produktów Samsunga mam awersję i na pewno nie pójdę w tym kierunku. zacząłem przeglądać telewizory Philips i LG. Wybór padł na drugą markę. Zastanawiam sie nad dwoma modelami w rozmiarze 50 cali: Telewizor LG 50NANO863PA DVB-T2/HEVC Telewizor LG 50NANO853PA DVB-T2/HEVC Bardzo Was proszę o opinie który wybrać ? czy wg Was to dobre modele ? telewizor będzie w mieszkaniu ( blok ) w dość jasnym pomieszczeniu, ale nie przesadnie nasłonecznionym. Odległość TV miejsce oglądania 4 metry bez paru cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
And.N 3 Napisano 2 Czerwca 2022 Z odległości 4m to min. 65 cali. Sam oglądam z podobnej odległości (3,5m) i mam TV 55 cali. Następny będzie na pewno większy, czyli 65 cali. Chyba, że nie masz warunków na większy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 745 Napisano 2 Czerwca 2022 Zrób ankietę to pomożemy 👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemez 0 Napisano 3 Czerwca 2022 14 godzin temu, Xisiek napisał: Zrób ankietę to pomożemy 👍 Jaką ankiete ? Nie bardzo wiem o co chodzi. Jestem tu od wczoraj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kola01 0 Napisano 3 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 2.06.2022 o 09:23, nemez napisał: Powitać. Mam do Was prośbę. Stoję przed wyborem nowego TV. Do tej pory korzystałem z produktów Sony, ale po zasięgnięciu kilku opinii stwierdziłem, że czas na zmianę. Do produktów Samsunga mam awersję i na pewno nie pójdę w tym kierunku. zacząłem przeglądać telewizory Philips i LG. Wybór padł na drugą markę. Zastanawiam sie nad dwoma modelami w rozmiarze 50 cali: Telewizor LG 50NANO863PA DVB-T2/HEVC Telewizor LG 50NANO853PA DVB-T2/HEVC Bardzo Was proszę o opinie który wybrać ? czy wg Was to dobre modele ? telewizor będzie w mieszkaniu ( blok ) w dość jasnym pomieszczeniu, ale nie przesadnie nasłonecznionym. Odległość TV miejsce oglądania 4 metry bez paru cm. 50" dobre jest do okazjonalnego oglądania z 2-2,5m ale nawet i z tej odległości po czasie wydaje się ciut za mały. Z 4m to 65" skromnie wygląda. Ostatecznie może zostać ale optymalny wybór to bliżej 77" ale zdecydowanie nie 50" LG raczej sobie odpuść z uwagi na co najwyżej przeciętną jakość obrazu i słaby OS bez połowy kodeków audio i z małą ilością aplikacji. Jak masz ograniczony budżet to weź chociaż TCL 65C728 a najlepiej 65C825. Pod każdym względem oba będą dużo lepsze od proponowanych przez Ciebie LG. Edytowane 3 Czerwca 2022 przez kola01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemez 0 Napisano 3 Czerwca 2022 22 minuty temu, kola01 napisał: 50" dobre jest do okazjonalnego oglądania z 2-2,5m ale nawet i z tej odległości po czasie wydaje się ciut za mały. Z 4m to 65" skromnie wygląda. Ostatecznie może zostać ale optymalny wybór to bliżej 77" ale zdecydowanie nie 50" LG raczej sobie odpuść z uwagi na co najwyżej przeciętną jakość obrazu i słaby OS bez połowy kodeków audio i z małą ilością aplikacji. Jak masz ograniczony budżet to weź chociaż TCL 65C728 a najlepiej 65C825. Pod każdym względem oba będą dużo lepsze od proponowanych przez Ciebie LG. Dziękuje za odpowiedź. W między czasie też poczytałem o podświetleniu matrycy w tych modelach. Rozwiązanie które stosuje LG w tych dwóch modelach raczej je dyskwalifikuje. Direct pożądane. Budżet nie stanowi problemu, ale średnio mi sie widzi wydanie 5-6 tysięcy. Raczej szukam dobrego rozwiązania ( do 55 cali ) do 4 tyś. A jaka jest Twoja opinia na temat Telewizor Philips 50PUS8506/12 DVB-T2/HEVC Już pomijając gabaryt telewizora ? Ma on służyć do oglądania filmów, seriali, bajek, sportu. No i na pewno aplikacje....Zależy mi na bezawaryjnym sprzęcie i fajnym komforcie oglądania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 745 Napisano 4 Czerwca 2022 Poszperaj nieco po forum, opcja szukaj znajdziesz ankietę. Póki co wskazujesz przeciętne tv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach