Skocz do zawartości
pmcomp

Mission Impossible 2 i III

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wreszcie miałem trochę czasu aby cos pooglądać więc zabrałem się za trylogię.
Zacząłem od wersji III. Wersja zakupiona w Niemczech, all regions.
Wydanie raczej standardowe, dźwięk w zwykłym DD 5.1 (oglądałem w angielskiej), angielskie napisy, dwupłytowe, na drugim dysku mnóstwo dodatków których oczywiście nie obejrzałem :P .
Obraz dobry, nawet więcej niż dobry ale miałem porównanie tylko do DVD, wersji z SAT się nie dorobiłem.
Większe wrażenie, jak najbardziej pozytywne wywarła na mnie jednak część 2 któą znam na wylot. Porównania robiłem do wersji DVD i dwóch różnych wersji z SAT. Obraz rewelacja. Jeden minus na jakim złapałem tą edycję to w secenie "kradzieży naszyjnika, przypominam w ogromnych cimnościach, zauważyłem granatowe przebarwienia na czarnym tle garniturów.
Poza tym mnia.
Polecam wszystkim miłośnikom MIF.
Szkoda tylko że dźwięk TYLKO DD5.1.
Aż chciało by się posłuchac nieskompresowanego.

Pozdrawiam

PS. zamówiłem mój film No1 czyli The Fifth Element w nowej zremasterowanej wersji. Jak przyjdzie to pewnie obejrzę, pewnie padnę z wrażenia na kolana i ... nie będę w stanie nic napisać :P:P:P

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
powiedz mi jakiego uzywasz amplitunera? ja przymierzam sie kupic onkyo 875 jak bede mial wiecej kasy , a jak sie nie uda to 605, oba nowe modele 2007/2008, rozumiem tam gdzie jest TrueHD czy DTS-HD to tym sie delektujesz? czy tylko DD/PCM 5.1?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

II kosi, III jest trochę gorsza moim zdaniem. Obraz na III jak dla mnie lepszy od II :P (są w II takie sceny jak napisał pmcomp - trochę szumów widać w ciemnościach ale to pikuś) Ale II ogólnie przekozacka a wiele scen rządzi i oglądam je na BD wiele wiele razy : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='emigrant' post='55070' date='02.08.2007, 21:17 ']powiedz mi jakiego uzywasz amplitunera? ja przymierzam sie kupic onkyo 875 jak bede mial wiecej kasy , a jak sie nie uda to 605, oba nowe modele 2007/2008, rozumiem tam gdzie jest TrueHD czy DTS-HD to tym sie delektujesz? czy tylko DD/PCM 5.1?[/quote]

Nie używam amplitunera. Uzywam procesora Tag McLaren ale korzystam głównie przy BD z wejścia 5.1 gdzie Tag pracuje jako wysokiej klasy przedwzmacniacz analogowy.
Nowe formaty dekodowane są na pokładzie BD Panasa czyli model 10A: DTS HD HR, DD+ i Dolby TrueHD (brak niestety DTS HD MA) oraz nieskompresowany PCM i przesyłane analogowo do procesora.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi