Aslain 2 Napisano 12 Marca 2022 (edytowane) Witam, Od jakiegoś nieokreślonego ostatniego czasu aplikacje wieszają się częściej niż rzadziej na moim LG OLED CX. Oprogramowanie jest najnowsze, internet z UPC (testowane zarówno jako połączenie LAN jak i Wifi). Objawia się to mniej więcej tak na WebOs: - oglądam sobie Netflixa nagle wychodzi mi z aplikacji bez komunikatu i leci sobie kablówka z upc, lub mam ekran domyślny tv (jak wszystkie zródła wyłączone) - oglądam Youtube i tak samo - oglądam Player.pl tak samo, lub ewentualnie komunikat jak ten: https://i.imgur.com/CiMhcuG.jpg - oglądam HBO Max (od paru dni), na początku wszystko ok, trzeciego dnia miałem takie cuda: https://i.imgur.com/2Jzxrg5.png, w kolejnych dniach znów ok Problemy takie występują pod rząd wiele razy, często muszę zamykać na siłę aplikacje, po kilku próbach chodzi ok przez dzień/dwa. Mam też Google TV i na tej przystawce problemów nie ma wcale, np. jak te z załączonych obrazków, na WebOs nonstop takie błędy, a na Google TV wszystko ok. Także to nie problem u dostawcy ale z TV WebOs. Od paru dni nie działają też komendy głosowe, ale to chyba wielu osobom już. Jakieś rady? Mogę zgłosić to do LG, ale jeśli to problem z oprogramowaniem to nie wiem czy wymiana płyty głównej coś pomoże. Edytowane 12 Marca 2022 przez Aslain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marciniozo 70 Napisano 12 Marca 2022 (edytowane) Jest problem z serwerami LG, dlatego z usługami smart tak się dzieje. Pracują nad tym. Oby jak najszybciej naprawili. https://www.google.com/amp/s/www.komputerswiat.pl/aktualnosci/sprzet/telewizory-lg-sprawiaja-problemy-nie-dzialaja-aplikacje/99778f3.amp Edytowane 12 Marca 2022 przez marciniozo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 12 Marca 2022 6 godzin temu, marciniozo napisał: Jest problem z serwerami LG, dlatego z usługami smart tak się dzieje. Pracują nad tym. Oby jak najszybciej naprawili. https://www.google.com/amp/s/www.komputerswiat.pl/aktualnosci/sprzet/telewizory-lg-sprawiaja-problemy-nie-dzialaja-aplikacje/99778f3.amp Chyba jedno z drugim ma niewiele wspólnego, na moim C9 żadnych problemów żadnych problemów z aplikacjami. Oczywiście z Content Store jest problem od kilku dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marciniozo 70 Napisano 12 Marca 2022 26 minut temu, Jasiek_31 napisał: Chyba jedno z drugim ma niewiele wspólnego, na moim C9 żadnych problemów żadnych problemów z aplikacjami. Oczywiście z Content Store jest problem od kilku dni. No tak, ale aplikacje instalujesz ze sklepu. Jak już masz zainstalowane to działają. Jak content store nie działa, to jak zainstalować? Najwięcej problemu mają z tym użytkownicy świeżo zakupionych nowych telewizorów. Druga sprawa. U Ciebie akurat problemu nie ma. U mnie są, podobnie jak u innych. Wczoraj było ok, dzisiaj rano HBO muli, przerywa... Teraz działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afflux 80 Napisano 12 Marca 2022 3 godziny temu, Jasiek_31 napisał: Chyba jedno z drugim ma niewiele wspólnego, na moim C9 żadnych problemów żadnych problemów z aplikacjami. Oczywiście z Content Store jest problem od kilku dni To sprawdź czy działa rozpoznawanie głosu (wyszukiwanie) . Z tym jest nadal problem pomimo że contest Store u mnie działa prawidłowo jak i aplikacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aslain 2 Napisano 13 Marca 2022 W moim przypadku nie chodzi o problem ze sklepem z aplikacjami czy jak to tam sie zwie w WebOsie, ale zawieszaniem sie aplikacji w czasie ich normalnego uzytkowania. Wczoraj akurat mialem dzien spokojny, ogladalem YT/Netflix/HBO Max/Prime Video bez problemow. Nie rozumiem czemu jakas awaria po stronie serwisow LG ma miec wplyw na dzialanie juz zainstalowanych aplikacji. Chyba ze sa zrobione nieodpowiednio i padaja jak sa problemy z serwerami LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aslain 2 Napisano 14 Marca 2022 Troche z innej beczki, na razie napiszę tutaj, ale może zrobie też osobny temat. Mianowicie od 1.5 roku mam problem z dziwnym przyciemnianiem się ekranu przy oglądaniu materiałów w HDR/DV. Nie dzieje się to od razu, raczej po kilku-kilkunastu minutach oglądania takich materiałów, wydaje się że głównie jak jest dużo ciemnych scen. Naprawić to można poprzez wywołanie menu aplikacji (bez znaczenia jakiej, na wszystkich, od Netflixa kończąc na "filmach z pendriva"), pomaga to na chwilę, próblem cyklikcznie powraca przy glądaniu nawet takiego samego materiału. Na początku myślałem że to coś z tym ficzerem przyciemniania logo stacji, ale jak to wyłączyłem to i tak nadal się dzieje. Te wszystkie problemy odchęcają mnie od telewizorów LG, nie wiem czy nie będę szukał zamiennika innej firmy bo to nie jest poważne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 14 Marca 2022 W dniu 12.03.2022 o 22:58, afflux napisał: To sprawdź czy działa rozpoznawanie głosu (wyszukiwanie) . Z tym jest nadal problem pomimo że contest Store u mnie działa prawidłowo jak i aplikacje Ale wiesz że rozpoznawanie głosu odbywa się poza TV więc jeżeli są problemy z infrastrukturą LG to ta usługa będzie nimi na pewno dotknięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach