Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To musisz zmienić język w ustawieniach.
U mnie pobiera po polsku.

A żyje w UK

Ps. Masakra.
Ledwo kupiłem nowego Mercedesa e class, to już nie ma pomidorów w sklepach

Chciałem powiedzieć że dobra luksusowe są dostępne a produkty żywieniowe nam wydzielają, najpierw jajka, teraz warzywa.
Czuję się jak za komuny, ludzie wymieniają się informacjami, co i gdzie "rzucili".
Oczywiście ilość jest reglamentowana. Po 2-3 sztuki na obywatela
Śmieje się ale to jest mało śmieszne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątek o Z9X  a Wy nieźle tu złomem zaśmieciliśćie ...

Co kogo obchodzi co stoi na podwórku ... Wszyscy mamy pokazywać?  Może być także to co na wodzie stoi?

Poroszę Moderatora o zrobienie porządku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już zgłosiłem swój post, jako spam.
Przepraszam, poniosło mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 28.02.2023 o 16:21, raf7705 napisał:

W ustawieniach Poster Wall mam kilka języków, ale nie mam polskiego do wybory.  Jak masz ustawione to wszystko. Mógłbyś podesłać ustawienia. Skąd pobiera u Ciebie te wszystkie dane.

Dziękuję z góry za pomoc

IMG_20230301_221958.jpg

Edytowane przez MasterD23337
Dodanie załącznika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w Posterach też nie mam polskiego. Ale język ustawiasz na początku w ustawieniach. Tak masz? 2bb7b66c133e02eefb42ea6607c4a0ea.jpg1b536dd90f3ac0a6ba004b6a8e69b3a2.jpg

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
39 minut temu, STELVIO napisał:

Ja w Posterach też nie mam polskiego. Ale język ustawiasz na początku w ustawieniach. Tak masz?

Czy w tym miejscu zmieniałem, to nie wiem. Zobaczę jak wrócę do domu. Chociaż mam menu po polsku. Chyba, że to się ustawia jeszcze w innym miejscu. A z jakich serwisów pobiera Tobie dane? Dzięki

Uzupełnienie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jakich serwisów? Kurcze nie wiem. Gdzieś to pokazuje?
Już tylko tu na forum będę ewentualnie odpisywać jakby co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
26 minut temu, STELVIO napisał:

Z jakich serwisów? Kurcze nie wiem. Gdzieś to pokazuje?
Już tylko tu na forum będę ewentualnie odpisywać jakby co.

Jak wejdziesz w Poster Wall i potem w ustawienia, to w którejś zakładce są opcje dokładnie nie pamiętam ale:

Preferuj informacje do filmów z : Tmdb lub inne.

Coś takiego. Ale jak wrócę to dopiero dam znać co i jak.

A masz najnowsze oprogramowanie wgrane ?

Uzupełnienie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba o to chodzi. ccf636756a3166cccabfef4259b65f26.jpg52758a7a218c64b32fdf19edfd365a35.jpgfc26e1171a8f7ab987ffe958eeb70710.jpgc5190637fe9cf8a0b7d4035aea5c7822.jpg

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, STELVIO napisał:

Ja w Posterach też nie mam polskiego. Ale język ustawiasz na początku w ustawieniach. Tak masz?

Sprawdziłem język w ustawieniach i miałem polski wybrany ( inaczej menu bym nie miał po polsku ). Ale znalazłem opcję gdzie można wyczyścić cały Poster Wall i zresetować go.

Po tym zabiegu jak włączyłem Poster Wall, to włączyło mi się okienko konfiguracji, gdzie miałem domyślny język polski. Zatwierdziłem i przeskanowałem dysk. Pobiera już mi w języku polskim. Ale i tak w opcji zmiany języka w Poster Wall polskiego nie ma do wyboru. Ale najważniejsze, że się udało.

Dzięki

IMG_20230302_153219.jpg

IMG_20230302_153314.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka wszystkim! Posiadam dość dużą bibliotekę plików muzycznych w formatach bezstratnych flac, wmv jak i koncertów wielokanałowych mkv, czy w zidoo 1000 pro istnieje możliwość podłączenia do amplitunera tak że by audio z plików muzycznych szło po analogu, a oczywiście koncerty po hdmi? pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest możliwość instalacji jakieś apki typu Adblock ,aby pozbawić się reklam na youtube ? Lub czy są jeszcze jakieś inne skuteczne rozwiązania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, polak2005 napisał:

Czy jest możliwość instalacji jakieś apki typu Adblock ,aby pozbawić się reklam na youtube ? Lub czy są jeszcze jakieś inne skuteczne rozwiązania ?

Smart Tube Next 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, przerwa była dłuższa, teraz chyba nadrabiają i jest już nowsza wersja 6.4.62.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/beta-version-v6-4-62-for-z9x-z10-pro-z1000-pro-uhd3000-release.95542/

Zainstalowałem. Naprawili widżet pogody w głównym menu.  Miały działać zwiastuny w HT - u mnie nie działają. System działa jakby szybciej.

Edytowane przez marciniozo
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, marciniozo napisał:

Naprawili widżet pogody w głównym menu.  Miały działać zwiastuny w HT - u mnie nie działają. System działa jakby szybciej.

Faktycznie pogoda działa i faktycznie jest szybciej np. z wczytywaniem posterów. Co dziwne u mnie zwiastuny zaczęły działać - sprawdziłem na chybił trafił kilkanaście pozycji, które wcześniej nie działały. Zrestartowałeś Zidoo po instalacji (głównym wyłącznikiem z tyłu)? Zauważyłem, że dobrze odłączyć go od prądu po instalce. Na szybko to tyle. Na spokojnie zerknę jak reszta.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O faktycznie, nie resetowałem. Zaraz to uczynię i sprawdzę jak Iga Świątek skończy grać mecz z Pliskovą. 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iga wygrała i fajnie, ale zwiastuny dalej u mnie nie działają...i to nie jest fajnie. 

Ale luzik, można bez tego żyć. Generalnie urządzenie działa OK. 

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie pogody dalej nie wczytuje. Ale też mogę bez tego żyć. Zwiastuny były kiedyś ale się skończyły. Więc w sumie nie wiem co jest w tych aktualizacjach. Ale uj z tym. I tak lubię ten sprzęt.

• Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, marciniozo napisał:

ale zwiastuny dalej u mnie nie działają...

9 godzin temu, STELVIO napisał:

Zwiastuny były kiedyś ale się skończyły.

Ale numer. Może spróbujcie ponownie aktualizować źródła (to kilka sekund roboty).

A ikonka "klapsa filmowego" też nic nie odpali? Wcześniej (jak nie działały zwiastuny), komunikował o błędzie. Teraz sprawdziłem i jest ok.

Oceny mam ustawione z IMDB, ale to nie powinno mieć żadnego znaczenia (chociaż 🤪  )

Faktycznie u  mnie też zwiastuny przestały sobie działać w pewnym momencie. I to nie było po zmianie softa, tylko tak po prostu pewnego dnia...

Na chwilę obecną wszystko działa, ale w sumie to na tych zwiastunach/pogodzie specjalnie mi nie zależy, bo:

9 godzin temu, STELVIO napisał:

Ale uj z tym. I tak lubię ten sprzęt. emoji106.png

Ja również 😁

Edytowane przez Groszek
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, bez zwiastunów, czy pogody można żyć - to pierdoły. A sprzęt zacny. Bardzo dobra jakość obrazu i dźwięku. Odtwarza praktycznie wszystko, do tego duże możliwości konfiguracji.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi