STELVIO 334 Napisano 26 Marca Ja osobiście wolę mieć wszystko na NAS. Jeśli podłączałem coś do zidoo to na jakiś czas. Więc tutaj się nie wypowiem. Ale żeby wszystko napędzić tak jak było wcześniej to może faktycznie zasilacz się zmęczył. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 26 Marca No to problem prawie rozwiązany. Prawie, bo zmiana zasilacza niekoniecznie może przynieść oczekiwany skutek w pierwotnej, rozbudowanej konfiguracji. Być może rozwiązanie prądowe usb jest tu słabym punktem urządzenia i będzie potrzebne niezależne zasilanie dysku. Tak czy siak, jak jest NAS, to podłączanie 3 dysków usb to ekstrawagancja 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 971 Napisano 27 Marca Dzięki wielkie będę badał temat. Co sądzicie o tym telefonie do serwisu i ich odpowiedzi ? tak się jeszcze zapytam ? ''Z9X ten starszy model może mieć problemy z wysokim bitratem w filmach i może to być przyczyną problemów z tymi nowszymi ripami filmów w 4k. Nowszy model Z9X 8K podobno już z wysokim bitratem i z tymi nowszymi kodekami ripami nie ma kłopotów...''Totalne bzdury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rbk23 11 Napisano 27 Marca Otrzymałem zasilacz, po podłączeniu go do prądu trzeszczy piszy niesamowicie głośno. Popsuty ? Wystarczy że podłączę go do gniazdka i już jest głośny. Boję się aby nie było jakiegoś zwarcia bo dziwnie to wygląda. Możecie coś sprawdzonego i mocnego mi polecić do Z9X z dobrego źródła ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanek 12 Napisano 27 Marca Czy ktoś tutaj używa Zidoo model 8K i HDFury do projekora w celu uzyskania Dolby Vision? Jak to ustawić w Zidoo? bo w modelach 8K nie ma opcji LLDV, w 4k modelach była w menu HDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 3 Kwietnia Postanowiłem trochę intensywniej poużywać Z9X i wykorzystać jego możliwości zarządzania multimediami. W szczególności zainteresował mnie PosterWall (HT 4.0) - prawie od razu natrafiłem jednak na pewne kłopoty... Testując dodawanie kolejnych plików poprzez proces automatycznego, a potem ręcznego dopasowania, zauważyłem, że niektórych filmów nie da się dodać w żaden sposób. Nie działa kombinowanie z pisownią, użycie alternatywnych tytułów, oczywiście wyszukuję w 3 dostępnych bazach danych. Jakiś prosty błąd robię? A może jest jakiś sposób na ręczne wpisanie do bazy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 580 Napisano 3 Kwietnia (edytowane) 37 minut temu, Barnaba napisał: Nie działa kombinowanie z pisownią, użycie alternatywnych tytułów, oczywiście wyszukuję w 3 dostępnych bazach danych. Jakiś prosty błąd robię? A może jest jakiś sposób na ręczne wpisanie do bazy? U mnie przy niedopasowanym tytule robię dopasuj ponownie i zazwyczaj w belce gdzie wpisuje na dole pojawiają się podpowiedzi/propozycje tytułu. Klikam na to (na podpowiedź) i pojawia się tytuł (w kolumnie po lewej). Klikam go i zatwierdzam "ok".Korzystam z bazy TMDB. U mnie to działa i zawsze trafia. Ten mój opis to tak z pamięci Jak coś, to sprawdzę przy najbliższej okazji, jak będę w swojej męskiej jaskini na seansie Możesz podać z jakimi tytułami masz problem. Może to jakieś kompletne egzotyki Edytowane 3 Kwietnia przez Groszek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kenczorf 9 Napisano 3 Kwietnia Manualne wyszukiwanie nie jest intuicyjne. Też się na początku z tym bujałem zanim wyczaiłem jak to robic. I było to chyba właśnie tak jak mówi @Groszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 3 Kwietnia Dzięki panowie, ale ten etap już przeszedłem. Szczególnie irytuje, jak trzeba dodać przedrostek "The", bo bardzo sztuczna inteligencja nie radzi sobie bez tego Pisałem o przypadkach, kiedy żadna manipulacja w tych polach, o których wspomniał @Groszek nie daje efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 580 Napisano 4 Kwietnia 8 godzin temu, Barnaba napisał: Szczególnie irytuje, jak trzeba dodać przedrostek "The", bo bardzo sztuczna inteligencja nie radzi sobie bez tego A w preferencjach nie ma czasem opcji żeby ignorował przedrostek "The"? Nie bardzo pamiętam, szczerze mówiąc. Już kawał czasu nie gmerałem w Z9X. Dawno temu ustawiłem wszystko jak lubię i chodzi - odpukać - bezproblemowo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 4 Kwietnia Z tym "the" to tylko przykład jakiejś drobnej ułomności... Znalazłem stronkę McBluna.net i oprogramowanie HT DB Tool. Na szybko widzę, że są jakieś opcje import/export do Excel, więc może tym sposobem da się uporządkować bazę filmów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 4 Kwietnia Na powyższej stronce znalazłem wzmiankę o ułomności skanera Zidoo (HT4) i innym narzędziu: tinyMediaManager. Całkiem sprytny programik - z łatwością ogarnął moje "trudne" filmy i wygenerował pliki.nfo, które z kolei prawidłowo zauważył Zidoo. Można? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 5 Kwietnia @kenczorf@Groszek możecie w wolnej chwili sprawdzić, czy u was działa skanowanie nowych filmów w HT4 (HT5)? Koniecznie zróbcie sobie backup (działa i odtwarza bazę - sprawdziłem właśnie). Coś chyba dosłownie w ostatnich dniach przestało działać i myślałem, że dodaję jakieś niezwykle egzotyczne filmy, a niestety nie dodaje do bazy i tych "starych". które bez problemu były dopasowywane. Rozpoznaje tylko te tytuły, które zostały "obrobione" przez TinyMediaManager (podejrzewam, że za sprawą plików .nfo). Sytuacja sprawdzona na 2 egz. Zidoo Z9X z różnymi softami (ostatni oficjalny i ostatnia beta 6.4.68 z HT5). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 580 Napisano 5 Kwietnia 5 godzin temu, Barnaba napisał: @Groszek możecie w wolnej chwili sprawdzić, czy u was działa skanowanie nowych filmów w HT4 (HT5)? Potwierdzam - działało, działało, ale się zes....ło! Nie dodaje nowych filmów. Musiało się dopiero co ( w ostatnich dniach) coś wykrzaczyć. Nie działa również informacja w istniejących/zeskanowanych tytułach w bibliotece o reżyserach/aktorach. Szkoda, bo lubię tę funkcjonalność - oprócz informacji i zdjęciach od razu pokazuje w jakich filmach z biblioteki grali/uczestniczyli. Soft 6.4.68 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 5 Kwietnia Przypadkiem odkryłem, że nie działa na tym ostatnim sofcie dźwięk AAC, a część ripów z tv posługuje się tym kodekiem. Coraz gorzej... edit: jednak działa, tylko regulacja dźwięku była na "0" swoją drogą ciekawe, bo nigdy nie używałem na takich urządzeniach przycisków głośności, ponieważ nigdy nie działały... a tu niespodziana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rbk23 11 Napisano 8 Kwietnia Z posterami również mam problem. TMDB Nic nie chce znaleźć Soft 6.4.62 Jeszcze raz wam chciałem podziękować za porady odnośnie odłączenia dysków usb od Z9X i odpalania filmów przez NASa. Zakupiłem nowego NASa wymieniłem w nim wszystkie dyski na nowe i muszę przyznać, że filmy 4k w najcięższych wersjach chodzą bez problemów po LANIE (wydaje mi się, że nawet szybciej niż wcześniej). Jeszcze raz wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterD23337 2 Napisano 9 Kwietnia Posiadam Zidoo Z100 pro. Nie wyszukuje mi okładek do nowych filmów. Także nie wyświetla mi już zwiastunów czy informacji o autorach? Czy znaleźliście już rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rbk23 11 Napisano 9 Kwietnia ''Dear users,We sincerely apologize for the delayed response due to the Qingming Festival holiday in China.Regarding the matching issue in the Poster Wall app, we have released a quick fix. For users who wish to upgrade immediately, please download the appropriate version based on your device model, or wait for our staged OTA push – we will be rolling out the Poster Wall app update separately.Download links: 1619DR(Z9X/Z10 Pro/Z1000 Pro/UHD3000/NEO X/NEO S): https://apidl.zidoo.tv/app/zidoo_poster_1619_v4.3.37_Beta.apk 1619BPD(Z9X PRO/Z20 PRO/Z2000 PRO/Z2600/UHD5000): https://apidl.zidoo.tv/app/zidoo_poster_1619B_v4.3.37_Beta.apk S928X(Z9X 8K/Z30 PRO/Z3000 PRO/UHD8000): https://apidl.zidoo.tv/app/zidoo_poster_S928_v4.3.37_Beta.apk 1. Fixed the problem of occasionally not being able to obtain trailers2. Optimized the TV series matching function3. Fixed the problem of occasional crashesThere are two main ways to install the update: Download the APK to a USB drive and install it via the file manager Use remote installation via IP:18888 For detailed installation instructions, please refer to this link: https://docs.google.com/document/d/1JSgcsSzcfex2isgTq3ZGe0T4aX0L6X8m/editThank you for your understanding and support!Best regards,Zidoo Team'' Takie coś znalazłem na forum Zidoo ściągał ktoś już beta wersje tych poprawek poster walla ? Działają wam ? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterD23337 2 Napisano 9 Kwietnia To też dzisiaj znalazłem. Napisałem pod tym tematem, czy to rozwiąże problem, ale na razie nie mam odpowiedzi. Najwyżej spróbuję dzisiaj zainstalować jak wrócę z pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rbk23 11 Napisano 9 Kwietnia 44 minuty temu, MasterD23337 napisał: To też dzisiaj znalazłem. Napisałem pod tym tematem, czy to rozwiąże problem, ale na razie nie mam odpowiedzi. Najwyżej spróbuję dzisiaj zainstalować jak wrócę z pracy. Ja z racji tego iż mam Z9X będę uderzał w pierwszy link. Poczekam do wieczora, może będą jeszcze jakieś opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterD23337 2 Napisano 9 Kwietnia Teraz, rbk23 napisał: Ja z racji tego iż mam Z9X będę uderzał w pierwszy link. Poczekam do wieczora, może będą jeszcze jakieś opinie. No ja też pierwszy link. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rbk23 11 Napisano 9 Kwietnia ''The Poster Wall v4.3.40 has been released, optimizing the trailers. If users have trailer issues, they can try upgrade this.version: v4.3.40_Beta1619DR(Z9X/Z10 Pro/Z1000 Pro/UHD3000/NEO X/NEO S): https://apidl.zidoo.tv/app/zidoo_poster_RTD1619_v4.3.40.apkS928X(Z9X 8K/Z30 PRO/Z3000 PRO/UHD8000):: https://apidl.zidoo.tv/app/zidoo_poster_S928_v4.3.40.apk1619BPD(Z9X PRO/Z20 PRO/Z2000 PRO/Z2600/UHD5000):: https://apidl.zidoo.tv/app/zidoo_poster_RTD1619B_v4.3.40.apk1. Fixed trailer issues2. Fixed mediainfo loading issue3. Fixed slow poster loading issue'' Dzisiaj wstawione. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterD23337 2 Napisano 9 Kwietnia 2 godziny temu, rbk23 napisał: ''The Poster Wall v4.3.40 has been released, optimizing the trailers. If users have trailer issues, they can try upgrade this.version: v4.3.40_Beta1619DR(Z9X/Z10 Pro/Z1000 Pro/UHD3000/NEO X/NEO S): https://apidl.zidoo.tv/app/zidoo_poster_RTD1619_v4.3.40.apkS928X(Z9X 8K/Z30 PRO/Z3000 PRO/UHD8000):: https://apidl.zidoo.tv/app/zidoo_poster_S928_v4.3.40.apk1619BPD(Z9X PRO/Z20 PRO/Z2000 PRO/Z2600/UHD5000):: https://apidl.zidoo.tv/app/zidoo_poster_RTD1619B_v4.3.40.apk1. Fixed trailer issues2. Fixed mediainfo loading issue3. Fixed slow poster loading issue'' Dzisiaj wstawione. Zainstalowałem na Zidoo Z1000pro. Na szybko sprawdziłem. Dopasowanie i szukanie okładek działa. Zwiastuny i informacje o aktorach działają. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rbk23 11 Napisano 9 Kwietnia 1619DR(Z9X/Z10 Pro/Z1000 Pro/UHD3000/NEO X/NEO S): https://apidl.zidoo.tv/app/zidoo_poster_RTD1619_v4.3.40.apk Zainstalowałem powyższy update do poster walla na Z9X i działają już postery, trailery filmów również zaczęły działać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szib 0 Napisano 8 Maja Witam Od wczoraj jestem posiadaczem Zidoo Z9X 8K. Podczas uruchamiania metody podłączenia urządzeń wybrałem drugą opcje ( była domyślnie ustawiona ) Uwaga: W zależności od wybranej metody połączenia, sposób przekazywania i format dźwięku może znacznie się różnić. ● Port HDMI połączony z portem HDMI 2.1 lub HDMI 2.0 odbiornika AV, następnie odbiornik połączony z TV: wybierając tę konfigurację, Z9X 8K nada priorytet przesłania niezmienionego formatu dźwięku (pass-through). Do odbiornika może być przesłany dźwięk wyższy niż 7.1. ● Port HDMI podłączony bezpośrednio do telewizora: Wybierając tę konfigurację Z9X 8K będzie przesyłać lub dekodować dźwięk do wyjścia zgodnie z możliwościami dekodowania dźwięku telewizora. ● Port HDMI podłączony do telewizora, wyj. optyczne lub koaksjalne podłączone do odbiornika AV: wybierając tę konfigurację, odbiornik AV otrzyma maksymalnie dźwięk wielokanałowy 5.1 (wyższe formaty będą miksowane w dół do 5.1). ● Port HDMI podłączony do amplitunera AV z wersją HDMI niższą niż 1.3, następnie odbiornik połączony z TV: wybierając tę konfigurację, Z9X 8K podejmie próbę zmiksowania wwszystkich formatów audio do 5.1. Mam zidoo podpięte do Amplitunera i chciałbym to zmienić na pierwszą opcje. Jak to zrobić? Dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach