Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie może jakiś programik który przerobi napisy .sup do .srt ? Bo jak wgrywam napisy .sup do txMuxera to później nie są one wyświetlane na filmie ani BDinfo ich nie widzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem tym programikiem przerabiać ale jakieś kwadraciki mi wychodziły zamiast liter. Byla tez mozliwość wpisywania ręcznie ale to bym sie zajechał. Może źle ustawine miałem, jakieś porady co do ustawień ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim, podaj cel tego zabiegu - co chcesz osiągnąć ???

Program wymaga nauki - nie Twojej, a jego. Po wczytaniu *.sup pokazuje wszystkie znalezione bitmapy.

Ty musisz nauczyć go prawidłowego rozpoznawania znaków - musisz stworzyć :matrycę aby mógł rozpoznać litery.

Musi poznać cały alfabet, ale do tego wystarczą 3-4-5 linijki. W pierwszej pokazujesz mu, że to co wyświetli w okienku

to jest np. litera A . Po kilku linijkach tekstu program już dalej poradzi sobie sam, wg. stworzonej matrycy znaków.

Gdy skończy zapisujesz wynik jako SRT i masz ....

Edytowane przez BoDeX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za opisy. Jakoś to idzie ale od czasu do czasu muszę wpisywać literki raz jeszcze , przeboleje jakoś ten fakt :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Mam kilka remuxów (Star Wars) i dodaję do nich napisy metodą znaną z tegoż forum Przez TsMuxerGui .Moje pytanie jest takie ; dlaczego do niektórych filmów napisy dodają się a np. do jednej z części napisy nie "wmuksowywują" się wogóle .Czy jest na to jakiś sposób i co może być tego przyczyną .Próbowałem już innych wersji napisów ,ponownego przerobienia w Subtitle Workshop,i wciąż w jednej z części się nie pojawiają .Czy ma ktoś jakiś pomysł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! To pytanie już nieaktualne .Okazało się ,że winę ponosiły same napisy .Dopasowałem inne i wszystko chodzi .....A tak gwoli ścisłości ,czy można z pomocą TsMuxerGui obsługiwać pliki ze ścieżką audio w LPCM ? Bo napisy dodałem ,ale dźwięku już niema...pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem po dodaniu polskich napisów do filmu zgodnie z opisem z pierwszej strony w tsMuxeR_1.10.6 pliki mają wielkość kilku mega i trwają zaledwie kilka sekund. wie ktoś może ci to może być?

film nad którym pracuję to królestwo niebieskie. Z góry dzięki za podpowiedzi.. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sieci jest opis, ale niestety trzeba korzystać z komercyjnych droogich programów (Scenarist BD+ BD Reathor Pro).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem po dodaniu polskich napisów do filmu zgodnie z opisem z pierwszej strony w tsMuxeR_1.10.6 pliki mają wielkość kilku mega i trwają zaledwie kilka sekund. wie ktoś może ci to może być?

film nad którym pracuję to królestwo niebieskie. Z góry dzięki za podpowiedzi.. pozdrawiam

Ten program jest banalnie prosty, robiłem już wiele filmów i nigdy nie miałem problemu...dodajesz napisy polskie (srt) ? Film Blu-ray tak??Wybierasz najwiekszy plik z filmem i dodajesz go do programu a dalej plus napisy......banalnie proste....program sam tworzy dwa foldery jak na płycie Blu-Ray.Zanim zaczniej wybierz(odznacz) na dole Blu-RAy Disc..i jazda powinno działać....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jak dodać napisy do filmu Blu-Ray 3D? Tak by nie zmieniać jego struktury?

A po co ci cała płyta ? Zajmuje tylko miejsce na dysku..dodac napisy i nienaruszyć struktury płyty to już wyższa szkoła jazdy...nieprzerabiałem tego .Jak to zrobić jest na pewnej stronie, musisz szukać w sieci....do tego potrzeba z 3 programy...szkoda czasu

Edytowane przez robertuss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sieci jest opis, ale niestety trzeba korzystać z komercyjnych droogich programów (Scenarist BD+ BD Reathor Pro).

Dokładnie, widziałem to ale się poddałem....i tak redukuje miejsce na dyskach więc full film jest mi niepotrzebny , jesli już to mega hit jakiś musi być? Transformers itp;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje pomocy...

Jak dodaje napisy .srt w tsmuxer gui 1.10.6 do pliku mkv ustawiam wszystko jak należy aby przekonwertować plik na BD wtskakuje error z komunikatem:

Invalid SRT format. "02482818" is invalid timing info

Pomóżcie bo skończyły mi się pomysły.

Z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co jest na wcześniejszych postach, wydaje mi się że w dobrym miejscu szukam porady....

Będę bardzo wdzięczny za każde doświadczenia jakie mieli inni w podobnej sprawie.

Przerabiam film z niemiecką ścieżką językową na blu ray, ale przy okazji chciałbym móc wmuksować polskie napisy...

Jeszcze raz proszę o pomoc

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki,

Wcześniej też używałem mkvmergeGui tylko starszej wersji. Ściągnąłem nową i też tak jak poprzednio do mkv udało się wmuksować napisy.

Problem jest jak przerabiam mkv programem tsmuxerGui 1.10.6 na Blue ray. Wywala błąd:

Invalid SRT format. "0246DF70" is invalid timing info

Z tego co wiem jest to niby problem że są za duże odstępy w napisach między wierszami.

Ale jak je edytuje w notatniku to wszystko wydaje się ok.

Pomóżcie proszę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem po wrzuceniu pliku do tsmuxera żadne napisy nie mają rozszerzenia srt tylko pgs jak podmieniam na polskie napisy w srt to na stacjonarnym odtwarzaczu mam czarny ekran i dzwięk a na komputerze mam trzy oddzielne okienka jedne z filmem drugie z napisami i trzecie z czarnym ekranem. Czy zawsze jest tak że w tsmuxerze nie ma plików z rozszeżeniem srt i czy da się jakoś zamienić moje srt na pgs?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem po wrzuceniu pliku do tsmuxera żadne napisy nie mają rozszerzenia srt tylko pgs jak podmieniam na polskie napisy w srt to na stacjonarnym odtwarzaczu mam czarny ekran i dzwięk a na komputerze mam trzy oddzielne okienka jedne z filmem drugie z napisami i trzecie z czarnym ekranem. Czy zawsze jest tak że w tsmuxerze nie ma plików z rozszeżeniem srt i czy da się jakoś zamienić moje srt na pgs?

Nie musisz zamieniać SRT na PGS. Dodajesz napisy do tsmuxera w formacie jaki masz (srt) i wszystko hula.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem. Chcę dodać polaskie napisy do Sherlocka, podmieniłem napisy srt z angielskimi napisami w pliku m2ts który później podmieniłem z oryginanym plikiem na płycie. Na kompie wszystko działa menu, napisy itp ale po wypaleniu płyty i odtworzeniu jej na ps3 w szystko się ładuje, ale po odpaleniu zremuxowanego odcinka obraz się zatrzymuje chociaż płyta dalej działa, czas odcinka leci i można nawet wrócić do menu. Cała reszta która nie była zmieniana działa bez problemu. W czym może problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem. Chcę dodać polaskie napisy do Sherlocka, podmieniłem napisy srt z angielskimi napisami w pliku m2ts który później podmieniłem z oryginanym plikiem na płycie. Na kompie wszystko działa menu, napisy itp ale po wypaleniu płyty i odtworzeniu jej na ps3 w szystko się ładuje, ale po odpaleniu zremuxowanego odcinka obraz się zatrzymuje chociaż płyta dalej działa, czas odcinka leci i można nawet wrócić do menu. Cała reszta która nie była zmieniana działa bez problemu. W czym może problem.

Komp to komp łyka wszystko.Nie napisałeś w jakim programie robiłeś podmianę??Ja bawiłem się ostatnio programem tym co polecili wcześniej BDFix jest fajny i raczej prosty chociarz przyznam że tsMuxer prościejszy .Rozumiem że zalezy ci na tym by zostawić menu płyty??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi