Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

DVDFab nie łączy wszystkiego w całośc, a jedynie pozostawia pliki filmowe odpowiedzialne za sam film.

Tak jak powyżej - playlistę odp. za film wybierz w Muxerze i zrób jeden plik, a następnie do niego dodaj napisy - nie w tym samym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak też zrobiłem i wyszło mi dokładnie to samo co przy każdej poprzedniej próbie.

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użyj programu Clown_BD.Zaznacz opcję"Remove Last Second From Video/Audio".To rozwiąże problemy z dziwnym czasem trwania.

Program dużo lepiej radzi sobie z rozkładaniem i składaniem filmu niż TsMuxer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clown BD bazuje na TSMuxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, to od początku.

Masz płytę, czy katalogi BD ?

Jeśli katalog, to czym robiłeś ?

Co jest w BDMV - playlist i w BDMV - stream ?

Możesz w ostateczności z tych dwóch katalogów BDMV i CERTIFICATE na nowo zrobić ISO BD ( ImgBurn ) i symulować płytę,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Katalogi które wyszły po zgraniu filmu z płyty DVDFabem (BDMV, CERTIFICATE), w BDMV stream jest początkowo 26 plików m2ts oznaczonych od 389 do 414, z kolei w playlist jeden plik 00000.mpls. Całośc wrzucona do VLC działa normalnie, trwa 1:43:28, można zmieniać oryginalnie znajdujące się na płycie napisy i ścieżki dźwiękowe.

2) Dalej łączę wszystkie m2ts w jedną całość i uzyskana z tego struktura BD w katalogu stream mająca tylko plik 00000.m2ts również działa normalnie.

3)Dorzucam w TS muxerze napisy i dodatkowe audio, uzyskuję strukturę która ma takie same pliki jak poprzednia ale czas jej trwania wyświetla się jako 13:15:21, przy czym przesuwając suwakiem na pasku nawigacyjnym można się przemieszczać tylko po tych pierwszych, właściwych 103 minutach. Dodane audio działa, ale dodane napisy mimo że figurują na liście dostępnch i można je wybrać, nie wyświetlają się.

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clown BD bazuje na TSMuxer

Ale do rozłożenia filmu używa eac3to a nie TsMuxera.

Dostajesz zdemuksowane wideo i audio bez tzw. overlap.

Jak ktoś się upiera robić to w całości TsMuxerem to powodzenia.

Przynajmniej przy tym konkretnym filmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodawałeś napisy do Expendables czy po prostu miałeś do czynienia z jakimś innym przypadkiem tego rodzaju?

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra - chyba wiem .... Jeśłi po połączeniu w Muxerze działa OK , to on nie zawinił ....

Powodem mogą być ... napisy - sprawdź ich czasy, bo zapewne powstały z 2XCD i ktoś pokaszanił czasy .

Sprawdź czasy napisów, ew, zassij inne .

Dołóż najpierw napisy - potem audio, bo to może być także kaszana - sprawdź ich fps - musi być zgodny z filmem i

tutaj także może się kryć ZONK !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem już dokładać tylko audio, tylko napisy i czas zawsze się wyświetlał s[beeep]y, a napisów nie wyświetlało. Co do samych napisów - są zrobione do BDripa, sprawdzałem je na BDripie, pasują, fps taki jak należy.

btw, zrobiłem obraz płyty (ten z już dodanymi napisami) zamontowałem w daemonie i odpaliłem w Power DVD. Jest ten sam problem z czasem, a kiedy przesunąłem suwak poza właściwy czas trwania filmu nagle zaczęły się wyświetlać same napisy (bez obrazu i dźwięku) w tempie kilkunastu linijek na sekundę... WTF ? o_O

Zabieram się za wypróbowanie eac3to, ale to pewnie jutro.

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może player coś odwala ? Próbowałeś czegoś innego niż VLC, np. MPC HC ?

Jak będzie bez zmian to spróbowałbym jeszcze tego eac3to, chociaż sam osobiście jeszcze nie spotkałem się z takim przypadkiem aby "poszatkowany" film po scaleniu w Tsmuxerze poprzez playlistę nie działał prawidłowo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja USA czy MonoShit ?

Wystaw gdzieś napisy - sprawdzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co miałbym dodawać napisy PL do wydania Monolithu, które je posiada? :)

Wydanie z UK.

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są różne koncepcje i źródła ... :)

Wystaw gdzieś te napisy (SRT)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisy pewnie z PL i bez zmiany fps - tak ?

Napisz proszę w której minucie jest wypowiadana ostatnia kwestia - o, tak ! ( 1-34-30 , czy 1 - 38-33 ? )

Zassaj SUB-WORKSHOP i dokonaj korekty fps ...

erroryn.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisy są dopasowane do wersji BD. Ostatnia kwestia jest 1:34:30 tak w napisach jak i w samym filmie (w wersji PAL to jest ok.90 miuty), dopasowywalem je do BDripa trwającego dokładnie tyle sam co ten nieszczęsny Blu-ray :)

Co za tym idzie nie bardzo wiem co miałbym jeszcze poprawiać z tym fpsem.

Zresztą, problem skopanego czasu filmu pojawia się również wtedy gdy w ogóle nie dodam tych napisów, a tylko samo audio.

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdy jedynie same napisy , bez audio ? też kaszani ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może rozplątać i splątać na nowo i spróbować z innymi napisami z sieci ?

Sorry - nie mam już innych pomysłów .... wrrr .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypróbowałem tego Clowna/Eac3To z dokładnie tym samym efektem :/ Napisów jak nie było tak nie ma, a czas się wyświetla 13 godzin...

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałeś wykluczyć DVDFab'a z całego procesu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Na chwilę obecną nie mam/nie znam nic innego do zgrywania BD.

Poza tym - co DVDFab mógłby skopać? Wcześniej robiłem to samo z innym filmem i nie było żadnych problemów.

Chyba sobie po prostu dam spokój z przerabianiem tego filmu.

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może na piechotę te pojedyńcze pliki wrzuć do TSMuxera ( wg. odpowiedniej kolejności ofkors) i spróbuj połączyć w całość - nie poprzez playlistę a na dwa sposoby ( dodaj i połącz ) Muxer powinien wyrzucić tzw. overlapy (nadmiarowe klatki łączące ) i ponownie przeliczyć całość .

Dla pewności możesz SRT zapisać do TXT i ponownie do SRT (może coś zgubi po drodze )

Chyba więcej nic nie wymyślę, a drażni mnie to mocno .... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi