Skocz do zawartości
mr2000rr

Philips 58PUS7855/12 słaba jakość przy ciemnych scenach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

3 sierpnia zakupiłem przez sklep internetowy Mediaexpert m.in. tv Philips 58PUS7855/12. Jak się okazuje, przy ciemnych scenach jakość czerni, ciemnych elementów jest bardzo słaba. Czuje się jakbym oglądał jakieś filmiki słabej jakości z przed 20 lat. Czy coś można z tym zrobić? Chyba ustawienia na nic się nie zdadzą. Minął także 14 dniowy okres zwrotu produktu. Ktoś przerabiał temat czy można w jakiś sposób to poprawić lub oddać tv tak aby wymienili na inny model/zwrócili pieniądze. Mimo wszystko ambilight robi świetną robotę, ale sceny ciemne sceny to porażka i tak jestem trochę zawiedziony. W międzyczasie miałem przeprowadzkę itd. głównie oglądałem yt, czy jakieś streamy z tv internetowych średniej jakości i myślałem że to jest główny powód niskiej jakości obrazu więc się tym nie przejmowałem, ale po przeczytaniu paru wątków, okazuje się że ten typ chyba tak ma. Jest to w jakiś sposób do załatwienia czy muszę się teraz męczyć z tym tv? Trochę jestem wkurzony bo mam stary LCD LG 32" kupiony 10 lat temu i tam nie ma takiego czegoś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej coś masz pogrzmocone w ustawieniach HDMI (zakres czerni), sprawdź nastawy auto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wydaje mi się. Nie ma znaczenia czy obraz po hdmi z laptopa czy po wifi z yt z telefonu. Jedynie w pokazowych filmach 4k jeszcze w miarę jest znośnie. Ale to tak wygląda jakby telewizor miał jakąś ubogą paletę barw - szarości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oglądasz przypadkiem pod lekkim kątem? Ten TV ma  katastrofalne katy widzenia. Zresztą jak większość na matrycy VA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo na modelu 8517

Po 13 dniach męczenia się oddaje go i biorę tcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi