Jump to content

Recommended Posts

Dzień Dobry

Wczoraj kupiłem Philipsa 58PUS8535, niestety jakoś kolorów w tym czerni jest zły, czerwony mocno blady, czarny to szary. Nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat. Może ktoś pomoże, może gdzieś popełniam błąd w ustawieniach. Będę wdzięczny za ewentualną pomoc.

A kto może wiedzieć czy popełniłeś błąd skoro nie napisałeś nic o ustawieniach jakie masz ?🙈

wollik spytaj użytkownika - tajzon,

ma ten sam model philipsa i twierdzi że wszystko mu sie podoba .

ja pisałem do philipsa i szczerze mówiąc odpisali mi tak:

Szanowny Panie Rafale.

Dziękujemy za Pańskie zgłoszenie do działu technicznego Philips.

Oprócz dostępnych bezpośrednio w telewizorze funkcji poprawy obrazu lub ustawień personalizacji ekranu, dla ekranów telewizorów LCD firmy Philips dostępne są dodatkowe zaawansowane ustawienia kalibracji kolorów ISF.

Odpowiedź
Kalibracja ISFⓇ jest szczegółowo przedstawiona w cyfrowej instrukcji obsługi telewizora dostępnej w telewizorze (funkcja dostępna po naciśnięciu „niebieskiego” przycisku na pilocie zdalnego sterowania w obszarze „Kalibracja kolorów ISF”):

W przypadku dodatkowych pytań na temat kalibracji ISFⓇ należy skontaktować się z certyfikowanym technikiem ISF. Lub ze sklepem gdzie został zakupiony tv.

Aby pomóc rozwiązać problem, proszę wysłać: dokładny adres gdzie jest telewizor, datę zakupu, zdjęcie dokumentu potwierdzającego datę zakupu, zdjęcie usterki, lub zepsucia, numer seryjny, nazwisko, numer telefonu.

Numer Seryjny telewizora (jest na naklejce z tyłu TV albo na kartonie. Rozpoczyna się od   literek - FZ.... albo pilotem naciskając przyciski po kolei - 123654.)
Pański mail nie morze przekraczać 15 mb (nie otrzymamy go, najlepiej odesłać kilka maili, jako odpowiedź na mojego maila).

Kiedy zgłoszenie zostanie zamknięte, otrzymają Państwo krótką ankietę satysfakcji, w której będzie można ocenić obsługę klienta. Pomoże nam to podnieść nasze standardy obsługi w przyszłości.
W razie jakichkolwiek innych pytań zapraszamy do kontaktu z nami drogą mailową. 

profile_mask2.png

customer.service@tpv-tech.com customer.service@tpv-tech.com przez vi4xjxz26zp0.2p-qmziea4.eu42.bnc.salesforce.com 

czw., 7 sty, 08:42 (2 dni temu)

do mnie
cleardot.gif

Szanowny Panie Rafale.

Dziękujemy za Pańskie zgłoszenie do działu technicznego Philips.

Oprócz dostępnych bezpośrednio w telewizorze funkcji poprawy obrazu lub ustawień personalizacji ekranu, dla ekranów telewizorów LCD firmy Philips dostępne są dodatkowe zaawansowane ustawienia kalibracji kolorów ISF.

Odpowiedź
Kalibracja ISFⓇ jest szczegółowo przedstawiona w cyfrowej instrukcji obsługi telewizora dostępnej w telewizorze (funkcja dostępna po naciśnięciu „niebieskiego” przycisku na pilocie zdalnego sterowania w obszarze „Kalibracja kolorów ISF”):

1?ui=2&ik=09284b2f8c&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1688212993586199657&th=176dbcc5ebe77c69&view=fimg&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ-bTOxc0e_Tg62iWD0MWvAKI3XRHkBZ0L-U6OqiDwCFkZcD17BVrrSldB82YsOBg2NTuxAH5WmjlFktsXjV4-Az4or93leY3EiP5quIp0pXKlRqUeDJRkeE6vc&disp=emb

Poniżej znajduje się więcej informacji na temat różnych opcji regulacji obrazu:

1. Kalibracja ISF
Opcja ISF jest domyślnie odblokowana, jednak może być zablokowana przez inżyniera po przeprowadzeniu kalibracji.

• W przypadku zablokowania ustawienia ISF zostaną zachowane po ponownej instalacji telewizora (ad 1)
  • W przypadku niezablokowania ustawienia ISF zostaną usunięte po ponownej instalacji telewizora (ad 2)

1?ui=2&ik=09284b2f8c&attid=0.2&permmsgid=msg-f:1688212993586199657&th=176dbcc5ebe77c69&view=fimg&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ8wXUsI0Hzqfx7J1stGWFuQ9Y9E1uJ2JEoJFxuhrEEm6yeuHakpisAVR4D_E6J3K2bwpQ5gc9G3lVzEen6FDdPBD1D368_BC6XcCW_OB0R3Nq8YtvvWyqAJdGE&disp=emb

1?ui=2&ik=09284b2f8c&attid=0.3&permmsgid=msg-f:1688212993586199657&th=176dbcc5ebe77c69&view=fimg&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ9LqefcEyIL89EeiewX40nmPXWhBm4tEavCTj_IVXTvC2LuBH_G-vppvRjyFajDfTaaWpMZvvC5XZiyfuewauxkMdFBTxWKEBqgDNpAQbv9O1JEqToHPep2w2s&disp=emb

2. Ogólne ustawienia obrazu
Dostosuj ustawienia obrazu (ad 3), rozpoczynając od stylu obrazu (wartość „Standard”):

• Ogólnych ustawień obrazu nie można zablokować
  • Ogólne ustawienia obrazu zostaną przywrócone do domyślnych wartości po ponownej instalacji telewizora

1?ui=2&ik=09284b2f8c&attid=0.4&permmsgid=msg-f:1688212993586199657&th=176dbcc5ebe77c69&view=fimg&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ_2s6oC4NVr54Yub0c67B7YGcZMWG0c4sWsBlD9uHQ_M7IQcqpiOXaHOmGBMaPC7U4LssIcSqikinKIDI3LOhbMADRbayJBxk3-JkFtIAM7kJ0kT2ttogUxCZM&disp=emb

Numer zgłoszenia: 01984501
Pozdrawiam uprzejmie.
Igor,
Wsparcie Techniczne Philips TV 

image.jpg