Skocz do zawartości
  • 0
Funkorama

55pus7101 - Android Recovery Problem

Pytanie

04ac8877a9cf1bb7a201ddc0c7e8830c.jpg

Witam, mam problem z telewizorem, a dokładnie z wgraniem od nowa oprogramowania.

Podczas sprzedaży TV przywróciłem go do ustawień fabrycznych aby nowy właściciel miał jak ze sklepu i się zaczęło...

Telewizor nagle się zawiesił i zresetował, dochodzi do momentu wyświetlenia logo Philipsa a następnie się resetuje, robi tak z 6-8 razy a następnie wchodzi w tryb Android Recovery.

Pobrałem oprogramowanie ze strony philipsa do mojego modelu, a także ze strony niemieckiej Philipsa gdzie maja archiwalne softy oraz do modelu 7100. Paczka startuje, coś się dzieje i instaluje aż do momentu gdzie wywala 3 błędy i anuluje instalacje, po reboocie nic się nie zmienia.

Pobrałem także zgodnie z poradnikami aplikacje Update_loader.apk i to także próbuje wystartować niestety po 38 sekundach się resetuje i tak w koło.

Jeśli chodzi o symptomy poprzedzające na które nie zwracałem uwagi a teraz coś dzwoni to fakt, że nie mogłem od jakiegoś czasu pobierać na pamięć wewnętrzną niektórych danych jak np: Nagrywać program, wyświetlał się komunikat że nie można dostać dostępu do pamięci, oraz jednego dnia żadna aplikacja typu Netflix TouTube czy zwykła naziemna nie działał i wyglądało to jakby poszła matryca czy płyta główna.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, może coś źle robię albo czegoś banalnego nie wiem, jednak już nie mam pomysłów, znajomy mówi ze może to być płyta główna i tu tez prośba jeśli ktoś posiada do tego modelu to w rozsądnych pieniądzach bym zakupił :(611f6c53bfbb5959cc1030488eb8dee7.jpg

817d45e89aeca3b8c9d9042fb68e0cb1.jpg

eb952e693d2aae006ee10b7b1569154e.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie