pmcomp 1,499 Posted December 13, 2020 (edited) Po prostu rewelacja !!! Ten film znam na pamięć, to pierwszy amerykański sensacyjny film, który obejrzałem w połowie lat osiemdziesiątych na dużym ekranie w nieistniejącym już kinie Relax w Warszawie. Z soczystym dosłownym tłumaczeniem. To było to. Nawet wcześniejsze Trzęsienie ziemi czy Płonący wieżowiec nie zrobiły na mnie takiego wrażenia. Oczywiście zasługą jest tez gra aktorska. Eddie Murphy, świeża gwiazda Hollywood ale także wspaniałe role dwójki gliniarzy czyli Judge Reinholda i Johna Ashtona. Skan do 4K i odnowienie zrobione rewelacyjnie. Wszystkim którzy widzieli i nie widzieli tego filmu gorąco polecam. pozycja must have na półce Jak by jeszcze tak wydali w 4K klasyk czyli 48 Hours ??? Na razie w 4K wyszedł też Coming to America. Pozdro Edited December 13, 2020 by pmcomp Quote Share this post Link to post Share on other sites
vandel1 77 Posted December 15, 2020 Obejrzałem na razie z 20 minut wersji 4k i efaktu wow nie ma Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,499 Posted December 16, 2020 Pamiętaj, ile ten film ma lat. Jest duuuużo lepiej zrobiony niż np. Tremors. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vandel1 77 Posted December 16, 2020 To wynik tego że ostatnio oglądałem remaster Blu i był bardzo podobny. Po za tym budżet tego filmu to 19 mln Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,499 Posted December 25, 2021 19 mln wtedy to jak 100 mln teraz. Quote Share this post Link to post Share on other sites