Skocz do zawartości
alojzy

Czy Sony 65 cali jest idealnie płaski?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam pytanko, może trywialne ale ...

Dziesięć lat nie kupowałem TV i właśnie odebrałem nówkę 65 cali (KD-65XH9505). Po powieszeniu na ścianę zauważyłem że jest wygięty po łuku górą ok. 12 mm (wklęsły konkretnie) i dołem już mniej ok. 5mm. Wygięcie na dodatek jest gdzieś w 1/3 odległości od lewej strony, gdyby to było środkiem to pomyślałbym że może tak ma być ale tak to nie wiem. Czy TV powinien być dokładnie płaski czy tak to generalnie wygląda w innych też?

Pozdrawiam

tv-skręt.jpg

Edytowane przez alojzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem jeszcze dodatkowe testy i chyba jednak trafił mi się wadliwy egzemplarz, którego gdzieś w transporcie przygniotły cegły.

Dwa zdjęcia, poziomica 80cm, raz przyłożona z prawej strony do górnej krawędzi TV - PROSTO, drugi raz z lewej strony - ŁUK WKLĘSŁY.

Czy ktoś może potwierdzić na swoim TV 65cali, z boku u mnie ten łuk bardzo widać, rozumiem że tak nie macie?

Tak czy inaczej reklamacja do SONY wysłana (kupowałem w ich sklepie), zobaczymy jak podejdą do tematu.

Pozdrawiam

tv-z prawej.jpg

tv-z lewej.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiana na nowy! właśnie doszedł do mnie 85xh9096. Idealnie prosty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I super - tak wykrzywiona obudowa była nie do przyjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Kwap napisał:

Serwis uznał reklamację i wysyłają nowy TV dla mnie. Dłużej jak o tym myślę to dochodzę do wniosku, że coś poszło nie tak już w fabryce. Opakowanie miało niewielkie  transportowe ocierki ale w żaden sposób nie  można byłoby powiązać ich z charakterem uszkodzenia (a właściwie wady) TV. Te styropiany w środku są bardzo sztywne, żeby tak wygiąć TV karton musiałby być w tym miejscu uszkodzony a styropian pęknięty. Jeśli to był jakiś incydentalny przypadek to miałem wyjątkowego pecha/szczęście że na niego trafiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Sk_uter napisał:

Zamiast 65 dostałeś 85?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Nie, to jest komentarz Kwap do mojego pytania, tzn. że dostał 85cali i że jest prosty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
4 godziny temu, Kwap napisał:

Jak wypada czerń wieczorem ? Zastanawiam się nad tym tv. Tylko nie wiem czy po przejściu z oleda nie będzie lipy. W sklepie przy mocnym oświetleniu było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.12.2020 o 17:47, jaczar napisał:

Jak wypada czerń wieczorem ? Zastanawiam się nad tym tv. Tylko nie wiem czy po przejściu z oleda nie będzie lipy. W sklepie przy mocnym oświetleniu było ok.

W sklepie przy mocnym oświetleniu wszystkie tv wyglądają prawie tak samo, chociaż i tak jestem zdania, że oled się zawsze wyróżnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi