Skocz do zawartości
DziennyGracz

Telewizor do grania w dzień [2000zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuję niedrogiego telewizora głównie do grania w dzień.

Przymierzam się do zakupu Philipsa 58PUS6504. Bardzo kusząca cena nie ukrywam przemawia do mnie. 

Jak w tym modelu z jasnością w dzień i działaniem Ambilight? Czy to ogólnie dobry wybór do grania, i przy świetle dziennym, i po zmroku przy zgaszonym świetle?

Czy lepiej dołożyć do lepszego modelu? Budżet tak około 2000zł, jeśli inny model byłby dużo lepszy to mogę dołożyć. A i nie musi być 58". może być mniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pełnym słońcu będzie ci ciężko grać przez niska jasnosc, dodaj jeszcze do 1000zl to przynajmniej nie będziesz miał poczucia pieniędzy wyrzuconych w błoto. Miałem swego czasu telewizor z jasnością 350nitow i latem w dzień w słońcu nie dało się grać do tego stopnia że musiałem zmienić telewizor  i i jak się łatwo domyślić byłem sporo w plecy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę poszukałem i poczytałem i zwiększam budżet do 2500zł. Upatrzyłem sobie model 58PUS7805 na matrycy VA.

Z tym pełnym słońcem trochę nad wyraz napisałem. Akurat w moim pokoju drzwi balkonowe wychodzą na wschód (planuję zamontować roletę), a okna na południe, więc jest ogólnie bardzo doświetlony pokój. Co normalnie jest zaletą, ale nie jak chcę coś obejrzeć, albo pograć.

1 godzinę temu, koralgool napisał:

W pełnym słońcu będzie ci ciężko grać przez niska jasnosc, dodaj jeszcze do 1000zl to przynajmniej nie będziesz miał poczucia pieniędzy wyrzuconych w błoto. Miałem swego czasu telewizor z jasnością 350nitow i latem w dzień w słońcu nie dało się grać do tego stopnia że musiałem zmienić telewizor  i i jak się łatwo domyślić byłem sporo w plecy

Co sądzisz o modelu 58PUS7805?

I zastanawiam się, takie trochę głupie w sumie, ale czy lepsza jest srebrna ramka, czy czarna. Wydaje mi się, że czarna jest bardziej użyteczna, srebrna to chyba tylko żeby ładnie się prezentował telewizor jako mebel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem telewizory z przedziału cenowego 2000-2500 to jedno i to samo, różnica zaczyna się od 3000zl. Gdybym ja miał 2000-2500 to szedłbym w rozmiar czyli 58-65 najlepiej 65 cali doznania z grania na dużym ekranie są naprawdę mega, wiem co mówię bo przeszedłem drogę od 42 do 65 cali. Pilnuj tylko aby matryca była VA i jedna z topowych marek 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi