Skocz do zawartości
cffan

Kupno odtwarzacza Blu-ray

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

noszę się z zamiarem kupna odtwarzacza filmów Blu-ray, google na zapytanie Blu-ray + sklep, pokazuje pare sklepów, w których ceny filmów na BD są w okolicach 120zł, jak na początek nie jest źle :lol:
Mam dość proste dwa pytania do użytkowników takich odtwarzaczy...

1. czy warto? czytałem sobie zamieszczone tutaj testy, ale jakby na dziś miał kupić sobie taki odtwarzacz, to które sklepy najlepiej odwiedzać? gdzie najtaniej? i oczywiście jaki model najlepiej :D
W sumie, znajomy jeździ często w głąb naszych niemieckich sąsiadów, więc może tam poszukać czegoś taniego? Chociaż nie musi być bardzo tanie, ważne żeby dobrze działało :o

2. sprawa filmów, czy są 'tanie' filmy? czy ceny filmów zaczynają się od 100zł?

Pozdrowienia,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kup sobie PS3 za 2.4 k
na chwile obecną nie ma lepszej alternatywy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='mobor' post='46200' date='01.05.2007, 20:03 ']kup sobie PS3 za 2.4 k
na chwile obecną nie ma lepszej alternatywy[/quote]
też nad tym myślałem, ale doszły mnie słuchy, że PS3 coś słabo sobie radzi z filmami w Blu-ray, czy to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PS3 to 3 w 1-dnym

1. do grania
2. do filmow bluray
3. cicha suszarka do wlosow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='cffan' post='46202' date='01.05.2007, 19:09 ']też nad tym myślałem, ale doszły mnie słuchy, że PS3 coś słabo sobie radzi z filmami w Blu-ray, czy to prawda?[/quote]

Radzi sobie tak samo jak odtwarzacze za 5k. Niczym się nie różni więc słuchy jakieś fałszywe. Nie ma lepszej alternatywy w tej chwili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:lol: wymazali mnie :D

Pozdrowienia :o:)B)

Kupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='****' post='46219' date='01.05.2007, 21:08 ']:lol: wymazali mnie :D

Pozdrowienia :o:)B)

Kupa[/quote]

Nie wymazali tylko kupa z dupy (bo tak było) to trochę niestosowny nick O_o Jak coś to PW - nie tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech i tak bedzie ;)

No to jestem kapitan :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' post='46208' date='01.05.2007, 18:34 ']Radzi sobie tak samo jak odtwarzacze za 5k. Nie ma lepszej alternatywy w tej chwili.[/quote]

A jest - Samsung BD-P1000 jest już dostępny za ok. 1800 pln. ( 469 Euro - idealo.de ) :)

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='BoDeX' post='46267' date='02.05.2007, 11:21 ']A jest - Samsung BD-P1000 jest już dostępny za ok. 1800 pln. ( 469 Euro - idealo.de ) ;)
Pzdr.[/quote]

O przepraszam: to już za tyle to stoi? :) i pomyśleć, że zaczynało z pułapu prawie 6tys O_____________O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja 4 dni po premierze PS3 nowe z 60HD (Europejskie) za 1850zl (w tym wysylka kurierem) kupilem, bez gwarancji ale na gry i filmy chajs zostal.

ostatnio nawet i po 1600zl na allegro lezaly, nie mowiac juz o uzywkach (za 1680zl niedawno miesieczna z 2 padami motorstormem i pilotem sie skonczyla)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam maly dylemat :) moge kupic od mojego znajomego odtwarzacz blu-ray Samsung BD-P1000 po atrakcyjnej cenie 1700zł tylko nie wiem czy nie lepiej poczekac na model BD-P1200 [url="http://samsung.com/Products/Blu_ray/Blu_rayDiscPlayer/BD_P1200XAA.asp"]TUTAJ[/url] albo czy tez zakupic PS3 (czytalem ze jest juz uruchomiona opcja skalowania ale ponoc nie jest rewelacyjny skaler). Pierwsza sprawa to do giercowania mam X360, a druga sprawa to chcialbym zeby sprzet dobrze skalowal zwykle DVD. Licze na to ze ktos mi doradzi w sprawie wyboru :lol: Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Też zadałem podobne pytanie, tyle że noszę się z zamianą Denka 2930 na BR ale otrzymałem odpowiedź kupsobie PS3.
Chyba na tym forum to są sami maniacy gier a nie sprzętu adio - video.
Swietna propozycja , dziękuje bardzo ale takie rady to możecie sobie Panowie schować w buty !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PS3 była niedawno w media za 1999zł. Co do jej właściwości. Od kolegi wiem, że nigdy nie będzie obsługiwała dysków twardych w NTFS'ie tylko FAT32, nie obsłuży Wam nagrywanych płyt BD-R i BD-RE, nie będzie widziała obrazów BD, obsługa plików *.ts będzie ale trzeba będzie je sobie dzielić na mniejsze części (FAT32). Także nie jest tak kolorowo.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Matrix' post='48468' date='25.05.2007, 10:16 ']Też zadałem podobne pytanie, tyle że noszę się z zamianą Denka 2930 na BR ale otrzymałem odpowiedź kupsobie PS3.
Chyba na tym forum to są sami maniacy gier a nie sprzętu adio - video.
Swietna propozycja , dziękuje bardzo ale takie rady to możecie sobie Panowie schować w buty ![/quote]

Mimo, że PS3 czyta płyty DVD, SACD itd to nie ma w ogóle porównania do Denona 2930, którego posiadasz czy nawet do tego co ja mam. Sprawa dźwięku w moim przypadku jest pierwszorzędna. A PS3 niestety nie dorasta do pięt innym audiofilskim odtwarzaczom DVD (jeśli chodzi o dźwięk) nie mówiąc o rasowych SACD i CD.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Basstech' post='48470' date='25.05.2007, 09:32 ']PS3 była niedawno w media za 1999zł. Co do jej właściwości. Od kolegi wiem, że nigdy nie będzie obsługiwała dysków twardych w NTFS'ie tylko FAT32, nie obsłuży Wam nagrywanych płyt BD-R i BD-RE, nie będzie widziała obrazów BD, obsługa plików *.ts będzie ale trzeba będzie je sobie dzielić na mniejsze części (FAT32). Także nie jest tak kolorowo.

Pozdrawiam[/quote]

Trudno, żeby SONY samo sobie dziurę w plecach robiło. Bez pomocy sceny się nie obędzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='cffan' post='46197' date='01.05.2007, 16:50 ']1.noszę się z zamiarem kupna odtwarzacza filmów Blu-ray ...
2. sprawa filmów, czy są 'tanie' filmy? czy ceny filmów zaczynają się od 100zł?[/quote]

Po aktualnym upgradzie PS3 ( skalowanie i inne ) konsola stała się atrakcyjną alternatywą - w połączeniu
z niedrogim ONKYO 506 tworzy solidne podwaliny dla dobrego zestawu rozrywkowego - to fakt .

Płyt możesz poszukać na naszym wielkim bazarze [url="http://www.allegro.pl/46187_plyty_high_definition.html"][color="#FF0000"]KLIKNIJ TUTAJ ! [/color][/url]- naprawdę można tanio coś kupić !

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='maniek750' post='48467' date='25.05.2007, 08:57 ']Witam, mam maly dylemat :) moge kupic od mojego znajomego odtwarzacz blu-ray Samsung BD-P1000 po atrakcyjnej cenie 1700zł tylko nie wiem czy nie lepiej poczekac na model BD-P1200 [url="http://samsung.com/Products/Blu_ray/Blu_rayDiscPlayer/BD_P1200XAA.asp"]TUTAJ[/url] albo czy tez zakupic PS3 (czytalem ze jest juz uruchomiona opcja skalowania ale ponoc nie jest rewelacyjny skaler). Pierwsza sprawa to do giercowania mam X360, a druga sprawa to chcialbym zeby sprzet dobrze skalowal zwykle DVD. Licze na to ze ktos mi doradzi w sprawie wyboru :lol: Pozdrawiam[/quote]

Ponawiam moj post :lol: czy ktos moze mi doradzic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem o nim kiepskie opinie. Konkretnie na forum. Też się zastanawiałem i rozmowa z człowiekiem który się bawił chyba wszystkimi dostępnymi odtwarzaczami poskutkowała wstrzymaniem się. Z rozmów panasonic wypadł dużo lepiej. A pamiętaj ze niedługo będzie wysyp odtwarzaczy blu ray. Więc radzę, wstrzymaj się, no chyba ze masz duże parcie na niebieski laser to trudno :lol:

Autorus

[quote name='maniek750' post='48478' date='25.05.2007, 10:38 ']Ponawiam moj post :) czy ktos moze mi doradzic![/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
skoro mamy sobie rady chować w buty (ripostując wypowiedz Matrixa) to ja powiem tylko tyle- niech pytajacy pocałuje mnie w D..... i radzi sobie sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz skoro kupujący nie lubi grać to po co mu taki klocek w domu. Postaw się w jego sytuacji, chce kupić klocek który spokojnie postawi na wierzy. Zresztą tak jak ja :lol: Mam xbox360 i ps3 mi nie potrzebne choćby z tego powoidu ze już na swoją konsolę nie mam za bardzo czasu :lol:

Autorus

[quote name='mobor' post='48488' date='25.05.2007, 12:26 ']skoro mamy sobie rady chować w buty (ripostując wypowiedz Matrixa) to ja powiem tylko tyle- niech pytajacy pocałuje mnie w D..... i radzi sobie sam[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
widzisz- nie chodziło mi o merytorykę czyli CO KTO WOLI ale o KULTURĘ WYPOWIEDZI Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pozwolę się z Tobą nie zgodzić. Przykładając Twoje wypowiedzi i kolegi : pomiędzy sformułowaniem "schować w buty" a sformułowaniem " niech pytający pocałuje mnie w w D... " jest bardzo duża różnica jak to określiłeś KULTURY WYPOWIEDZI .

Autorus

[quote name='mobor' post='48514' date='25.05.2007, 15:12 ']widzisz- nie chodziło mi o merytorykę czyli CO KTO WOLI ale o KULTURĘ WYPOWIEDZI[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a skad wiesz co mialem na mysli pisząc "D...... " ??

Wszystko zalezy od (nad)interpretacji....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi